Högsommar värme!



Pust, idag har det vart bra varmt! Trotts det har inte sola på stranden lockat mig så värst med min jätte mage. Skulle inte känna mig så bekväm bland folk i bikini liksom. Men det kanske går att vänja sig, vilket jag hoppas för jag vill inte sitta hemma om det blir sånna här härliga dagar. Jag behöver ju bli brun också!!

Jag & Remi har haft en toppen dag även fast vi inte njöt av solen på stranden. Vi började dagen med att gå på H&M på stan och köpa vita leggings till mig för de svarta passade inte till klänningen jag hade idag. Inte bara därför, så fåfäng är jag inte Jag skulle ju ändå köpa ett par. Jag hittade även en jätte fin klänning som jag lägger upp senare. En leopard mönstrad. Det som var så bra att jag kunde ha storlek 34, som jag hade tidigare innan graviditeten. Visst, den sitter väl helt annorlunda nu än vad den kommer göra sen. Men skönt att veta att jag kan använda en sån snygg klänning även efter graviditeten :)
Sen åt vi lunch på Berggrenska gården. Super god lax!
Sen fortsatte vi ut till Valbo köpcentrum och Ikea. På Ikea köpte vi lite smågrejer, tavlor till sovrummet, en skohylla, korgar som nu står i bokhyllan och två mattor. Köpte jätte goda jordgubbar och bigarråer utanför som en kille stod och sålde. 
Efter det gick vi in på H&M i köpcentret och jag hittade mamma shorts som jag har letat efter och gått och vart arg över att det inte finns. Men nu har jag köpt ett par vanliga svarta som jag kommer bo i när det är sånt här väder. Avslutade med kulglass. 
Till sist åkte vi till mamma och fikade. Det är ju morsdag idag. Själv får man vänta ett år innan man blir firad på denna dag för första gången ;) Ja, och nu är vi hemma och jag har proppat i mig massa jordgubbar så jag är mätt nu. 



Lunch


Han kör bättre än mig, nästan ;P

Puss

Hej på er!



Furuvik


Idag har Remi & jag vart i Furuviksparken och kollat på djur. Remi har aldrig vart på en djurpark någongång så han hade ju aldrig sett något av djuren i verkligheten förr. Det var väl passade att ta med han dit då? :D Sämre blev det inte av att det var kanon väder. Inte ett moln på himlen har jag sett. Det har inte vart så där jobbigt varmt som det kan vara, att man bara letar efter skuggan, utan det har vart perfekt! Ååh, vilken härlig dag. 
Vi gick och pratade om att nästa år så är Elias med oss. Då är han ca 1 år och kommer säkert tycka alla djur är roliga att se på :) Det är inte långt kvar tills lillen kommer ut nu :) ca 6 och en halv vecka, om inte lite tidigare som han gärna får göra ;)
Vi åt även lunch i parken. Jag tog nachotallrik och Remi åt kebabtallrik. Sen köpte vi även sockervadd och glass som är ett måste när man är på sånna ställen.

Här har ni lite kort som togs under dagen :)



Han gillar att steka i solen.


Ett måste.


I Amazonasfloden ;)


Vi <3


Remi lockar på kamelen.


Glass.

Om 5 minuter börjar Robinson.. Final! Det ska tittas på. Maten står på spisen den å. 

Ha en fortsatt härlig lördag kväll allihopa!



Fast på balkongen


Jag har fortfarande inte tagit mig ner på stan till banken. Jag fastnade ute i solen på balkongen med boken i handen. Sen gjorde jag i ordning lite lunch och åt också. Men nu så, ska jag klä på mig och fara iväg. Tar bussen direkt från stan till jobbet. 


Mini morötter och soppa.


Blomma vi fick av mamma. Den växer jätte bra och kommer bli stor och fin! :)


Jag älskar solen. Det ska bli fint väder hela helgen också. Tur att både jag & Remi är lediga, SAMTIDIGT! :D





Visa Ung



Det blev inget köpcentrum igår. Jag somnade på soffan tills jag skulle åka till jobbet istället. Fast det gjorde ingenting, det var bara skönt. 

Idag har jag äntligen fått hem mitt bankkort. Så nu kommer det slösas pengar, tyvärr. Man måste visst gå till banken för att välja en kod. Förut var det väl att man bara gick till en automat och gjorde det där? Mycket bättre och smidigare än att behöva sitta och vänta i hundra år inne på banken innan ens nummer blir uppropat och man får prata med någon. Men aja, ska se till att göra det idag innan jag åker till jobbet i alla fall.

Ikväll blir det mys framför tvn har Remi lovat. Vi sitter och pratar på msn nu som något ny börjar par. Han har sagt att han ska köpa hem chips och cola till jag kommer hem från jobbet :) Trevlans va?




Jag har bankkortet Visa Ung. Mest för att det inte kostar någonting som dom andra. Sp har jag ju haft det ända sen jag fick mitt första kort, så varför byta? :P



Lunch



Jag & Remi kom nyss hem från lunch med pappa :) Vi åt på Tennsdopet  och denna gång åt vi de omtalade cheese burgarna som ska vara så goda, men jag tyckte dom inte var nå speciell. Gott var det, men inget speciellt.

Nu har vi fått en till lapp om att vi ska hämta ut ett paket på Konsum. På lappen står det Elias Andersson, men han finns ju inte än så frågan är om vi kan hämta ut det ändå. Jag har inte en aning om vad det kan vara för någonting. Om jag skulle ha beställt någonting som jag inte kommer ihåg skulle det väl ändå stå mitt namn. 

