När man är sjuk får man äta skräp


Min sötis unge sover och Remi ringde nyss och beställde mat till oss. Matmonser som vi är beställde vi, en kebabrulle - extra sallad, en kebab med bröd, en pommes, pizzasallad och en colaflaska. Och hemkörning på det så vi slipper röra oss. Haha.
Det ända som fattas är sushi. Måste fan köpa det snart innan jag blir tokig.. Har fan abstinens!

Sjukdomarna här hemma har inte blivit bättre. Alla tre är snoriga och hostiga. Elias har vart det i två veckor nu, kanske dags att ringa hälsocentralen?
Jag har fortfarande ap ont i halsen. Nu har det satt sig på båda sidorna. Och mina öron, AJ! Trotts det kämpade jag mig igenom ett par timmar på jobbet idag. Nu är jag i alla fall ledig tills på söndag och kan ta allt i min egen takt, slippa stressa av sig rumpan på jobbet. Det blir man inte frisk av precis :P



En liten apa klättrade på allt


Det klättras överallt! På soffan, vardagsrumsbordet, toalettstolen, tvbänken och allt annat som det går att komma upp på. En fröken på dagis sa till och med till mig "Gud vad han klättrar på allting, oftast går det bra men man får se upp" Kan inte göra annat än att hålla med. Han har blivit en liten apa!










(Sista två är mobilbilder, därav usel kvalitet)


Första advent 2010


Min hals är helt paj. Har så jävla ont på högersidan så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det är ren pain varje gång jag sväljer, och det går liksom upp i örat också. Jag kan inte prata med en snäll röst (höga toner) bara värsta låga så jag låter otrevlig och som en karl. Hur ska det funka på jobbet imorgon? :/
Snorig är jag också. Snyter blod och har värsta äckliga slemklumpar i halsen som jag knappt kan få upp när jag hostar.

Om man bortser från all sjukdom så har jag haft en bra första advent. Synd bara att Remi har jobbat hela dagen.
Började dagen med att bada med Elias i badkaret. Sen lekte vi lite och sen somnade han och sov väldigt länge. Jag hann diska, baka lussebullar och laga mat. Han kände nog lukten av maten för han vaknade percis när den var klar, lilltjockis ;)
Mamma och Erik kom hit och vi gick ner på stan och kikade på invigning av Gävle bocken. Kollade bara på fyverkerierna sen gick vi hem igen för det var så jädrans kallt! Fikade lussebullar, glöggbollar och mjuk pepparkaka med lingon i. Kan det bli mer adventigt? :D





Det här är fan en skam!


Jag har inte bloggat på 10 dagar. Vafan! Går tiden så jävla fort?! Nu slår jag mig själv med knytnäven och säger skärp till dig Viktoria, skärp till dig!


Idag har vi vart ute och flängt från 11-17. Vi började dagen med att åka till en secondhand affär och lämna kläder som jag inte har användning för och kollade även runt där och fyndade endel saker :)
Sen fortsatte vi mot Valbo och Owe Jansson. Där hittade vi lite behövande grejer och en julklapp åt Elias och en åt lillasyster.
Sedan åkte vi till McDonald's och käkade. Höll på spy av hunger innan jag äntligen fick mat i magen.
Det är McHappyday denna helg så det är mycket festligt med ballonger, ansiktsmålning, lotteri, tävling och en skit duktig kille som gör figurer av ballonger. Men det allra viktigaste är att 10% av försäljningen går till Ronald McDonald hus. Hus som de bygger nära sjukhus så barn kan bo där när det är väldigt sjuka och behöver mycket vård. Även deras familjer få bo med dom då. Just nu bygger de ett hus i Uppsala som tillhör Akademiska. Bra grejer!

När vi käkat klart gick vi in på köpis och kollade runt lite. Jag köpte en jätte fin topp på Sisters. Kan visa sen. Är super nöjd med den! :) Två plagg köpte vi åt Elias som han ska få i julklapp.
Vinterskor åt Elias är nu också check.

Nu är vi hemma. Lillälskling sover och vi håller på med lyxig lördagsmat. Längtar tills det är klart! Det blir bara mys och gott framför tvn ikväll :) Inte så bara och bara men :P



Remi ser ut som en farlig brottsling på den här bilden, men han ser inte så farlig ut i egentligen ;)


Början på sjukdom


Lillgubben håller nog på bli sjuk. Över natten har han fått hosta som har suttit i under dagen. Även snorandet är tillbaka. Han sover oroligt. Inatt tog jag över honom till oss och shit vad dåligt jag sov :P Han ligger inte still när han sover, han snurrar som en karusell. Jag vaknade av att jag fick en spark i fejan ibland, att han hostade eller av att jag låg mer utanför sängen än i.

