Ostörd natt

Elias sov hela natten från 21.30 - 08.30. Skönt! Det var längesen han sov hela natten.

Nu ska jag ta en dusch och äta frukost. Klockan 13 ska jag jobba och jag jobar fram till 17. Sen ska jag fråga Remi om vi kan åka och handla efter det. Det behöver fyllas på i kyl, frys och skåp.

Detta blev ett kort inlägg, måste till ett barn som gnäller efter min uppmärksamhet :P


Vunnen aktion


Se vad jag just kammade hem på Tradera.
Egentligen är inte löshår min grej. Sist jag hade det var det gånger jag gick ut sommaren 08.
Ska bli spännande att testa det igen :) En kul grej liksom.


 
För 155 kr blev det mitt :)

 


Den var så där



Efter många om och men ligger nu Elias i sin säng och sover. Jag har plockat undan alla leksaker och alla filmer och tvspel han har slitit fram :P
Har tagit bort sminket och tvättat mig med rengörningen också. Måste säga att den som min bror hade var lite bättre. Är fortfarande torr som jag inte blev av den som Erik hade. Men det kanske blir bättre om man har använt den några gånger, jag vet inte, annars får jag köpa den andra för det var ju den jag var ute efter egentligen men råka köpa fel.

Remi slutar jobbet snart så han är väl hemma inom 40-50 minuter :) Om han inte måste jobba över vill säga. Mycket tjafs i tågtafiken som ni kanske har hört på nyheterna ett antal gånger.



- Jag vill inte sova!

(Obäddad säng på bilden, men nu är sängkläderna på iallafall :P)


Rengöring


Nu har vi kommit hem från Valbo. Jag och Emelie åt och drack kaffe på jobbet innan hon började jobba. Sen kilade jag och tog ut Elias pengar, köpte mat och vällning till honom och köpte en ansiktsrengörning till mig. Min bror har likadan rengörning och det är skit bra. Tvättade mig med den där när jag sov där sist. Var bara tungen att köpa den. Jag brukar bli torr i ansiktet efter jag har tvättat mig, men med den blev jag helt len och jag kände mig väldigt ren.
Billig är den också, 70-80 kr. Jag är inte den som orkar lägga ut flera hundra på en rengöring.

Update: Såg precis att det inte var en sån rengöring som min bror hade, men nästan i alla fall. Får hoppas att denna är lika bra. Den som han har är röd på framsidan, inte blå.



Rengöring, skrubb och mask i samma :)


Vi tar oss ut ändå


Jag och Elias vaknade för en timme sedan. Vi sov nästa två timmar över lunch. Jätte skönt. Vaknade av larmet på mobilen som var på sedan igår, typiskt. Annars hade vi fått sovit lite längre. Men men, hann sova länge i alla fall.

Nu har jag duschat och ska sminka mig lite. Sedan tänkte jag följa med Emelie till jobbet och äta innan hon börjar jobba. Kanske går in på Köpis efter det och råkar köpa något :P



Bjuder på en väldigt bra låt. Leona Lewis - I see you, Avatar låten. Åh jag får rysningar när jag lyssnar på den!


Tråkigt


Ännu en dag som är oplanerad. Nu längtar jag faktikiskt till Elias börjar dagis så jag får börja jobba på riktigt igen. Det börjar bli riktigt långtråkigt att gå hemma. Jag vill att Remi ska ta sn pappaledighet snart, men det vet jag inte om han vill :P

Nu somnade Elias så jag ska också passa på att sova.

Vinnaren är


Årets vinnare av So you think you can dance blev Russell. Precis vad jag ville!



Redan kväll



Hej och hå. Nu har jag diskat upp den lilla disk som fanns och har även gjort rent inne i badrummet. Heter det förresten badrum fast man inte har badkar? Aja.. Remi slutar snart, längtar till han kliver innanför dörren. Det blev väl bara mysa framför tvn för vår del.
Vad fort den här dagen gick!

Elias har vart jätte snäll idag. Hela den här dagen har vart en bra dag om man jämför med igår, vilket känns toppen. Nu är jag på rätt spår igen :)



Bild från senaste personalfesten


En glad Elias




!!





God morgon!


Jag som trodde jag skulle få lite sovmorgon idag eftersom Elias somnade sent igår, men icke då. Han vaknade som vanligt kl 8. Böt blöja och gav honom välling och hoppades att han skulle somna om, han vägrade. Tröttaste jag blev lite sur men var tvungen att kliva upp :P

Igår hade jag förresten världens sämsta dag i hela mitt liv tror jag. Var trött på allting, hade ingen ork, funderade vad jag vill göra i framtiden (som jag fortfarande inte vet vilket är sjukt frustrerande, plugga är jag för dålig för att göra) och mådde allmänt piss. Hade lust att ta första bästa plan till första bästa land helt för mig själv. Till och med Elias var till salu en stund. Usch, jag hatar sånna dagar. Känner mig så dum såhär i efterhand.



Kärlek


Luring



Vi trodde Elias hade somnat för natten, men icke. Nu leker han och verkar hur pigg som helst. Verkar som vi kommer komma i säng sent, men det innebär sovmorgon imorgon ;) Så sova får båda Elias och jag göra i alla fall.

Jag tänkte hoppa på crosstrainern snart. Men först ska popcornen ätas upp :D



Jag vill inte sova, så de så!


Ny kjol





Tisdagen


Lägenheten vi kollade på var sådär. Skulle behövas tapetsera överallt utom i två rum och måla skåpluckor i köket. Vet inte hur vi ska göra, lutar mest åt nej. Vi letar vidare och ser om vi hittar något. En sak som är säker är att vi aldrig kommer hitta en sån fin lägenhet som den här var när vi fick den. Det ända vi gjorde var att måla i vardagsrummet.