Nu ska vi åka till Valbo köpcentrum och kolla lite :) 



Så gick det



Jag skrev aldrig hur det gick hos barnmorskan tidigare idag. Men det gick bra, gjorde det vanliga. Blodprov, blodtryck, mäta magen och lyssna på bebis hjärtat. Och väga sig får man ju också. Hade gått upp 1 kg sen sist, nu 71 kg :S Herregud. Jag hoppas allt kommer försvinna vid lillens födsel, i alla fall strax därefter. Jag vägde 57-58 kg innan, så ni kan ju fatta att jag är lite ovan med en sån hög siffra på vågen.
Det visade sig att jag hade lågt blodsocker och lågt blodtryck så jag måste bli bättre att äta mina järntabletter. Det kunde också bero på jobbet också, stress och så där. Hon tycker att jag verkligen ska säga till på jobbet när det blir för mycket och jobbigt för både mig och bebbens skull. 
Har bara 11 pass kvar att jobba. Det tackar vi för!!


Jag har nu stått i en timme och gjort pannbiffar. Det blev väldigt många, men det är bra så man kan frysa in lite grann. Och Remi får matlåda i morgon :) Jag har aldrig gjort biffar förut men det gick bra faktiskt för att vara första gången. 
Nu ska jag gå och diska upp disken som blev av matlagningen. 



BodaNova


När vi var och handlade på Ciytgross så köpte jag dom här glasen. De är äkta sommar-saft-glas.
De fanns i fyra olika färger men valde till slut dom här. Mamma fick med gröna motiv på när hon fyllde, dom var också fin. Jag vill ha alla färger.


 


4 stycken för 149 kr.



Jag har inte fått hem bankkort än. Jag förväntade mig att det skulle ligga i posten idag men det gjorde det inte. Aja, jag slösar ju inga pengar i alla fall :P


Vecka 33



I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.

Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet. Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda. 

 

  


Blåst



Idag kommer man nog blåsa bort när man kliver utanför dörren. Det stormar ju!
Har tid hos barnmorskan om en timme, sen blir det ett arbetspass på tre timmar. Slutar 14.30 så har hela eftermiddagen  och kvällen ledig. Funderar på om jag ska ner på stan och kika på lite kläder. Har inte fått hem mitt nya bankkort än men man kan ju i alla fall kolla och bestämma vad man ska köpa när det har kommit.


Så här ser träden ut ute typ :P


(Vecka 33 idag! Skriver om det efter jobbet)




En Lumix


Idag fick jag en present av Remi! Och den var ju inte förväntad om man säger så, så här en vanlig tisdags kväll :D Han som har sagt att den är till och med för dyr för att köpa till mig i 20 års present.. Men vad var det som fick honom att ändra sig så mycket? Jag klagar INTE,  jag bara undra ;)




Så här ser den ut!


Så här ser den ut tagen av kameran vi har nu. SUGER!

Den blir värre och värre för varje kort, och man kan inte knäppa nära som ni ser. Ute går det väl ganska bra, men fortfarande inte bra liksom. Så denna skönhet behövdes! :D Remi är bäst!
Nu får vi fina kort på lillen när han kommer ut :) Ååh, jag älskar vår nya kamera!




Vår dag




Igår hade jag & Remi vart tillsammans i 10 månader. Grattis till oss i efterskott :D 



På nyår. 

(Min tandställning tittar ut)

Tretton kvar



Jag skrev inget inlägg igår, det var för att jag var hos mamma över dagen och njöt av solen. Jag fick faktiskt lite färg. Jag antar att kroppen bara tackade och tog emot eftersom jag är superblek som inte kan förbereda mig i solarium inför sommaren på grund av bebisen i magen. Jag har ju nu bara 13 arbetspass kvar (:D) så jag kommer nog spendera massa dagar hos mamma ute i solen. Så jag hinner kanske bli brun ändå, om vädret tillåter så klart. 

Klockan 18 hämtade jag upp Remi på jobbet. Vi åkte direkt till det nyöppnade Citygross och stor handlade. Och jag lär säga att jag vet inte om det är så mycket billigare än andra mataffärer. Men det är kul att testa något nytt, blir trist att handla på samma ställe hela tiden. Vi har Ica Maxi, Willys och nu Citygross som vi varierar i mellan. Jag gillar Ica Maxi bäst. 
Vi fick skriva upp flera saker på en ny inhadlingslista som inte fanns på Citygross eller som vi visst var mycket billigare någon annanstanns. Det vill man väl helst slippa om man redan är ute för att handla liksom. Men men..

Idag jobbar jag 16-21. Och jag orkar inte alls. Usch och blä!


Vill gratta en danskompis till hennes lilla flicka som föddes den 24 maj :) Gud vilken sötnos!!



Min mammas dag



Idag fyller mamma år! Grattis grattis!
Hur mycket hon fyller säger jag inte. Man avslöjar aldrig en kvinnas ålder ;) Men hon kommer bli en ung mormor om jag säger så. 




Utelåst



Jag och Remi hade ju tvättstugan idag. Andra svängen ner gick inte så där jätte bra. Vi tog ut tvätten som var klar och hängde in i torkskåpet och la in två nya maskiner med tvätt. När vi går ut ur tvättstugan stänger inte Remi dörren så jag stängde den. Sen slog det oss båda samtidigt. Vi kollade på varandra och jag sa "Du tog inte nycklarna va?"  Och till svar fick jag svaret jag inte ville höra.. "Nej.." Båda blev irriterad på varandra. Jag för att han hade vart så dum och lagt ifrån sig nycklarna inne i tvättstugan och han för att jag stängde dörren. 
Okej vad ska vi nu göra liksom? Hemmanyckeln var ju också på nyckelknippan som låg där inne och vi hade låst dörren hemma. Och mina nycklar var också hemma. Vi kunde ju inte fråga någon granne heller för varje hushåll har sin så kallade  egen "tagg". Den öppnar man portdörren med, åker ner till källaren och bokar tvättider med. Och när man bokar tvättider så blir det liksom personligt med den taggen, ingen annan kan öppna dörren än den som bokat tiden. Det är jätte bra! Men just nu var ju det bara synd. 
Som tur var hade jag min mobil med mig. Tacka gud för det, vad skulle vi annars ha gjort?! Vi ringde typ 3 olika nummer innan vi fick tag på någon som kunde komma och öppna. Hurra, 500 kr bara för att en gubbe ska öppna tvättstugedörren åt oss.. Men nej då, han var så snäll att han gjorde det gratis! Förstår inte varför, men vi är mycket tacksam för det!! 