Han ligger och gnäller till och från nu i sitt rum. Denna natt verkar det bli mindre sömn än den som var. Kanske borde ladda upp med kaffe och Redbull :P

Håller tummarna att febern inte slår till. Hatar att se honom ledsen och svag.



Älskar sista versen





Nu står du där på gatan
Sargad av tiden
Huden är grå
Din hållning förvriden
Vill säga nånting men jag kan inte tänka klart
Känslor bubblar upp utan att tänka tillbaks
Trevar mig fram för att etablera kontakt
Tar tag i din hand
Vi brister ut i ett skratt
Det var så länge sen
Men det finns där än
För passionen vi kände kommer alltid igen
Har ett hjärta utan rynkor
Det består i en takt
Och drömmar i mitt liv har jag aldrig förlagt
Aldrig nått fram så jag älskat på avstånd
Nu är det mitt tåg och dags för avgång
Stiga på aldrig tveka en minut
För att allt som flyger upp måste landa till slut
Kan inte titta tillbaks trots min vilja är stark
Vi vandrar iväg utan vidröra mark



Vill bara gråta när jag hör den. Den är så fiiiin!


Bästa svaret

Jag säger återigen som Katrin Zytomierska. Ofta är hennes ord mina tankar faktiskit.


Tycker du att jag ska ta bedövning vid min förlossning?

Katrin svarar: Jag tycker att du ska planera kejsarsnitt. Det är inte mänskligt att utsättas för den typen av smärta!


Haha så jäkla bra och sant! Smärtan är sjukt omänsklig. Den skrämmer mig fortfarande.

16 månader


Idag blir prinsen hela 1 år och 4 månader <3 Det ska vi fira genom att gå ut och leka i snön efter vi käkat lunch :)



Den efterlängtade är äntligen här!


Idag kommer den älskade Big Tasty tillbaka på McDonald's. Det är en kampanj som kommer och går och är den populäraste kampanjen vi har. När vi inte har den är det många gäster som blir besviken. Förstår själv inte varför den inte är en burgare som vi alltid har för den säljer bra. Kanske är det för att gästerna ska längta och bli extra glada när den väl kommer ;) Haha.

Jag har själv aldrig smakat på den förrän i förra veckan då vi hade möte och det var smakproving på jul-kampanjen. Jag har liksom alltid tyckt att den var äckligt fast jag aldrig smakat den.. Konstigt nog. För nu när jag åt den ändrade jag mig rejält. Den är ju as god!
Det är en humburgare som man antingen älskar eller hatar. Tror inte det finns något mitt i mellan. And I'm love it! ;)




Det har visst snöat på bra inatt

Nu känns det som det är vinter på riktigt. Vaknade upp i en väldigt vitt landskap. Snön har lagt sig sådär fint på träden. Jag gillar inte vintern men när man är inomhus och kollar ut så är det fint :P
Egentligen förstår jag inte varför man bor här i Sverige, vädermässigt alltså. 3 ynka månader värme och 9 månader kyla. Hur kul är det? Kanske man ska flytta till Libanon, haha.

Jag har världens diskberg att ta tag i. Sitter här och kollar på det och tänker "snart, jag ska bara..."
Sen måste det dammsugas också. Har i ge för sig hela dagen på mig, börjar inte förrän kl 17 idag men det känns skönt att ha allt jobbigt gjort.

Elias sitter i sitt rum och leker. Hoppas han vill sova om en timme typ. För jag vill också sova lite till :)


Fruktar inte dagis


Började dagen med att gå upp före Elias :O Nån rörmokare ringde Remi och sa att han skulle kolla på vårat handfat som dom ska byta ut för det är fula märken på det. Det gick på typ en minut och någon minut efter det vaknade solstålen han också :) Rörmokaren skulle återkomma senare sa han men inget nytt handfat så långt ögat kan nå. Undra när det kommer då.

Vi gick till dagis med Elias idag även fast både jag och Remi var ledig. Det var bara för att vi ville se hur han regareade efter vad som hände i fredags. Vi var där en liten stund med honom sen gick vi till stan medans de åt lunch och sov.
Medans vi var där med honom så var det en tjej som tog honom i ansiktet och då blev han ledsen. Han får väl flashbacks stackars lilla <3 :( Men det var bara det, sen gick det jätte bra resten av tiden han var där. Han var precis som han brukar vara.

Vi ringde försäkringsbolaget idag. Eller Remi gjorde, jag hatar att ringa! Det är hemskt :P Aa, i alla fall så fick vi ett ärendenr och vi ska höra av oss om ett år och se om det fortfarande finns märken kvar. Och om det gör det får vi ut en summa. Hur mycket får vi se då.