Sen gick vi till stan och åt. Jag åt någon äcklig fläsknosette med friterad (!?) klyftpotatis för 94 spänn. Blääää!
När vi kom hem la jag mig på sängen och somnade direkt. Hade en såndär börja-känna-mig-sjuk känsla och skit ont i ryggen, men det hade gått över när jag vaknade. Och jag möttes av ett städat och fint hem när jag klev ut från sovrummet :)


Hela familjen ledig


Vi somnade igår efter att Elias fick mat på eftermiddagen. Och sov till halv sju. Först visste jag inte om det var morgon eller kväll, inte Remi heller. Han ba "Vad gör du? Vad är klockan?" Så svarade jag halv sju och han sa efter ett tag "På morgon eller på kvällen?" Haha.
Vi klev upp och funderade på vad vi skulle äta. Tillslut gick vi till Willys och köpte tacos och lite behövande grejer. Så det blev en sen middag igår, men usch så gott det var!

Nu håller jag på i tvättstugan och när jag är klar där ska vi gå och kolla på en lägenhet :) Remi är ledig med oss idag, så nu är vi samlade alla tre.





Elias tyckte påsarna var jätte roliga :)


Lunchade på stan


Jag och Elias har kommit hem från stan typ nyss. Vi åt lunch på stan med Emelie så gick vi och kollade i lite butiker. Jag vill ha allt som finns inne på H&M, Gina och DinSko, allt! Bara för man inte har pengar hittar man hur mycket som helst, men när man har tänkt att köpa sig en tröja eller två då finns det aldrig något. Typiskt. Alla skor på Dinsko är helt underbara. Jag fick fnatt när jag gick där inne, hade lust att sno det mesta. Haha men det går ju inte tyvärr.

Nu ska Elias få mat och sen hoppas jag han blir trött så vi kan göra sällskap med Remi i sängen.





Än så länge verkar han inte ett dugg trött.


Ny vecka


Emelie sov här inatt. Remi stannade på jobbet över natten eftersom han jobbade till 2-3 och började kl 5 imorse igen, så då fick Emelie göra oss sällskap :)

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Remi ska i alla fall sova för han sov inget inatt. Tänkte om jag skulle ta Elias och gå ut på en promenad men termometern står på 25- så jag vette tusan. Fryser bara jag kollar ut. Orkar inte sitta inne idag också, jag får myror i rumpan!

Aktiva unge


Elias står och trummar på bordet och jag håller honom klämd mellan mina ben så han inte ska ramla. Om inte han får stå när och hur han vill så blir han skit sur. Hans vilja börjar verkligen bli stark. Om det är positivt eller negativt vet jag inte, men drygt är det för han vet precis vad han vill :P Och han är hyperaktiv hela tiden.
Jag och Remi + utomlands, själva = Ja, tack :D

Jag har nyss diskat upp all disk i köket. Hade inget rent förutom decilitermåttet och matlådorna typ :P Nu ska jag göra köttfärs av 1680 gram. Ska göra allt så kan jag frysa in så är det bara värma om man blir sugen :) Åh jag känner mig som en riktig hemmafru.

Snart kommer Emelie och gör oss sällskap. Då blir jag avlastad i alla fall för hon tar över Elias helt när hon är med oss ;)


Dryg ibland, men ändå alltid lika underbar och älskad <3


- Jag kan stå mamma




Nu kan man inte släppa blicket från  honom för nu ska han klättra och stå överallt!


Igår kväll



Igår var det meningen att vi skulle åka till Valbo och kolla inne på Köpis och sen åka till mamma. Men jag fick ta bussen till mamma för Remi var tvungen att jobba över lite, så jag åkte före. Och det var ganska svårt att gå ute med vagnen lär jag säga.
Hemma hos mamma åt vi varma mackor och kollade på Melodifestivalen. Godis åts det också.
Ringde Remi vid nio och frågade hur det gick på jobbet och han sa att han blir kvar ett tag till. Det slutade med att han kom och hämtade mig vid två inatt med jobbets tjänstebil :P Kunde ju ha tagit bussen om det inte hade vart sånt jäkla väder och oplogade vägar. Omöjligt att ta sig fram med barnvagenen var det. 
Remi jobbade över 9 timmar. Kaos i tågtrafiken alltså. Åkte förbi Max för Remi hade inte ätit något. Jag åt bara en Orginal Jr, måste tänka på Beach 2010 :P Haha.


Nu ska vi äta brunch, omelett.





Stackars hund



Det är någon som bor i vår trappuppgång som har en hund som ylar på dagarna och vissa kvällar. Jag blir inte irriterad på hunden, jag tycker bara synd om den. Isåfall är det hundens ägare jag är irriterad på för han/hon jobbar säkert och hunden är ensam hemma. Den är säkert hungrig eller nödig och vill gå ut, eller så vill den bara ha sällskap. Stackarn.

Jag själv skulle aldrig kunna skaffa hund, men det finns en annan i huset som vill. Det är inte det att jag inte tycker om hundar utan det är för att jag vet själv att vi inte skulle ha tid med en. Jag har inte lust att uppfostra en hund och ett barn samtidigt heller. Hunden kräver ju också mycket uppmärksamet, träning och disiplin precis som ett barn.
Om vi ska ha hund får det bli när jag blir hemmafru eller när vi är pensionärer :D Haha.

Sega jag


Sitter här äcklig och ofixad. Har inte duschat, fett hår, inte borstat tänderna. Stöktigt är det överallt också. Kulliv.com. Närå men ska faktiskit sätta fart nu så jag piggnar till lite. Man blir ju trött och seg är man inte gör någonting.

När Remi kommer hem ska vi låna hans kompis bil och ta oss ut till Valbo. Kolla på köpis lite och sen åka och hälsa på mamma.

Ska börja med att hoppa på crosstrainern och träna i 20 minuter. Beach 2010 here I come!



Nu får det räcka! Amen vädergudarna


Sitter hemma hos mamma nu. Vi ska snart börja med maten. Det blir visst fläskfilé och pommes :D Passar bra för jag är sugen på en köttbit!