Men nu har vi vart hemma ett tag och vi hann bli klar med tvätten i alla fall. 
Ååh, vad jag älskar vår lägenhet! Jag gillar inte sånna där äventyr.

Så här ser taggen ut, fast med Gavlegårdarna tryck :P




Borta bra men hemma bäst



Kvällen igår hos mamma blev trevlig. Vi grillade korvar och grillspett. Sen blev det godis och ostkrokar. Hade dock väldigt svårt att somna. Det kändes så konstigt att sova hos mamma igen liksom. Jag kände mig inte hemma fast jag bott där i 19 år :P Man vänjer sig så fort med sitt eget. Jag trivs så bra här i vår lägenhet. Det kommer bli sorgligt att lämna den sen när vi måste flytta till något större. 

Idag har jag jobbat ett fem timmars pass. Tiden gick fort faktiskt. Och nu har jag bara 14 pass kvar att jobba :D Weeij!
Nu måste vi snart börja sortera tvätten. Klockan 19 har vi tvättstugan, en lördag kväll.. Lite sådär smått roligt. Men vad ska vi göra då? Har inte en krona att göra någonting för. Vi längtar tills på måndag alltså ;P



Checklist


Den här listan tog jag från Desireés blogg. Man kan ju säga att vi har en del kvar att köpa ändå. Har tagit bort några saker på listan som inte kändes som det nödvändigaste. Finns väl några sånna kvar också men aa, här är check listan i alla fall..


Å K A

(X) Babyskydd

(X) Barnvagn

(X) Skötväska

() Åkpåse 

() Parasoll 

() Myggnät 

() Varm filt

() Regnskydd 

() Plastad frotté 

() Barnvagnsleksak 

() Barnvagnsbok

() Reflexer till hjulen 

() Bärsele

() Täcke 

() Kudde 

() Fårskinnfäll

() Bärsjal

() Hjulskydd

 

S O V A

() Madrass 

() Lakanset 

() Dra på lakan 

() Plastad frotté 

(X) Mobil 

() Flera filtar 

() Täcke 

() Kudde 

() Spjälskydd 

(X) Napp

 

SKÖTA

() Tvättlappar 

() Våtservetter 

() Blöjor

() Frottélappar 

() Rumpsalva 

() Barnolja 

() Febertermometer 

() Alvedon 

() Borste 

() Tops 

() Bomullsrondeller 

() Skötbädd 

() Blöjhink 

() Badbalja 

() Badtermometer 

() Bad-cape 

() Nässug 

 

T I L L   B E B I S   -   F Ö R S T A   K L Ä D E R N A

(X) Pyjamas

() Sovpåse

(X) Bodys

(X) Mjukisbyxor

(X) Jeans

(X) Strumpor

(X) Mössa 

(X) Vantar

() Filt 

() Ytterkläder 

 

T I L L   M A M  M A

() 2 amnings-bh 

() Amningsinlägg 

() Bindor 

() Bystvärmare 

() Minst 2 amningströjor 

() Bröstpump 

() Mjölkuppsamlare 

() Bröstvårtsalva 

() Bröstvårtsluftare

() Massageredskap

() Amningskudde 

 

M Ö B L E R   &   P R Y L A R

() Spjälsäng 

() Skötbord (känns onödigt, men mamma har fått ett som man bara ställer över badkaret. Antingen tar vi det eller så får hon ha det hos sig)

(X) Babysitter 

() Skallra 

() Baby-gym

() Mjukdjur

() Axelfiltar

() Nappflaska

() Mitt första år-bok

 

 

Ja, där har ni den. Och visst känns det som man kommer slösa några tusen till på bebis saker :) Det var ju inte mycket vi hade kan man säga.

 

 

 

 


Det blir en fredag kväll hos mamma


Fredag, igen. Dagarna bara försvinner iväg. Och snart kommer lill pojken :)

Idag ska jag & Remi hem till mamma. Jag åker dit tidigare än han eftersom han slutar kl 19, och det finns inget att göra här hemma för min del helt själv. 
Mamma åker på kryssning idag så hon ville att vi skulle vara där hemma och hålla koll på grabbarna lite. Inte för att dom behöver barnvakt precis, men 15 år.. Ni fattar själv. Då kan man hitta på lite vad som helst. Men det kommer bli trevlig för vi ska grilla och mamma har köpt massa chips och godis. Jag kommer trivas i alla fall, haha. Vi kommer att sova kvar där och jag får närmre till jobbet i morgon :)

Innan jag åker till dit så behövs det dammsuga och diskas lite. Jag känner mig skyldig till att göra det eftersom jag är ledig. Eller ska jag spara det tills i morgon, för då är Remi ledig? Nej, så dum kan jag ju inte vara.



En bild från igår när Erik och jag var ute och fota lite.

Foundation



Jag kom på en grej bara sådär ändå som jag även tänk förr men inte gjort eftersom det inte känns rätt att lägga så mycket pengar på. Det är att köpa en riktigt bra foundation, och dyr. Det kan man väl få unna sig tycker man. Dom håller ju ändå hur länge som helst. Jag ska köpa det nästa gång. Jag ska gå till flera olika butiker och fråga vilken som är bäst för min hy och vilken som skulle passa bäst. Jag har aldrig gjort det förr. Jag har liksom köpt den som det är ett någorlunda bra pris på. Har aldrig riktigt tänkt hur den är för min hy och vilken färg som passar bäst. Men snart, någon gång framöver ska jag göra det!

