Blommorna var fina



Jodå, precis när jag skulle börja med disken plingade det på dörren. Blombudet. Blommorna var från Remis jobb, det var liksom ett grattis för vi fått Elias. Jätte fina! Tack så mycket Tågkompaniet.
När Remi kom hem åt vi en gryta med fläskfilé, cream frech, fransk senap och dill. Det är de ändra ingredienserna. Lite matgrädda kan man också ha i så det blir mer sås. Jätte gott och super lätt. Prova!
Vi kollade på Despret Housewives medans vi åt. Vi har nu kollat klart på säsong 1-5 så nu får vi vänta till säsong 6 börjar på tv. Dit längtar vi!




Buketten



Och en liten som dom kanske menade var till Elias :)


Ny i håret



Kom hem från frissan för ungefär en timme sedan. Nu är jag fin och fräsch i håret igen. Måste ju vara fin på min fest. Det är bara 10 dagar kvar nu :D (Om man inte räknar med idag och den dagen) Som jag längtar, det kommer bli så himmla roligt!
BVC gick bra. Han bara växer och växer min lilla plutt. 250 gram till så väger han hela 6 kg :O Skulle tro att han klarar att gå upp det utan problem tills nästa gång vi ska dit. Han gillar verkligen mat ;)


Vi skulle få hem blombud kl 17, men inget har kommit än. Hon eller han kanske gick fel och nu är någon annan glad över att få hem blommor :P
Jag ska ställa mig och diska nu, då kommer det säkert ska ni se.


Så här växer Elias.
Längdmåtten är ca mått eftersom han fortfarande inte vill sträcka ut sig riktigt när hon ska mäta :P


BVC och frissan

Idag ska Elias och jag till BVC för en läkarundersökning. Inte för att ha är sjuk, den är obligatorisk. Hoppas allt är som det ska :) Men det är det nog, bara det att han är lite förkyld. När vi är klar där ska jag till frissan för att klippa topparna och slinga utväxten. Funderade ett tag på att färga håret sådär ljust jag hade förr men håret bli mer slitet av att blondera det än bara slinga, plus att det ser naturligare ut med slingor.
Sen ska jag hem och städa. Det behövs verkligen dammsugas och så här hemma!
Hörs sen!

Fajita



Har nu kommit in från en timmes promenad. Skönt skönt! Och alltid känner man sig lika duktig när man kommer hem när man egentligen inte orkade ta sig ut. Särskilt när man sov före :P
Nu ska jag hoppa in i duschen sen byta av Remi i köket som börjat med maten så han också får duscha. Sen blir det mums mums tacos, denna gång med fajita :D Guuud vad jag är hungrig. Har bara ätit en macka till frukost, så denna måltid kommer sitta fin fint!



Redo för powerwalk, typ.


Ja, vi ska ut och gå



Det har gått snart 5 timmar sedan jag skrev i mitt inlägg att vi skulle ut och gå. Det har vi inte gjort än. Men vi ska! Jag är skit trött, så jag måste ta en nap först. Elias sover just nu han. Han har sovit jätte länge, det är bara bra det så vi slipper ha en trött och grinig bebis ikväll :)

Aja, nu ska jag lägga mig en stund sen går vi ut på vår promenix. Ikväll ska vi äta tacos. Det var längesen så det ska bli hur gott som helst!


En bild från igår när Elias lyssnade på musik. Han älskar musik :)


Redan datanörd ;) <3


Rubrik



Vädret ser lite lurigt ut utanför fönstret, hoppas vi hinner gå vår promenad innan det börjar regna. Annars får vi ta den ikväll om det är bättre då. Förutom att ut och idag vet jag inte vad vi ska göra. No idea.

Remi har gått upp två nätter nu och matat Elias. Igår frågade han hur jag kunde tyckta det var så jobbigt att gå upp på nätterna och hur jag kunde vara så trött på dagarna. Då hade han bara gått upp en natt. Men nu efter att han gått upp två nätter i rad liggar han fortfarande och sover. Och jag som går upp ett antal nätter i rad. Han kanske tycker det är jobbigt att gå upp på natten i alla fall trotts allt. Hoppas, för då kanske han förstår mig mer varför jag är trött och inte orkar göra så mycket saker på dagarna ibland och att han kan gå upp en natt när han är ledig dagen efter.




Mitt änglabarn <3



Klädbilderna



Promenaden gick fin fint. Var ute en timme precis. Det var sjukt mycket folk på stan för det är crusing här i Gävle ikväll, plus att det är lönehelgen nu så folk vill ut och spendera pengar på mat och alkohol :P Och där kom vi i tränings utstyrsel bland alla fin klädda folk. Vi är duktiga vi! :D

Här är bilderna som jag lovade;





Kavaj från BikBok, 499 kr



Linne 129 kr och tröja 149 kr, båda från Gina



Nu ska vi äta mys fika, dricka te och äta mackor med goda pålägg :)


Mer shopping



Idag har jag jobbat i 3 timmar :) Det var lite skönt att komma bort från mamma-rollen ett tag och få tänkta på något annat i några timmar. Lite extra pengar på konto också ;P
Remi och Elias kom in på jobbet när jag sluta, sen gick vi in på Köpis och shoppade loss lite. Jag köpte en tröja, ett linne och en kavaj. (Bilder senare ikväll) Remi köpte ett par byxor, en väst, tröja och ett par Nike running skor. Sen gick vi till Ikea och åt och köpte en stor blomma som dom hade erbjudande på, 99 kr. Den har vi plaserat i hallen.