Elias sitter nere i vardagsrummet min sin morbror Erik och leker, men jag tycker att jag börja höra jag-är-trött-gnäll :P Han har inte sovit mycket alls idag så det är inte så konstigt.
Ikväll blir det kolla på Let's Dance. Undra vem som åker, Elin kanske? Fast jag vill inte det för jag gillar henne, inte för att hon kanske är så bra på att dansa men hon verkar vara en shysst tjej. En sån där kompis sort :P

Förresten så var det hur jobbigt som helst att ta sig från bussen och hit. Världens träningspass när man drar på en barnvagn. Snö överallt! Kanske dags för plogarna att åka ut nu igen annars kommer jag inte komma till bussen senare.. Nej nu får det fan räcka! Asså jag undrar egentligen varför man väljer att bo i ett land som har kallt 9 månader av 12. Man är ju helt puckad egentligen. Undra om man ska flytta till Libanon? Höhö.
Som mamma sa "Man blir ju fan apatisk snart" Haha!




Tandläkaren snart


Vi var och kollad på en lägenhet idag på samma område som vi bor fast ganska mycket större, 5 rok. Ganska bra planlösning men den var inte så fräsch :/ Golven var repiga och tapeterna var fuuul. Visst går det väl att fixa men vi vill inte lägga hur mycket pengar som helst eftersom det bara är hyres, så vi skulle ju inte tjärna någonting på det om vi skulle flytta. Vi får leta vidare och om vi inte hittar något vi gillar får vi vänta till 2011-2012 och köpa hus då istället :)

Om en timme har jag tid hos tandläkaren. Släpar med mig Elias eftersom Remi jobbar. Hoppas Elias håller sig lugn, tror nämligen att besöket kan ta ett tag och hur kul är det hos tandläkaren liksom? :P



Libanesmiddag


Här hemma är det full rulle i köket. Christian och Johanna kommer hit och äter middag ikväll :) Det kommer bjudas på libanesiskt. Jag gör inte så mycket, jag kan ju inte det där, det är Remis hemmaplan det ;P Men jag är med som sällskap i alla fall, haha.

På hälsocentralen gick det bra. Det var inget konstigt. Fick en svag kortisonsalva utskrivet som jag förövrigt glömde hämta. Får göra det imorgon.
När jag hade var klar där gick jag till Remis jobb och hämtade han och Elias. Sen gick vi till stan igen och kollade lite och fikade.




Elias är också med och sällskapar i köket :)


Hälsocentralen nästa


Jag har tid på Hälsocentralen 13.50. Ska kolla upp mina ben som kliar så förbannat på kvällarna. Det började på fötterna sen nu kilar det över hela benen också. Har haft det skit länge men har tänkt att jag kanske är lite torr, eller att det är varmt och att det är därför som att det har kliat. Men nu har jag haft så här för länge så nu orkar jag inte mer. Hoppas jag får någon salva eller nåt som hjälper.

Elias följde med Remi till jobbet, han skulle fixa nå litet bara. Prata med min pappa om någonting som han har fått i uppgift att göra. Visste ni förresten att pappa är chef åt Remi? Nej det gjorde ni nog inte ;P

Skönt att få gå till doktorn barnfri, kan ju hända att Elias skulle få ett utbrott där och det skulle vara pinsamt och jobbgit :P


Sova sova säng säng


Nu ska en sjukt trött mamma gå och lägga sig. Borde gjort det för längesen men som vanlig fastnade jag framför denna aparat, inte så ovanligt.

Godnattpuss på er!





Onsdagkväll


Det här får bli ett snabbt inlägg för nu börjar Real housewives of New Jersey. Så jäkla bra!

Gick ner på stan vid 17 och mötte Remi där och åt. Jag åt en macka från Subway. Väldigt längesedan jag åt därifrån. Remi fick beställa min macka för när jag väljer pålägg blir det inge gott, men hans blir alltid goda :P
När vi ätit så gick vi hem och sen dess har vi inte gjort så mycket. Elias fick duscha med Remi och det gillade han. Han tyckte det var roligt :)



Han ser lite vindögd ut på bilden :P


Rubrik


Nu är husmor klar i tvättstugen (Emelie kallar mig husmor) och nu ska jag ta mig nå litet att äta. Ska möta Remi på stan när han slutar jobbet och äta då också så jag vill inte bli riktigt mätt nu. Vill spara mig lite så jag kan tjocka i mig då ;)


Sitter och kollar på Förlossnigskliniken på tv. Jag kan inte förstå att jag har fött ett barn, att jag har genom gått igenom samma sak som kvinnorna på tvn och att jag överlevde förlossningen. Denna smärta. Heeeelt sjuk asså.
När jag får mensvärk nu blir jag livrädd. Inte för att det går att jämföra med förlossningsvärkarna men ändå..
Ah fy fan. Och den där dumma epidralen hjälpte inte ett dugg för mig, fasiken vad arg jag är för det. Vissa verkar komma till himmlen när dom får den typ, men jag var fortfarande kvar i helvetet och kämpade som en gris.



Trött mamma ft pigg unge


Här klev vi upp klockan 8 imorse. Vaknade av att Elias stog i sin säng och bet på kanten, jätte glad. 
När jag klev upp trodde jag klockan var mer men när jag kollade på den var den bara åtta och jag blev genast tröttare. Men det var bara gå upp med en pigg unge :)

Om 10 minuter har jag tvättstugan, så jag och Elias ska tvätta till kl 13 sen får vi se vad som händer. Ska i alla fall träna mellan rundorna ner i tvättstugan. Hopprep och crosstrainer ;) Bra skit.




Dags för fettis semla



En dag på stan



Vid lunch gick jag och Elias och mötte Remi på stan. Vi gick upp på söder till en kinarestaurang och åt buffé. Åt oss mätta och gick på en gång därifrån för en viss unge var inte på sitta-still-humör precis. Det är så jäkla tråkigt när man äter ute. Man hinner inte tänka hur maten smakar eftersom man måste underhålla och hålla koll på Elias hela tiden. Ibland kan man inte ens äta sig riktigt så där mätt som man skulle vilja bli för hans humör är som sagt inte det bästa när han måste sitta still.