Idag är jag ledig från jobbet. Vet icke vad som hittas på men jag åker kanske till mamma en sväng. Förresten så värkar jag ha tappat bort mitt bankomatkort så det blir nog en sväng till banken och fixa det.
Ååh, allt är så tråkigt när inte Remi är med! Vi är aldrig lediga tillsammans. Vi går om varandra här hemma. Trök värre!
Just nu sitter jag bara här och äter jordgubbar, ska hoppa in i duschen strax för lite uppfriskning. 


En gubbe från jorden.


Vecka 32


Nu går det fort! Redan vecka 32 = 8 veckor kvar. Shit pommes!

I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm.
Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser. Fingertopparna har fått vassa naglar.

    
Ursäkta blekheten



Remi fyller 24 år idag :D Mamma och bröderna var här och åt tårta. Jag gjorde den och den tog slut på en gång. Det måste ju betyda att jag är grym på att göra tårta. 


Fin va? :D



Personalfest



Nu har det vart dålig uppdatering av mig. Fy fy. Men igår gjorde jag inget annat än att jobba så det var ändå inge kul att berätta om.

Kom nyss hem från stan där jag & Remi var och kikade lite. Han fyller ju år i morgon så han skulle peka ut några saker han ville ha så jag kunde köpa nåt av det senare idag när han inte var med. Men det gjorde han så klart inte. Han sa att han inte ville ha något. Men han föreslog i stället att vi kunde gå och kika när vi hade fått lön så kunde jag köpa något då om han hittade nåt han ville ha då. Och det var väl ganska smart egentligen, men jag vill ju ge något i morgon också, på hans dag! Men vet absolut inte vad jag ska köpa så vi väntar nog och gör som Remi sa :) Det var ju ändå som sagt ett bra förslag.
Jag ska ner på stan igen snart för att träffa mamma (och bröderna?). Ska följa med mamma och köpa något åt Remi :P Så måste jag även köpa lite grejer som jag ska ha på hans tårta :D Ja, jag ska göra en tårta till honom förstår ni. Så klart! 

Ikväll är det personalfest. Så hinner inte vara på stan så länge för jag måste ju hem och göra mig klar. Det ska bli trevligt :)

Nu måste jag äta nåt. 





Kliniskt rent


Puuh! Nu har jag städat och vart i farten sedan 13.30-14. Klockan är nu 18.15 så ni kan tänka hur fint det är här hemma. Det är renare än hemma hos Bree I Despret Housewives, och då är det rent!
Jag har inte suttit ner en ända gång sedan jag började städa så jag kan lova att det var skönt att slå sig ner i våran mjuka stora soffa nu. 
Jag är väldigt stolt över mig själv att ha gjort allt detta. Plus att jag är gravid också, vilket gör det lite svårare, but I did it.

När Remi kommer hem ska vi laga fläskfilé med pommes. Gotti. Men först och främst måste han hjälpa mig att gå ut med soporna och gå ner i källaren med lite grejer. Det har vi tänkt gjort länge, men vi fick nyss en ny nyckel dit eftersom vi tappat bort den andra. Skönt att få ner lite grejer dit så dom slipper ligga i ett hörn och dra åt sig damm.

Nu ska jag marinera köttet...



Floppen


Som sagt var vi hemma hos mamma och grillade igår. Vi satt ute på altanen och åt och pratade massa. Sen var det dags för Eurovision. Alla satt bänkad framför tvn. Och som jag anade så gick det ju inte bra för Sverige. Kan vi lära oss någongång att skicka ett bra bidrag dit? Det har ju aldrig hänt. Tänk om vi hade skicka dit EMD då hade vi vunnit, för det skulle ju vart tre stycken söta killar istället för bara en (han som vann), trippelt upp liksom. Inte för att jag tyckte Norge killen var söt.. EMD är ser ju bättre ut hela högen.. Så fatta vad vi skulle vunnit alltså! Alla skulle gått igång på deras låt. Och killarna själv så klart :P Jag tycker inte att Norge var bra.. En liten dräng med fjol? Typ.
En låt som jag älskade var Maltas! Gud vad fin den var! Värsta typ Disney-film-låten. Åååh. Jag röstade till och med :P

Idag är jag också ledig. Hurra! Men vad ska jag göra? Jo, jag ska stäääda. Det brukar ju ta sin tid om man ska vara noga precis som jag. Remi slutar kl 19. Jag längtar dit!




Gårdagens favorit.




Inte långt kvar



Nu har jag sovit min behövliga eftermiddags sömn. Nu ska jag strax göra mig klar och åka hem till mamma. Det har blivit ett perfekt grillväder nu :) Hoppas det håller i sig.


Vårt schema för juni har kommit ut, och jag har räknat hur många dagar jag har kvar att jobba.. Jag har 17 arbetspass kvar sen tar jag ut min semester innan lille man kommer :) Hääärligt! Skönt att få vara hemma hela sommaren plus ganska mycket längre, men sommaren är bäst. Nästa sommar kommer jag ju också vara hemma för ledigheten kommer inte ha hunnit tagit slut då. Weeii. Ja, så vi kan ju komma överens om att det inte är långt kvar att jobba före en efterlängtad mammaledighet! :) 




Ha en trevlig lördag kväll allihopa!



Snygga kläder


Jag längtar tills jag blir smal igen. Tänk att få gå i snygga klänningar, kjolar, jeans och klackskor. 
Dessa läckerheter hittade jag på Modegallerian.se. Jätte bra hemsida med MYCKET snyggt i olika prisklasser. Shoppingsuget sitter fortfarande i kan jag lova. Vi får se när jag får det botat.
(Klänningen längst till höger är jag extra super kär i! Kjolarna också!) 