Älskade lilla pluttis <3


Gårdagens shopping



Här är det vi shoppade igår. Remi köpte kläder han också men de tog jag inte kort på. Han handlade två tröjor, en skjorta och ett par byxor på Brothers. Och det som är skit bra är att man fick 100 kr presentkort på Sisters för varje femhundra man handlade för så där tjärnade jag in ett presentkort på fyrahundra :D





Tröjorna till höger är perfekta dagiströjor. 2-pack för 99 kr.


Pappans dag


Ingen har väl missat att det är årets viktigaste dag idag... typ ;) Farsdag. Remi har inte fått något speciellt mer än att jag gick och köpte lite frukost imorse. Och ett roligt kort har han också fått.
Sen åkte vi ut till Valbo och mötte upp pappa, lillasyster och Erik hade dom också plockat upp på vägen. Vi fikade på Waynes sen åkte vi hem hit. Pappa har inte vart här och sett hur vi har det än, eller jo nu då :P

Elias och Sarah lekte och skrattade för fullt. Kanske var därför Elias somnade fort nu ikväll :)



Bilder på såren

Nu är jag hemkommen från jobb och en sväng på Köpis. Remi och Elias kom och käkade på jobbet sen gick vi och kollade i lite affärer. Det blev några köp också.
Jag har hunnit duschat och Elias har badat. Remi har nu tagit över badrummet och tycker väl att det är hans tur nu ;)

Ikväll ska vi inte göra nåt speciellt. Mysa och smaska något gott framför tvn. Jag vill ha sushi och godis! Måste traska iväg till affären och köpa nåt gott när håret mitt har trokat.

Okej, varning för hemska bilder nu på Elias rivsår. Inte att leka med. Men måste säga att det ser mycket finare ut idag än igår, fast dock ner några djupare ut än vad man kunde se igår :S
Och som ni ser kvrävs det ganska mycket att få till sånna rivmärken. Ungen måste ha tagit i som tusan och haft sjukt långa naglar.
UUHH, jag ser bara bilden framför mig när han ligger där och blir riven :( Faaan!







Trotts allt så är han på humör. Hjärtat mitt <3


Sönderriven

Nu sitter jag på bussen på väg till jobbet. Efter bara fem timmars sömn är jag ändå inte så trött, brukar vara tröttare när jag sover mer konstigt nog. Men det kanske jagar ikapp en under dagen. Igår hämtade jag hem en helt sönder klönst pojke i den dagis. En tjej har rivit honom i hela ansiktet, men på nåt jävla vis har hon precis missat ögonen vilket var det ända bra med det hela. En fröken hade hittat henne legat ovanpå Elias och rivit honom och han gallskrek. Fan vad det gör ont när jag ser bilden i huvudet. Om jag hade vart där hade jag tagit tag i tjejen och kastat iväg henne. Fyfan! Min lilla prins <3 Vi har dokumenterat såren, var på hälsocentralen igår kväll. Dom sa "ring försäkringbolaget" när de hade kollat på honom. Dom tog kort på ansiktet så nu finns det bevis pm så behövs. Det som slår mig är hur en sån liten tjej bara får för sig att göra något sånt där? Hon är nog bara nån månad äldre än Elias och kapabel till att ha lust till att riva sönder ett annat barns ansikte. Det känns ju lite som att hon kanske inte får tillsägelse hemma och att det där är typ vardagsmat för henne. Ska lägga upp bilder på hur det ser ut sen. Aja vet inte vad jag ska säga om henne. Jag tyckte hon var söt förr men inte nu längre! I övrigt så mår Elias bra. Han håller på tokar sig och springer runt som vanligt, iaf igår får se hur han mår idag. Tre ärr kommer han troligtvis få men de kommer försvinna med åldern. Det kommer bli svårt att jobba, kommer bara tänkta på gullisen hela tiden, men jag slutar kl två så det är inte så lång tid utan honom. Usch och fy stackars min lilla son <3

Duschen är rolig








Denna bild ser ju ut som värsta stekarbilden :D Haha!


Mot dagis och jobb


Remi har gått med Elias till dagis och jag ska börja göra mig klar för jobb. Ska ta bussen om en halv timme. Jobbar bara ett tre timmarspass idag, skönt men inte lika skönt för plånboken.
När jag slutar ska jag Lilly hämta mig, vi ska hämta Elias på dagis sen ska vi hem till henne. Men det blir bara en stund för sen måste vi gå hem hit för jag ska tvätta och Elias ska ju sova vid sju, förhoppningsvis. Hoppas han går med på det :P

Annars har Remi börja små tjatat om när vi ska ha ett till barn.. :O Gaaah inte nu! Låt Elias bli 4 först typ. Han ska bli vagnfri också innan vi ska ha en till för jag vägrar ha syskonvagn. Alla syskonvagnar är så fula. Inte fula så men aah :P No no, ett syskon till Elias får vänta!