Sen gick vi runt på stan lite. Jag köpte fransk manikyr och ett hopprep. Nu ska det hoppas så jag får bra kondis och lite plattare mage :) Och eftersom jag har varken tid eller lust att lägga pengar på att gå och göra naglar köpte jag så man kan göra själv. Hur bra det blir återstår att se :P
Remi köpte en Crosstrainer, den kan jag lova att jag också ska köra med :D Ännu plattare mage!



Manikyr - Åhléns 100 kr
Hopprep - Intersport 100 kr


7 månader


Nu är vi hemma från ett besök hos BVC. Allt såg bra ut :) Prickarna har försvinnit men jag berättade om dom och hon sa att det kunde vara en rektion på något han ätit, nya kläder eller värme. Det var ingen fara i alla fall sa hon. Fick även tid för influensavaccinet. Eftersom varken jag eller Remi har tagit det så får Elias ta det så inte han blir smittad. Min lilla plutt ska inte bli nåt svin :P

Elias kurva börjar jämna ut sig nu. Han har alltid haft en hög kurva, lilla tjockis ;) Men nu i den här åldern när barn brukar börja krypa och röra sig mer blir dom flestas kurvor jämnare. Men han har en kurva som en 10 månaders och han är sju. Han blir faktiskt sju idag :D <3




Såhär såg det ut idag.


Underbara

Någon som vill ge mig dessa skor?
Finns hos Nelly



 





Full rulle



Jag har fortfarande inte diskat som jag sa att jag skulle göra för några timmar sedan :P Typiskt mig. Men jag ska ju ingenstanns så jag har inge bråttom.
Kan inte göra så mycket när Elias kryper runt och tar tag i allt han får tag i. Det blir mycket avbrott mitt upp i det man håller på med för att man måste ta av honom någon grej han har fått tag på, hålla koll på vart han är och helt plötsligt blir han hungrig och måste ha mat. Förra veckan åt han upp ett halvt A4 pappar, en gammal räkning. Haha herregud. Fullt upp hela tiden.

Men nu har Elias somnat till lite här så nu ska jag passa på att äta rulltårta :D







- Opps, hon såg mig.


Update


Nu har jag dammat överallt. Nu ska jag ta tag i disken och små plocka lite sen är det fint! Badrummet ska jag göra en special på också.

När det är sånt här väder ute ska man väl egentligen ta sig ut men vet inte om jag orkar. Lat som jag är! Latare människan än Andersson Viktoria får man leta efter. Jag önskar att jag var värsta aktiv, älskade att gå ut på långa promenader, bakade varje dag och tränade som en oxe. Dream on... Eller på sommaren kan jag gå ut och gå, då blir man ju brun på samma gång. Och sommar är sjukt mycket bättre än den här mongo snön.

Elias prickar har försvunnit i ansiktet men fortfarande kvar på kroppen, fast det ser bättre ut än igår :) Vi får se vad dom säger på BVC imorgon.



Söt tänderna!



Om ni har sett en finare unge, säg till!


Läskig reklam



Elias tycker om den här reklamen när han ser den på tv, men på datorn var den lite sorglig.
Sötnöten <3


Måndag igen



Jag önskade att jag var kvällstrött och morgonpigg. Det är bra när man har en lite skrutt som vaknar tidigt. Tyvärr är det absolut inte så, det är tvärtom. Kvällspigg och morgontrött. Helst skulle jag vilja sova till klockan 11 på dagarna för att inte behöva kämpa mig upp ur sängen. Ja, det dröjer länge tills man får sova ut om dagarna.. När jag blir 65 får jag göra det.


Både jag och Elias har ätit frukost. Ska börja städa strax, så sjukt dammigt och äckligt. Rent och fräscht vill jag ha och det ska det bli!



Världens godaste middag


Vi hade sån tur att Elias somnade när vi skulle äta. En middag utan gnäll från en trött unge, har aldrig hänt typ och det kunde inte ha passat bättre än idag på alla hjärtansdag :) Vilken bra dag han valde, haha.
Vi satt och åt i en timme. Maten var den godaste jag ätit på väldigt länge! Man skulle lätt kunna servera det på restaurang :)

Nu sitter vi i soffan framför tvn med våra vinglas och after eight. Snart blir det efterrätten, rulltårta med grädde.
Jag kan avrunda dagen och säga att den har vart väldigt god.



Potatisgratäng med oxfilé
 Stekt paprika, lök och sockerärtor
Världens godaste sås till det


Alla hjärtansdag <3



Jag somnade på eftermiddagen efter vi hade ätit och sov över två timmar tror jag :P Hela kroppen var paj kändes det som men nu är det bättre :)
När jag vaknade hade solen börjat gått ner så det var ingen fin vintersol längre. Men vi tog oss ut i alla fall och gick till Willys. Köpte saker till maten vi ska äta nu ikväll och Elias behövde blöjor, mat och välling.
Inte så rolig eller mysig dag för att vara alla hjärtansdag men kvällen blir mysigare <3

Har nyss gjort en rulltårta som det blir till efterrätt. Middagen består av potatisgratäng och oxfilé. Lite extra dyrt kött såhär på alla hjärtansdag kan man unna sig :)



Prickar


Prickarna på Elias är kvar. Nu börjar de blir mer utåtstående. Man kan känna dom, igår var det mer att man bara såg. Det är mest på halsen och ner till naveln. Asså det kliar på hela min kropp när jag ser och tänker på de, det är så äckligt!
Ska ringa 1177 igen nu och se vad dom tycker vi ska göra.








Fick göra om bilderna så prickarna skulle synas. Det blev så ljust med blixten att man knappt såg.
Så här ser dom ut i alla fall :S


Vintersol


Wohow, strålande sol ute! Hur fint väder som helst. Ska försöka få med Remi ut, får se hur det går latmask som han är. Synd att det är snö ute, tänk om det kunde vara en fin vårdag istället. Ååh, jag vill ha vår och sommar nu. Trött på den vita skiten nu.
På tal om väder och så ska mina tjejer ta en dagstur till Bahamas idag innan dom åker hem mot Sverige imorgon. Bahamas, nej jag är inte ett dugg avis, varför skulle jag det? Ofta man vill till Bahamas nu? Höhö.