      

     

  

  

Jag är ledig idag så nu ska jag passa på att sova en blund. Jag hann inte göra det före jobbet igår. Man behöver mycket vila när man är tjockis som jag :) Om jag inte sover nu kommer jag inte orka vara uppe längre än till nio ikväll typ. Jag känner mig som ett litet barn som har sovrutiner. Aja..



Tandläkaren, igen

Idag har jag vart hos tandläkaren igen. De gjorde inte så mycket, bytte en grej och ska kolla om gluggen har gått igen lite till nästa gång. Den där jäkla gluggen vill ju inte gå igen någongång!! I underkäken kunde jag inte ta bort eftersom det fanns ingen där idag som gjorde skenor, den får man bakom tänderna när man haft tandställning så dom inte ska flytta på sig. Får väl göra det nästa gång antar jag :) 
Nu håller jag på att göra matlåda till Remi. Ska gå med den till hans jobb. jag lovade det igår. Man måste ju vara snäll ibland ;) Hans jobb ligger bara 500 meter här ifrån, om ens det.. Annars skulle jag inte ha gjort det. Haha.

Ikväll ska vi hem till mamma och grilla! Jag ska se till att jag är riktigt hungrig tills dess. Jag åker nog dit vid fyra-fem, sen kommer Remi direkt efter han jobbat klart. Han slutar 18. Vi kan inte förbereda maten, måste ju vänta på honom eftersom han är grill mästaren ;P Ja, jag kommer hinna bli riktigt hungrig! MUMS!




Nytt i hallen



Nu är det bestämt att jag ska jobba till 15 juni. En månad till alltså, sen ska jag börja ta ut mina semesterdagar och när dom är slut ska jag börja ta ut min föräldrarpenning. Det känns bra att äntligen ha ett datum satt när jag ska gå hem :) Fast jag har fortfarande lite frågor och funderingar men det får jag ta med chefen nästa gång jag träffar honom. 
Men det kommer bli perfekt med 4 veckors vila innan lillen kläcks ;)

Vi klev upp tidigt idag. Vet inte varför, Så nu är jag jätte trött igen. Får se om jag hinner somna en blund före jobbet. Jobbar ett 17-21 pass idag. Får se hur det går. Men idag var det lite roligare människor som jobba såg jag så det lär väl gå bra :) Hoppas jag inte blåser bort när jag ska gå till bussen. Det är storm här! 


I morse gjorde Remi klart i hallen. Så här blev resultatet. 




Spegel, blomma, byrå och tavla. Allt från Ikea så klart.
Fint, visst? :D

När jag har visat min hall måste jag dra en gammal "fräckis".
"Hellre en back i hallen än ett hack i ballen.. "
Sorry men jag var tvungen.


Lite nytt



Idag jobbade jag 3 och en halv timme. Precis så där lagom. 
Remi kom till mig när jag slutade. Vi gick på Ikea och köpte en liten byrå, en spegel och en stor tavla till hallen. Vi får se hur det blir när allt är på sin plats. Hoppas bättre än vad jag tror :P När vi får lön (10 dagar kvar!) ska vi köpa nå små saker till hallen också. Någon lampa, en matta, skohylla, typ. 
Har också vart och hämta ut två paket som jag inte alls hade en aning om var det kunde vara. Men när vi hämtade ut dom och såg var det var kände jag igen det. Så jag hade inte fått något hemligt paket tyvärr. 
Det jag fick var dom där strumporna som ser ut som skor som lillen ska ha :) Sen var det en kartong med lite smått och gått i från Go´boken. 



Lite leksaker.


En jätte bra bok och en skiva med lugnande musik till bebisen.


Elias egna skolåda :D


Två jobbarkompisar (förre detta till Remi) kommer hit och spelar tv spel. Sen skulle en av deras kompis också följa med. Dom ska spela två mot två. Skit kul ni vet :P 
Alltså det finns ingen max ålder för tv spel. När Remi sitter och spelar blir han som ett litet barn igen. Så gullig!
Själv har jag massa Despret Housewives avsnitt kvar att kolla på, så det ska jag ägna mig åt. Popcorn och choklad till det. Perfekt kväll för mig själv i sängen med fyra skrikande killar utanför i vardagsrummet som spelar NHL. 



Vecka 31


I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets.
Dina aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå.

    
Mina fina sidenkalsonger som jag haft i några år :P



Chili con carne


Nu är jag klar i tvättstugan och all ren tvätt är på sin plats. Nu har jag vart så där duktig igen.

Ska väl börja med maten strax. Tänkte göra chili con carne. Det är både lätt att laga och gott att äta. Sen blir det besök hos barnmorskan. Aj, blodprov. 
Men först och främst ska jag göra mig lite mer i ordning än vad jag är nu, så ska ni få receptet på den underbara banankakan jag gjorde igår.



150 gsmör, smält
3 dlströsocker
2 stägg
5 dlvetemjöl
1 tskbikarbonat
2 tskbakpulver
4 stbananer, väl mogna, medelstora

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form.
2. Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.
3. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen och bananer Vänd runt med en slev.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt kakan svalna något innan den serveras


Min blev jätte stor och fin :D



Tvättid



Andra svängen i tvättstugan är gjord. Nu är det tre svängar kvar :P Hade sex maskiner idag, brukar ha fyra. Så lite mer tvätt än vanligt idag. Och mer blir det när lillen kommer ut och kommer spy ner sig (och mig) hela tiden :) Men det gör inget, jag tycker det är ganska kul att tvätta.