Gårdagens middag. Ser det inte gått ut så säg!


Läggdags och god mat


Vi ska försöka få Elias i säng nu. Han har blivit svår om man jämför med förut. Nu blir han ledsen så fort man kommer in i sovrummet med honom :/ Jobbigt när man har blivit bortskämd med att han bara lägger sig ner, äter sin välling och sedan sover. Kanske har något med åldern att göra.

Nu ska vi käka världens godaste middag iaf. Oxfilé, stekt potatis, zuccini (stavning?) och paprika.. och sallad till det :D MUMS!



Lilltjockisen tränar ;)




- Mamma spring efter bollen, du är också tjock!


Första snön kom igår

Tjolahopp!


Idag har jag jobbat några timmar på dagen. Tur var väl det, vad skulle man annars ha gjort idag? Värsta tråkdagen ju, och det berodde väl mest på vädret. Till och med på jobbet var det segt. Hur lugnt som helst. Ingen har lust att gå ut i det här skiten, inte ens för att köpa mat på Donken :P
Elias var på dagis och lekte med sina kompisar när jag jobbade :) Han älskar verkligen dagis och det är jag väldigt glad för!

Nu sitter jag här och glor på Bonde söker fru. Det är en tjej från Valbo som är med. Kommer ihåg att hon gick en klass över mig på högstadiet. Kul! Hoppas hon vinner sin bonde :D

Imorgon är det fotografering på dagis!! Gulligt värre. Hoppas Elias är på bra humör så det blir bra bilder ;)





Mot friskheten


Efter veckor av förkylning och skit börjar vi bli återställda här hemma. Jag förstår fortfarande inte vart allt snor kommer ifrån och hur fan allt får plats där inne.

Här har Elias tagit papper och ska göra lika som mig. Snyta sig alltså. Så låter han "ööuh" när han gör det, haha :D



Barndejt

Vi kom nyligen hem från stan. Jag och Elias träffade Tessan och Tage över en fika :) Mot slutet sprang båda ungarna runt där och det blev mer ett dagis än ett fik, haha! Gofisar.
Från början var det tänkt att vi skulle bada. Men när Tessan kom fram ringde hon mig som hade stressad sönder för att komma fram till 10 då vi hade bestämt möte utanför badet och sa att det öppnade tolv. KUL! Båda vi blev besviken och bestämde oss för att fika istället.
Men nu ska jag, Elias och Remi åka och bada senare troligtvis. Elias ska bara vakna upp från sin nap först. Han somnade på någon sekund när jag la honom i sängen efter allt bus med Tage :) Det är så roligt att se att dom har kul ihop.

Förövrigt är jag kass på att uppdatera. Men jag uppdaterar varje gång jag sitter vid datorn, vilket inte alls är så ofta då alltså. Det blir så att jag kollar facebook och kollar bloggar på mobilen och missar själv att uppdatera min egen blogg. Blogga från mobilen är bara drygt :P Men kanske ska ta och börja med det.. Någongång ibland i alla fall.



Elias just nu :)


Perfekt till dagis


De här kläderna köpte mamma åt Elias på en secondhand affär. Allt är som nytt :)



Haha


Haha, dog när jag såg dom här bilderna och dör lite mer varje gång jag ser dom! 
Kolla ungen våran :D







Vilka jävla miner :D


Nämen hallå


Jag och Elias kom rätt så nyligen in från en promenad. Vi var och hämtade ut ett paket och på vägen tillbaka stannade vi vid en lekplats. Det småregnade men det stoppade inte Elias från att tulta runt där :) Själv frös jag rumpan av mig! Eller händerna rättare sagt. Jag trodde inte att det var så kallt ute som det var. Det senaste dagarna har det ändå var ganska milt väder, men inte idag inte. Där blev jag lurad. Vi har ingen termometer, kanske dags att skaffa det så man slipper bli lurad igen :P

I paketet som jag hämtade var det en poncho som jag beställt från H&M för längesedan. Vet inte om jag ska behålla den. Det var one sice på den (?) vilket gjorde så att jag såg ut att gå klädd i ett tält. Hmm...

Nu står Elias här nedanför och gnäller och nyper mig i gäddhänget på armarna och slår mig på mina kärlekshandtag. AJ! Han gillar dom visst inte heller. 
Dags att göra iordning lite mat. Stay in touch :)

Bilderna är från när vi var ute förra veckan.








RSS 2.0