Eller det kanske inte skulle vara så dumt ändå..


Vattkoppor?



Min lilla pluttiskrutt har fått röda prickar i ansiktet, på ryggen och magen. Vi ringde 1177 och frågade vad det kunde vara. Hon sa att det kanske kunde vara någon allergisk reaktion, men det tror jag inte. Tror mer på vattkoppor för det stämmer in precis på beskrivningen som vi läst. Vi var i badade i veckan så tänkte att han kanske blev smittad där isåfall. Kan barn som är 7 månader få det förresten eller är det för tidigt? Jaja, vi skulle avvakta och se hur det är imorgon, om prickarna är kvar ska vi ringa igen så ska vi få gå och kolla upp det. Stackars min lilla <3

Prickar är det värsta jag vet typ, min fobi, så när jag ser det där på Elias börjar det klia på hela kroppen. Uuuääääh!


Retuscherad

 


Verklighet




Retuscherad


Vilken skillnad va?!
Så mycket snyggare man kan bli med hjälp av en dator.


Hockey och Donken



Elias vaknade kl 08 fast han somnade sent igår, har inte alls nå sovrutiner på den där lillkisen alltså. Det är inte det lättaste. Nu sitter han här och är trött igen, ska ta och lägga honom så han får sova lunch.

Idag ska Remi jobba så jag ska åka ut till Valbo och kolla på min bror Jonas hockeymatch som han har halv tre, ska kolla på den med Erik min andra bror. Har bestämt att jag ska bjude Erik på Donken efter det :) Han älskar Chiken Tasty och den finns just nu så då ska han få äta den.

Jaha då vet jag, haha

En liten konversation efter att jag sa något roligt och Remi skrattade åt mig.

Jag: Visst tycker du att jag är rolig?
Remi: Ganska.
Jag: Jo, det tycker du visst det för du skrattar ibland.
Remi: Ja men jag tycker ju synd om dig.

Hahaha

Dust it



Jag har beställt Osis Dust it. Har aldrig testat det men har hört att det ska vara jätte bra.
Därför var jag tvungen att beställa och testa det när det var ett sånt bra erbjudade på denna hemsida.

(Erbjudande gäller 3 dagar eller så långt lagret räcker.)


Gotti


Hemma från jobbet, nyduschad och mätt i magen. Blev tonfisksallad som Remi fixade iordning :) Har kollat lite på Let's Dance, missade hälften för jag kom hem så sent. Nu har vi tagit fram massa gotti gott som vi ska snaska i oss. Fredagsmys!

Elias är fortfarande vaken. Han sonmar nog snart. I tre dagar har han somnat före klockan halv nio men nu helt plötsligt börjar det bli sådär sent igen. Jaja..





Gårdagens middag




Fläskfilé fylld med bacon och broccoli, rotsaker och beasås.
Laga det säger jag bara!


Hallå




Dålig uppdatering från min sida.

Igår kväll när Remi kom hem från jobbet gick vi till stan och tog en fika.
Idag har jag jobbat 11.30-19.30, mitt ända pass denna månad. Blir inte mycket extra pengar nästa månad inte. Men jag blev tillfrågad att jobba tre timmar imorgon kväll också och det tackade jag glatt ja till. Så tusen kr extra är väl bätte än ingenting.

Nu ska vi snart äta goooood mat. Fylld fläskfilé och rotsaker med beasås :)


Pratar med spöket

I söndags kväll satt Elias och kollade ut i hallen och skrek och var jätte glad. Jag tror minsann att han såg någon stå där. Det är inte första gången :P


Dyrt att krocka trotts helförsäkring


Remi lämnade in vår bil på verkstaden i måndags men dom ska inte börja fixa den förrän den 29e mars. Verkar vara många bilar som krockat som dom lär laga. Vi kommer få tillbaka bilen i april. Tur att Remi inte använder bilen för att komma till jobbet. Det är så nära så han går. Och jag hatar att köra bil så för mig gör det inget heller men det är ändå drygt, man kan inte åka vart som helst liksom. Men det är inte bara det, Remi betalar 8000 per år i försäkring på bilen, helförsäkring. Ändå får han betala 3000 för själva krocken. Självrisk som man alltid får betala om det händer nåt sånt som är 1500 kr men sen ska han betala 1500 till för att "det var hans fel".

Sen iförrgår fick han hem en faktura på 2000 från polisen. Han ringde och fråga varför och hon sa att det var så. Man måste anpassa sig så att olyckor inte händer, men hur mycket mer ska man anpassa sig än att köra 20km/h på en 50 väg. Och man kan inte göra något åt att bilen glider när man bromsar för att vägen är så hal. Plus att det var hög snö ivägen så man såg inte bilarna som kom från höger. Hon verkade tro att man åkte ut i trafiken och krockade lite för att man tyckte det var roligt. 
Remi ska iallafall överklaga för det sa hon i telefonen att man kunde göra. 2000 är ju ändå mycket pengar. Ja hörrni. Det är dyrt att krocka. Tur att vi hade helfrsäkring i alla fall! 40 000 skulle det annars kostat att laga bilen, men nu betalar försäkringsbolaget det.



Godmorgon



Elias vaknade kl 07. Kan inte minnas att han har gjort det någongång förr. Och jag trött som satan! Fast på ett sätt känns det skönt att vara uppe i tid. Sitter och kollar på Vakna med the Voice. Shit vad roligt det verkar vara att jobba med radio, bara sitta där och prata om allt som faller en in och skratta åt de andra man jobbar med. Haha coolt.

Nu ska jag ta mig något att äta.



MIN son


Finaste som någonsin kommer finnas på denna jord! <3








Bilderna är tagen av min bror


Fika



Ikväll var jag och Emelie och fikade med Christer. Pratade massa om allt som händer i våra umgängen just nu och gammla minnen, och Christer berättade om hur han hade haft det i Dubai.
Vi kom fram till att vi saknar hur det var på jobbet förut. Sommaren 08 med Donken Valbo var bäst, vi hade så jäkla roligt då!