Det var ett jäkla oväsen i tvättstugan. Dom håller på rustar badrummen i vissa av lägenheterna i huset nu. Tvättstugan ligger längst bort i källaren och just nu verkar dom hålla på precis ovanför den. Shit vad det lät illa. Vi hör ända hit hem hur dom borrar och håller på så jag trodde dom hade kommit längre än där dom är nu. Fortfarande i första trapphuset. Det betyder säkert att dom kommer komma för sent till oss och att vi har hunnit fått lillen. Då kan vi inte bo hemma dom veckorna dom ska hålla på rusta! Det låter något hemskt och vart ska vi gå på toa och duscha? Vi flyttar nog in hos mamma då för det är redan planerat om detta skulle ske. 

Nu ska jag kila ner om tio minuter igen. Hoppas byggarna har fått rast så det blir tyst då.



Housewife



Jag har nu tagit mig ett bad, bakat banankaka, dammsugit, diskat och sorterat tvätt tills i morgon bitti. Har tvättid klockan 07. Ganska surt när man skulle kunna sovit ut. Men men, vi måste ju ha rena kläder. Visst är jag duktig :) Lite utav en hemmafru. Har tid hos barnmorskan i morgon också. Och jobb på kvällen. I morgon kommer det alltså bli fullt upp jämfört med idag :P




Om en timme börjar "Ballar av stål", det är så jäkla roligt. Har ni sett det nångång? :D


Lillen är i farten som bara den inne i magen <3 Han vrider och vänder, sparkas och buffar.






Inte mycket att hurra för


Jag säger då bara jävla försäkringskassa!! Vad ska man jobba med för att få havandeskapspenning? Räcker inte McDonald's liksom? Jag skulle vilja se någon tant/gubbe som jobbar med att ta besluten jobba hos oss en dag. Dom, som inte ens är gravida, skulle aldrig kunna jobba där. Det går nog inte att tänka sig hur stressigt och hårt det kan vara att jobba på McDonald's när dom själv sitter där i sina fåtöljer framför en datorskärm. Stackrana, som har ben som somnar när dom sitter där, och får ont i ryggen och rumpan av kanske en för väl insutten stol. 

- Tur för er att jag har semesterdagar som jag kan ta ut i juni så jag slipper slita på jobbet och så jag kan spara på föräldrarledighetsdagarna. Annars hade jag nog blivit väldigt deppig. Som sagt, tur för er!




Yes diskmedel


Måste bara tipsa om Yes diskmedel Clean&Care. Diskade nyss och kom på att jag var tvungen att göra det. 
Det som är bra med detta är att det inte är den där äckliga diskmedels lukten, utan den har en mycket godare lukt. De är även bra för dina händer för man blir inte torr av det, man blir snarare mjuk. Konstigt faktiskt för jag har sjukt lätt att bli torr annars. Men de här är alltså toppen!



Just nu har vi det lila.. Det gröna är slut. Favoriten är den lila för den har en underbar doft! Den är nog lite mer "tjejigare". Njut av doften medans du diskar ;) 



Vilodag



Idag är jag ledig och jag ska inte göra någonting! Bara det som faller mig in. Man orkar inte göra någonting nu för tiden, och ju närmre dagen D man kommer (i mtt fall 14 juli) får man nog mindre och mindre ork. Men man ska ju vila mycket, och jag ska jobba 4 dagar efter denna dag så det behövs. Shit, jag låter som världens lataste, att jobba 4 dagar i sträck är ingenting. Men när man är gravid så är de det. Usch usch.. Därför ska jag inte göra någonting idag. 

Remi har gått till jobbet, han slutar kl 22 så det blir lite ensamt här hemma. Men men..



Nu har jag beställt dom här söta som jag sa att jag skulle :)




Tv titt med mat



Jag fick sluta en halv timme tidigre idag. Det var skönt. Konstigt nog gick det bra att jobba idag och tiden gick inte så där jätte sakta. 
Nu är jag hemma och har precis tagit en dusch och nu ska jag äta kyckling som Remi har gjort :) Kollar på Wipeout  samtidigt. Ibland är det programmet värdelöst, ibland roligt. Jag skulle gärna vilja vara med och testa bonorna, utan en tv kamera som filmar en dock. Efter det så är det söndagsparty med Filip & Fredrik, det är bättre!



Min önskelista




Jag vill ha en cykel!!


      



Och det här också..



Halv ledig dag



Jobbade bara 2 och en halv timme idag. Jag fick sluta tidigare :D I morgon jobbar jag ett långt pass, och gud vad jag gruvar mig :/ Jag orkar inte! Jag vill inte jobba mer nu. Jag ringde försäkringskassan igår och skulle fråga hur det gick med mina papper jag skickat in om havandeskapspenning och hon kunde se att "ärendet pågick". Dom kollar på det nu alltså. Men det betyder väl inte att jag får svar snart.. Dom är ju så seg! Jag skulle få prata med en handläggare och få reda på mer detaljerat men så klart ringer hon/han på måndag eller tisdag eftersom det är helg nu. Gaaah!

Nu ska vi laga mat nu, eller jag, för det finns vissa som inte orkar :P
Sen ska vi åka hem till mamma och hälsa på :) Jag har saknat henne. Har inte träffat henne sen förra fredagen. På väg dit ska vi åka förbi jobbet (McDonald's) och köpa den nya McFlury Marängsviss. Den får ni inte missa alltså! 








Längtan



Remi är med sina kompisar och spelar kort. Kan han komma hem nu?! Jag längtar efter honom! <3



Lyndmyr of Sweden



Jag älskar Lundmyr of Sweden! Jag skulle vilja ha alla produkter som finns! 
Vi får se hur många av deras produkter jag lyckas jag köpa för det kostar ju lite :)



  




Den här SKA jag ha! Den är jätte fin och det blir finare än att ha massa blöjor framme.