Nu sitter jag och kollar på So you think you can dance. Och Remi kliver väl innanför dörren snart hoppas jag :) Jag ska pussa ihjäl honom. Har saknat honom idag <3




(Va ren vår soffa var på den här bilden. Nu är det dreggel och spyfläckar typ överallt.)


Mat och bak


Det blev en jobbig promenad till Emelie. På väg dit började det verkligen kräksnöa. Där gick jag och hade det jobbigt att ta mig fram med barnvagnen, jag blev helt anfådd, kunde knappt andas för alla snöflingor som flög in i munnen. Det var ett riktigt träningspass kan man säga. På väg hemåt var det lite bättre. Det var inte motvind i alla fall.

Nu har vi bakat brownies, de står i ugnen och är klar när som helst. MUMS! Nu ska jag börja med maten. Kycklingfilé med cream fresh och senap. Ris eller bulgur till.. Hmm?




Vi kommer snöa bort


Nu ska jag och Elias ta oss ut i ovädret och gå till Emelie. Sen ska vi gå hem hit igen och baka och laga mat. Går nog förbi affären och kollar om det finns något vi behöver till bakningen. Det är så drygt att komma på att det fattas något när man väl är igång och bakar.

Ah, nu måste vi ut innan Elias röjer hela lägenheten.

Love it!


Jag har fått nån noja på skjortor och denna från VILA är så sjukt jäkla snygg!



Bort med snön


Igår kväll tröttnade jag och gick och la mig vid halv ett. Remis pappa gick klockan två.
Eftersom Elias sonma tidigt igår vaknade han tidigt idag. Jag höll på dö, var så jäkla trött. Men men, vad ska man göra? Jag tycker ändå att det är bra att Elias somnar tidigare nu på kvällarna. Det är jag som får gå att lägga mig tidigare helt enkelt.

Idag ska jag och Elias vara med Emelie. Tänkte ta en promenad till henne och hämta henne, sen gå hem hit. Bara för att få komma ut lite. Men det snöar ju så mycket. Hoppas det avtar snart, jag vill inte ha mer snö nu! Nu räcker det!! Jag hatar snö!



Elias och jag tidigare idag.


Besök av Elias farfar



Det blev inte så mycket sova för mig, Elias började gnälla precis när jag somnat till. Remi gjorde välling till honom så att han skulle somna. Samtidigt frågade jag om hans pappa hade ringt eftersom han kanske skulle komma och hälsa på och det hade han inte. Vi tänkte att han kommer nog inte eftersom klockan var någon minut i åtta, sent för att hälsa på liksom :P Typ en minut senare ringer Remis mobil.. När man talar om trollen, det var hans pappa. Han stod nere vid proten. Jag trodde inte att det var sant. Jag var skit trött och Elias var övertrött. Men men det var bara att piggna till, även för Elias. Han har nämligen aldrig träffat sin farfar så han var bara tvungen att träffa honom en snabbis, men han orkade bara vaken i tio minuter typ sen sen var jag tvungen att lägga honom för han var så trött stackarn. Dom fick ju i alla fall se varandra :)

Remi hann aldrig börja med maten innan han kom så vi gjorde den tillsammans när han var här och han åt också. Nu har vi ätit prinsesstårta som han hade med dig och druckit cappicino. Han är fortfarande här.. Han bara pratar, pratar, pratar och pratar. Dock fattar jag ingenting eftersom dom pratar arabiska. Hur kan det finnas så mycket att berätta? :P haha.

Så fort han gått ska vi sova. Skulle ha gjort det för längesen egentligen men känns lite otrevligt att bara gå och lägga sig. Inte för att jag fattar eller säger nåt men i alla fall :P


Det blev mycket "han" i detta inlägg, men om jag ska vara ärlig vet jag inte vad han heter, Remi har alrig sagt det.

Tröttast


Nu är vi hemma från badet. Jag är helt slut. Man blir verkligen trött av att bada. Skulle lätt kunna gå och lägga mig nu men nej, vi måste äta något först och Elias måste somna. Uuuh kan knappt hålla upp ögonen.
Det var mysigt att bada och Elias gillar det jätte mycket! Att duscha efteråt gillade han inte. Det är bada som gäller inte någon dum dusch ;)

Remi sa precis att jag kan gå och lägga mig så gör han mat  och sen väcker han mig när maten är klar. Guld värt! <3

(Glömde ta med kameran så det blev inge bilder från badet)


Bada



Remi har äntligen åkt och lämna in vår bil. Han krockade för en och en halv vecka sedan så det är väl på tiden att den blir inlämnad nu.
Jag och Elias har stannat hemma för att packa badväskorna. Vi ska bada på Fjärran idag :) Vi ska gå så fort Remi kommit hem igen. Sist vi badade var Elias 3 månader bara. Nu är han dubbelt så gammal, vi får se hur det går :) Tror inte att det blir några problem, han gillar vatten.

Ha en fin dag i det fina vädret idag!




Sprutande mat


Elias kan göra pruttljud med munnen. Idag när han åt kom han på att det var jätte kul att göra det med mat i munnen. Det bara sprutade mat överallt och han bara skrattade. Jag försökte vara seriös och lite arg men det gick ju inte när han satt där och skrattade och var glad, jag kunde inte hålla mig. Finns inget bättre än att se honom ha kul :)



Mat prat


Lillen blev på bättre humör efter promenaden. Vi gick till stan en snabbis och gjorde ärenden, sen gick vi till Willys och köpte barnmat. Han älskar barnmat och äter sig mätt på det nu.
Igår bestämde vi oss för att köpa välling och inte ersättning, den ska vi sluta ge honom. Han har fått ersättning på nätterna och kvällarna men nu blir det alltså riktig vällning istället :) Han är ju stor nu, skrutten min <3

Brukmat blir ju dyrt om man bara köper det, men jag vet inte vad laga till honom annars. Bara potatis och morötter känns ju så tråkigt. Några tips på lite mat ochh hur man gör?



Nöjd efter promenaden.
Min finast i världen!