Jag pratade med mamma i telefonen, och hon hade pratat med hennes kompis Helene och hon hade frågat om det verkligen var säkert att jag skulle få en pojke. Mamma svarade ja eftersom det var ju det barnmorskan sa och man såg det så tydligt på ultraljudet. Då sa Helene att det hade dom sagt till hennes kompis också, det var säkert att det var en kille eftersom det syntes så bra på ultraljudet för henne också, men vad var det som pluppade ut för någon vecka sen? Jo, en lite flicka. 
Så man kanske inte ska vara 100% säker ändå. Lika bra att förbereda sig mentalt att det kan bli en flicka också så man inte får världens chock och tror att det är något fel :P


No time


Har inte hunnit uppdatera idag, men gör det nu snabbt :P
Var med Remi hos tandläkaren, det är så kul för han är så rädd. Men det gick bra ändå :) Sen har vi vart hos Remis kompis och ätit. Nu måste jag springa till bussen och åka och jobba. Är inte skit pepp om man säger så.


Bye bye



Kvällsfika



Vi tittar på Sverige - Tjeckien och har nyss fikat goda mackor :) Nu tar ostkrokarna över.





Nu blev det MÅÅÅÅL!  2-0 till oss!


Baby stuff



Det här ska jag beställa! Det är liksom strumpor som ser ut som skor. Från 0-12 månader.
Och en snygg nappflaska.

199 kr för 6 st


79 kr

Det här vill jag beställa lite senare.
     
Fot eller handavtryck i gips, 249 kr.

   
En leksak man sätter på ryggstödet framför barnet i bilen, 229 kr.

Allt det här fina är från Babyshop.se. Dom har mycket fina saker som jag vill ha. Dock är det lite dyrt för min del. Inte allt men vissa saker. Det finns tex en napp för 299 kr, fast då är ju det av märket Armani men ändå ;) Det skulle vara lite kul att ha en sån. Men i så fall ska den gå i arv, haha! 



Den här fanns också på Babyshop. Den var mysig tyckte jag. En roligt present! 
Roliga grejer det finns.



Beyonce


Jag vill så hemskt gärna gå på Beyonces konsert som kommer till Stockholm på onsdag. Vet inte om det finns platser kvar för ticnet krånglar. Vet inte heller hur Remi jobbar för han måste ju i så fall följa med. Vet inte heller vad vi ska få pengar ifrån i så fall. Men man kan ju drömma. Jag vill, jag vill, jag vill!
Skulle ju inte vara fel att få se typ världens vackraste kvinna i verkligheten heller :P



Älskar den här låten



Dentist



Kom precis hem från tandläkaren. Fick inte ta bort tandställningen i underkäken, men däremot fick jag en tid nästa lördag då dom ska kika på det. Det är en speciell tandläkare som måste kolla på det, han som verkar vara mest rutinerad och han jobbade inte idag. Men på lördag gjorde han det så då fick jag en tid då :) 
Även dom vill att jag ska få ta bort hela tandställningen före jag får barn, så nu får dom lägga på ett kål.

Skräckinjagande va?
Men så ser inte min tandläkare ut. Hon är en snäll tant :)


Ska ta ett bad nu, sen ska jag nog lägga mig och sova en stund. En timme eller så.
Remi slutar klockan 12 så han bli tidig hem idag :D



Lugn kväll



Bebis i vecka 30:

I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm.
Redan från graviditetsvecka tretton kan man med hjälp av ultraljud se att fostret tränar sina andningsmuskler genom att utföra andningsrörelser. Andningsrörelser pågår sedan i perioder under hela graviditeten. Dessa andningsrörelser stärker lungorna och får dem att mogna. Röker du en cigarett minskar eller upphör andningsrörelserna helt under en period.



Nu slutar älskling. Hoppas han är snabb hem. Jag längtar efter honom!
Vi ska lägga oss så fort som möjligt. Remi börjar 5 i morgon bitti och jag har tid hos tandläkaren kvart över 7. Får se om dom tar bort tandställningen i underkäken. Om dom inte gör det ska jag be dom att göra det :P Det är ju klart för längesen där har dom sagt. Så jag ska tjata så dom tar bort den.

Jag har hunnit baka en kladdkaka. Eller vadå hunnit, jag har ju inte gjort någonting. Så jag tyckte jag var tvungen till det! Nu kollar jag på "Diagnos okänd" och väntar på Remi :)

Godnatt!

Exotiskt



Jag har glömt bort att jag har mina favoriter i kylskåpet. Konstigt nog är det nyttiga favoriter. 


Kiwi och passionsfrukt, jag älskar det!



Vecka 30


Äntligen börjar första siffran på något annat än 2, nu är det en 3a som gäller ;) Jag känner på mig att 30 veckorna kommer gå snabbare än 20 veckorna. Nu kommer man ju så mycket närmre så snart är det dags att köpa det som behövs. Säng, sängkläder, madrass, bärsele, amningskudde, amnings bh.. You name it! Och även nya kläder till mig som blir större och större. 
Ännu närmre, vid vecka 37 då ska jag börja köpa nappar, nappflaskor och sånt där smått. Och någonstanns där vill jag nog också att allt ska stå klart hemma, redo för bebis. Mellan 37-40 kan det ju sätta fart när som helst, så man måste vara beredd. Packa väskan till som ska med till förlossningen ska också göras. Det lär ju vara hemskt jobbigt att göra det när man redan har börjat fått värkar. Då skulle inte jag kunna tänka riktigt klart vad jag skulle vilja ha med. Eller så göra jag en lista till Remi så får han packa ihop den när det är dags ;)

Men men, det är ett tag dit. Så här ser jag ut idag, vecka 30 :)

     
Tänk att det ligger en liten människa där inne :)

Jag har gått ut och gått med Tessan idag. En långpromenad. Det var skönt. Och som vanligt är det bara prat om saker som har med graviditet att göra. Eller aa, 90% av allt prat är det om det i alla fall. Hon har inte länge kvar nu, hon ligger 4 veckor före mig.

68 dagar kvar <3



Nuggets hysteri

Nu är jag hemma efter ett 4 timmars arbetspass. Precis innan jag jag slutade fick vi en buss med massa polack barn. Det beställde 34 Happy Meal med 4-pack nuggets i alla. Det är 134 nuggets det. Haha, fritöserna var i full gång kan man säga. Jag jobbade över 10 minuter men det gjorde inget.
När jag kom hem var älskling hemma :D Han och pappa har vart på möte i Stockholm hela dagen och dom hade haft det bra.

Så nu ska vi äta sen blir det nog sängen.

Godnatt :)




Tvättmaskin, jag vill ha


När jag kollar på Nanny akuten så blir jag rädd! Är det så svårt att uppfostra ett barn? Hoppas vårt barn kommer förstår och lyssnar på vad vi säger. Annars..


Jaha, vad ska jag göra nu då? Ska ta bussen till jobbet om två timmar så har lite tid här hemma. Men det finns inget att göra eftersom jag dammsög och städade igår, diskat har jag redan gjort. Har även vart ut och flyttat på bilen så vi inte får böter :P Jag skulle ju kunna sortera tvätt eftersom vi visst har tvättid ikväll (trodde det var på torsdag) och det betyder att Remi får tvätta eftersom jag jobbar. Får se hur glad han blir över det ;) Men det är inte mycket tvätt, så där lagom för honom. Gud vad jag önskar att vi hade en tvättmaskin här hemma, särskilt nu när vi ska ha barn! Det skulle underlätta så mycket.





Jag skulle vilja ha en sån här tvättmaskin. Den skulle passa bäst i vårt badrum eftersom det är avlångt och smalt vilket jag avskyr! Det är så lite plats. Men vad ska man göra då? :P Det jag också avskyr är att tvättmaskinen kostar över 4000.



Kär i en glass



Jag glömde berätta om världens godaste glass! Fast det är inte glass, det är sorbet och det är mycket godare. Mycket friskare och sommrigare. Kaktus citron, den som jag blivit kär i smakar lite som GBs glass Twister, vilket också är en favorit! 
Den är sååå gooo!



Köp!
Jag är kär i den

69 dagar kvar <3



Älg hund



Remi kollar på blocket på hundar och utbrister: 
Älghund.. Hur fan ser dom ut då?!

+




Det skulle kunna bli en fin blandning..



Korvstroganoff


Har diskat precis som jag lovade mig själv i morse att göra. När jag ändå var igång tog jag en sväng med dammsugaren också. Så nu kan man gå barfota på golvet igen utan att det fastnar massa äckel under fötterna. Jag hatar det!

Strax kommer Remi hem, då ska vi laga pasta och korvstroganoff. Mycket godare med pasta till än ris tycket jag :)
Sen blir det bara slappa framför tvn. Är det något bra som visas idag?

Nu ska jag få en ny design av Malin som kommer upp snart! Den är super!






Måndag, igen..


Fast jag & Remi gick och la oss strax efter 23 igår kväll så var jag trött när klockan ringde 09.15 nu imorse. Jag skulle alltså kunna sova hur mycket som helst! Och det är väl lika bra att man passar på nu före den 14 juli :) (Gissa vad jag längtar diiiit!)

Idag jobbar jag 11-15.15, ett kortis pass som passar mig och min ork för arbete just nu perfekt. Undra vad jag ska göra när jag kommer hem. Remi är fortfarande på jobbet då. Men jag vet att det behövs diskas så det kan jag ju i alla fall göra.. 
Nu ska jag göra mig klar för jobb, hörs later.


70 dagar kvar <3



Minigolf


Idag har jag & Remi vart med Christian och Johanna och spelat minigolf. Även det något nytt för Remi, precis som med ridningen igår ;) Det gick ju ändå bra för att vara första gången. Fast vi förlorade mot de andra två. Men ändå.. :P
Sedan tog vi en macka på cafét bredvid.
Efter det gick jag till stan en och mötte upp Ida, Pernilla och Emilie en kortis. Ida åker till Norge, igen, i 4 veckor. 

Nu har vi hinnit vara hemma ett tag och det är dags att göra mat. Vi är hungriga!



Första slaget någonsin ;)


Jag börjar se ut som en säck potatis :P


Johanna och Christian


71 dagar kvar <3



Hos pappa


Idag har vi vart hos pappa igen. Idag för grillning. Och det var lika gott som vanligt! Remi är verkligen grill master ;) Sen satt vi och prata massa. Men till det roligaste.. Remi red också :D Haha! På pappas häst. Han har aldrig suttit på en häst tidigare men måste säga att det gick bra för att vara första gången. Han tyckte det var jätte kul! Hemskt söt i hjälmen var han ;)


In action


Lilla syster kan också rida


:)


Sötaste lillan

Sarah fyllde ju 1 år igår. Vi hade inte en aning vad vi skulle köpa men det blev en liten hoppborg med nät runt och även tillhörande små bollar så det blev ett litet bollhav där inne. Hon tyckte jätte mycket om det och det passade perfekt :D Hon kan ju använda den ett bra tag till jämfört med om man skulle köpt kläder tex. Vi blev jätte glad att hon gillade den så mycket! 


72 dagar kvar <3



1 års kalas



Nu ska jag och Remi åka och köpa present åt lilla syster Sarah som fyller 1 år idag! Hurra! Det som är svårt bara, vad köper man till en 1 åring? Hmm..
Sen börjar jag jobba kl 17. 


73 dagar kvar <3

RSS 2.0