Hej och hå



Nu har Elias blivit snäll igen. Han har sovit lunch så det är väl därför. Jag passade på att diska och dammsuga när han sov så nu är det lite finare igen. Skulle behöva damma men det är ju så jäkla tråkigt. Har tröttnat på de mörka möblerna, dammet syns så bra. Har lust att måla om allting, det är ju lite billigare än att köpa nytt. Vi har haft våra möbler lite mer än ett år bara så det är onödigt att köpa nytt. Om man målar så får man ju nya möbler kan man säga :) Nu har jag ju inte tänkt göra det. Det får bli om när vi flyttar någongång i så fall.

Nu ska jag göra mig klar för att gå ut med Elias i vagnen. Frisk luft!



Här hemma hör man bara gnäll



Jag är så jäkla seg och slapp. Skulle behöva få en stor stöt igenom hela kroppen så jag vaknar till. Och Elias är så sur hela tiden. Gnäll, gnäll och gnäll. Kan gissa på att han behöver komma ut lite så jag ska ta och gå ut med vagnen lite sen.
Imorgon är Remi äntligen ledig då får vi hjälpas åt med gnällungen. Men det konstiga är att när Remi är hemma så är han inge sur. Jag tror han är väldigt pappig :)

Nu ska lilla monstret få gröt ;)

Schlagerchips


Melodifestivalen var väl sådär. Han som rappade, herregud! Man kunde inte göra annat än att skämmas, så jävla pinsam. Tyckte inte att någon var bra. Den där festivalen har blivit hemskt konstig.

Vi har ätit pizza och sitter nu och smaskar godis. Remi har damp för han dataladdare vill inte fungera. Elias har hållt på pilla på den så det kanske kan vara orsaken. Men man kan inte blir arg på en oskyldig litet barn, inte jag i alla fall. Vårt fel att vi inte tagit den ifrån honom.



Vår färger


I förrgår lämnade jag tillbaka mina leggings som gick sönder. Jag köpte nya kläder åt Elias för pengarna jag fick tillbaka. Köpte lite vår/sommar fräscha färger :)



Remi passar jätte bra i orange så vi får se om Elias också gör det ;)


Melodifestival


Var in på tv.nu och kollade vad som var på tv ikväll och det är ju för tusan Melodifestivalen! Har inte hört någonting om det och jag har inte tänkt på det heller. Vilken tur att jag såg att det var ikväll, då vet man ju vad man ska kolla på :D
Vi ska köpa pizza och godis och bara mysa. Emelie kanske också joinar oss, hon vet inte riktigt vad hon ska göra. Men mysigt ska vi ha hur det än blir :)



Pölsa


Jag och Elias vaknade nyss. Vi sov lunch i en och en halv timme. Var det någon som behövde det så var det jag. Jag var helt död innan, men nu är jag pigg igen och Elias lika så :)

Nu står potatisen på spisen. Jag ska äta pölsa med potatis, ägg och rödbetor. Tror att det bara är i min familj i hela världen som tycker om pölsa haha. Alla typ spyr när jag säger att jag tycker om det. Har ätit det sen jag var liten så det är väl därför jag tycker om det. Om jag inte skulle ha smakat det och blev frågad att göra det nu idag skulle jag aldrig ha gjort det. Ser ju för äckligt ut alltså! Men men, jag äter allt som man egentligen inte ska tycka om, som pölsa då till exempel :P

Nu ska Elias få mat innan jag äter.



Fredagsmys hos mamma


Nu har vi kommit hem från mamma och Remi har från jobbet. Lill gubben ligger i sin säng och sover :) Han vaknade till när Remi klev innanför dörren och sa hej, men efter lite välling somna han gott igen.

Hemma hos mamma bara umgick vi. Vi kollade på Let's Dance, åt ris och nuggets och fikade kladdkaka som jag bakade. Var så sötsugen så jag var bara tvungen att baka :P Riktigt fredagsmys alltså!



Vi <3
(Elias i sina nya hängselbyxor, so cute!)


Goddag!



Remi gick nyss till jobbet så nu sitter jag och Elias här själva. Eller nej, vi har ju varandra som tur är :)
Jag ska plocka och fixa lite här hemma och sen hade jag tänkt att vi ska åka hem till mamma och hälsa på. Det var längesen jag var där nu.





Elias inviger Youtube


Gullunge





Nu sover han



Vi har lagt Elias i sängen nyss. Det gillas inte, han ligger och protesterar högt. Men han måste ju lära sig någongång att lägga sig i tid. Ändå är det ju sent nu men han är pigg han. Ja, vad ska man göra?

Vi sänkte hans säng innan vi la honom. Och gud vad roligt han hade i den.. Innan han var tvungen att sova då :P Han låg och skratta och lekte med sina nallar. Gosunge <3

(Var tvungen att springa in till Elias mitt i inlägget och nu har jag gett lilen lite välling, han somna dirket :) Mamma kan hon ;) Annars brukar det faktiskit vara Remi som får honom att somna)



Snart stan



Ska snart ner på stan. Bestämde tid kl 15 med Emelie men vi skulle vänta lite tills snön lugnat ner sig. Så snart ska vi gå. Inte för att det slutat snö men det har blivit mindre flingor i alla fall.
Elias sover, han har sovit en och en halv timme. Hoppas han vaknar av sig själv typ nu, så synd om honom när han blir väckt. Måste göra honom klar och klä på honom.



Här kommer gårdagens middag



Gott som satan



Tabouli

1. Lägg bulgur i vatten och låt det stå i 30 minuter.

2. Finhacka lök, färsk persilja och tomat och lägg i en skål.

3. Pressa citron och häll i skålen.

4. Blanda i bulgur, salt och peppar.


Fylld lövbiff

1. Lägg mozzarella och soltorkad tomat på köttet och rulla ihop hårt.
(Använd en tandpetare för att hålla ihop köttet om det faller ihop)

2. Pressa 2-3 vitlösklyftor i stekpannan för mer smak.

3. Lägg i köttet och stek på låg värme, med lock om ni har.


Dressing

1. Blanda grekist youghurt, senap, salt och peppar. Blanda.

2. Ha i lite vatten för att det ska bli lösare.



Today?



Vad ska man göra idag då? Ska i alla fall ta tag i världens diskberg. Fattar inte hur det kuna bli så mycket disk för två måltider bara. Diskmaskin, ja tack!
När jag är klar med det och när jag och Elias är klar ska vi pallra oss ner på stan och lämna tillbaka två plagg som jag inte vill ha. Ska köpa något fin till Elias istället :) Nya bodys behöver han, och strumpor.



Gårdagens lunch














Torsdag förmiddag



Både jag och Elias har ätit frukost nu. Han åt gröt som vanligt och jag smörgåsar. Han älskar gröt! Det är lättare att få i honom barnmat nu också. Han äter en halv burk nu. I början åt han typ en matsked kanske, så det är ju en förbättrning :)
Att ta sig fram går hur strålande som helst. Han står i krypställning för det mesta men kan inte riktigt krypa. Han tar sig fram på sitt eget sätt.






Stå upp


Igår tog Elias tag i rumsbordet och drog sig upp så han stog på fötterna! Stark unge. Det brukar barn inte göra förrän dom är 8 närmare 9 månader har jag läst. Men det såg sjukt jobbigt ut så han gör det nog inte igen på ett tag ;)





Såg ut såhär ungefär.
Här försöker han igen men kom inte upp på fötterna :)


Halloj



Idag började min tvättid klockan 10. Igårkväll kom jag på att vi inte hade nå tvättmedel så jag fick springa till Ica och köpa det imorse. Förra gången jag tvätta tog det slut så det två sista maskinerna fick jag tvätta bara med sköljmedel :P



Alla som tvättar i tvättsuga använder väl de berömda IKEA kassarna


Maria ft Max



Jag skrattade rejält när jag såg denna reklam för första gången för någon dag sedan. Det ända som fattas är ett "Mums". Haha!


R.I.P paljettleggings :(



Måste bara säga att paljettleggingsen jag köpte är inte något jag rekomenderar att köpa. Jag älskar dom verkligen, hur snygga som helst.. MEN, det bara rasar paljetter om dom och mina är inte användbara nå mer. Mellan benen på dom finns det innga paljetter kvar och om jag anväder dom en gång till kommer det börja lossna neråt på inre låren och upp mot rumpan. Inte skit snyggt. Fan också, jag verkligen älskar dom. Synd att bara slänga bort 300 spänn på typ 7 timmar, så länge höll dom eller ska jag säga så kort tid höll dom?


 


Ska försöka lämna tillbaka dom imorgon.
Undra om man får nåt tillbaka för dom..?


Fika tajm



Nu ska jag ner på stan med min lilla familj och fika :) Jag orkar inte sitta hemma. Ovanligt?



Kinamat och frotfarande en ledsen Elias



Idag åt jag kina buffé med Emelie och Jennifer. Jag hade sett fram emot jordnötsåsen, tror ni att den fanns? Så klart inte. Det var gott ändå faktiskt, är inte en kinamat fantast annars men det smakade bra :) Dit blir det att gå fler gånger.
När vi ätit klar åkte Emelie och Jennifer till skolan igen och jag gick hem. Elias somnade i vagnen så jag passade på att dammsuga när vi kom hem. Går inte annars när är han på sitt "jätte roliga" humör. Fattar inte vad det är. Sen fick han mat och var glad ett tag men nu ligger han och gråter i sängen igen. Tack gode gud så är Remi hemma.

Nu ska jag ta en Alvedon och vila lite.



Min gnällspik



Nu har Elias somnat efter en gnällig dag. Han har låtit som en dörr som behövt smörjas i princip hela dagen. Mina öron dansar typ nu. Att höra samma sak hela dagen tar på en. Det är ungefär som att du skulle se samma reklam på tv om och om igen hela dagen.. Ganska drygt till slut :P Men de små har även dåliga dagar percis som oss vuxna :)

Ikväll har jag bara suttit framför tvn. Kollat på Halv åtta hos mig, Familjen annorlunda och nu kollar jag på Spårlöst. Jag blir lite rädd när jag ser på det andra nämnda programmet. Fattar inte hur föräldrarna orkar. Men det är sjukt bra gjort av dom. Särskilt när dom fått sitt åttonde barn och hoppas på att få flera. Herregud säger jag :P



In Vegas



Idag fyller Ida 22 år. Det firar tjejerna i Las Vegas eftersom dom är på en 6 veckors lång resa i USA och Ida hade turen att fylla år när dom är där :) Jag tycker det är rätt coolt. Vem skulle tacka nej till att fira sin födelsedag i Vegas?
Hoppas att dom får en toppen dag och kväll!



Raggmunk






Jag gjorde raggmunk till lunch. Har aldig gjort det förut och inte ätit det heller, men det var ju skit lätt och gott :D Jag hade bacon och lingonsylt gott. Det blir fler gånger :)

Elias ligger och sover bredvid mig här i soffan, jag kollar på tv och grannen lyssnar på hög musik. Någon turkisk musik. Lite så att man får lust att dansa. Haha nejdå så bra är det inte men det är väldig fart i musiken :P Om jag kunde språket skulle jag höra vad dom sjöng, så högt är det. Grannen har en 2årig dotter, stackars henne, hon lär ju vara lite hörselskadad vid det här laget :P
Nej usch vad jag klagar.. Jag har tråkigt!



Helgen


Kan börja berätta att lördagen blev lyckad. Vi trodde det skulle bli mer folk än vad vi blev, men vad gör det. Vi hade roligt i alla fall :)
Igår gjorde vi inte så mycket. Var på stan och åt med Emelie som jag skrev och Remi var dålig. Inte bakis, han mådde bara inge bra. Åkte och hämtade Elias hos mamma. Skönt att ha honom hemma efter att han var borta ett dygn. Saknade min lilla guldklimp. Men det är sjukt skönt att vara barnfri ibland också. Det behöver vi alla någongång :)

Idag får vi se hur jag ska fördriva tiden. Remi slutar klockan 22 :/



Emelie och jag :)
Vädligt glada.


RSS 2.0