Nu ska vi klä på oss bekvämare och varmare kläder för en promenad så Remi får inviga sina skor. Haha.

Som sagt, bilder på kläderna när vi kommit hem från promenixen. Jag kan bjuda på en bild på Elias så länge :)


Han skriker inte, han är på väg att flina ;) Tyckte det var kul när pappa lekte med honom <3


En monsterbebis



Nu har Elias äntligen somnat efter att ha skrikit ända sen vi kom hem. Jag förstår inte vad som hänt.. Han har varit hur snäll som helst sen en vecka tillbaka, det var då han började bli grinig. Fattar inte :/ Han är bara tyst när han sover, så fort han vaknar skriker han på en gång :( Det är så jäkla jobbit och det tar på krafterna och tålamodet kan jag lova. Man har gjort allt man kan, vad ska man då göra för att få lillen tyst och nöjd? Ibland räcker man inte till känns det som. Jag tycker synd om honom. Önskar att han kunde säga vad felet var.
- Snälla lilla Elias, bli så snäll och go som du var förr!


P.S. Jag ska jobba imorgon :D 12-15. Värsta roligt, jag längtar typ!

Outlet



Vi var liksom inte i själva Stockholm, vi var utanför i Barkarby. Vi åkte till ett Outlet som ligger där, som ni kanske har hört talas om. Var där med skolan en gång också när jag gick i tvåan, på gymnasiet alltså. Då tyckte jag att det inte alls var nå bra där men nu hade dom faktiskt lite saker. Det brukar vara så med Outlet, antingen har dom massa saker eller absolut ingenting. Vi hade tänkt åka till Stockholm efteråt men det blev sent så vi skulle inte hinna dit innan alla butiker skulle stänga.
Jag köpte ett par Fornarina jeans och ett par pumps i siden. Det blev bara 610 kr för båda! Man får ett halvt par sånna jeans för det priset annars. Det var ett riktigt fynd. Jag älskar Fornarina jeans, det har jag alltid gjort! Dom sitter så grymt bra.
Och jag måste bara säga att jag åt världens godaste sallad på Pizza Hut. Det var den goda dressingen som gjorde det tror jag :D




Jeans, 360 kr
Pumps, 249 kr
Skorna ser lägre ut på bilden än i verkligheten :P Det är 11-12 cm klack.


Stockholms tripp



Idag bär det av till Stockholm. Mina grabbar ligger kvar i sängen, men jag sitter här i morgonrock och ska börja göra mig klar. Det dröjer ju lite längre för oss tjejer än för killar. 
Vi ska inte göra något speciellt där, bara gå runt och kolla, äta och fika. Hoppas på lite shopping också :) Bassel  ska också följa med. Det hade vart mycket mysigare om det bara hade vart vår lilla familj, men men.. :P

Ha en bra dag allesammans!



MediaMarkt


Idag har jag tvättat. Gjorde det på förmiddagen innan Remi kom hem. Lite krångligt är det när man gör det själv för jag måste bära på Elias. Bärsele skulle vara guld faktiskt!
När Remi kom hem åt vi lunch, sen åkte vi ut till Valbo där Media Markt öppnade idag. Det var typ kaos :P På allas vagnar stod det en 42" LCD tv som de sålde för 4444 kr. Sjukt bra pris. Dom sänkte densen till 4200 någonting tror jag det var eftersom Elgiganten och Siba började pressa sina priser dom också för att inte få konkurans. Men jag tror det nog ändå gick bäst för Media Markt lär jag säga :P En bil på parkeringen utanför hade en hel släpkärra full med den där billaga tvn. Köper och säljer vidare, dyrare så klart. Kanske man skulle gjordt det, haha.

Sen åkte vi och handlade mat på IcaMaxi. Det blev 7 påsar så nu har vi så vi klarar oss ett tag. Men allt tar slut fortare än vad man tror, tyvärr :P
När vi kom hem gjorde vi middag. Fläskkoklett med kroketter och sallad;


Remi är grym på att göra kött!


Nu ska vi dricka te och äta wienerbröd :) Sen blir det sängen, ska upp tidigt imorgon. Klockan nio tar vi bilen och åker tll Stockholm och kikar lite :) Det ska bli kul!

6 weeks



Idag har vi haft lillskrutten i hela 6 veckor <3
Och längre blir det ;)


Mina snyggingar!!

Suris



Om man är surig och ligger och hasar sig i babysittern så slutar det med att man ligger halvt utanför, typ så här;



Men om jag sätter på Beyonce så blir han tyst och oftast somnar. Favoritlåten är Halo. Jag tror han känner igen den sen han låg i magen, då spelade jag den mycket :)

Blött regn



Med barnvagnen i ena handen och paraplyet i den andra tog jag mig ner på stan i ösregnet. Jag skulle byta skorna som jag köpte på DinSko mot ett par jag hittade på Scorett. Men jag köpte inte dom heller. Kom på att jag har ett par skor här hemma som jag kan ha på festen. Jag har bara använt dom en gång så det kändes onödigt att köpa ett par till som jag inte kommer använda förutom när man ska ut, och det blir ju inte så ofta nu förtiden :P Då sparade jag 600 spänn där istället :D
Det blev även mat till Elias och blöjshopping. Shit vad det ska kosta alltså. Tur att vi får barnbidrag här i Sverige :P



Här är linnet jag köpte igår som ska bäras på min fest;








Nu ska jag byta blöja och mata Elias, sen ska jag ta tag i disken. Ska bara vara hemma resten av dagen hade jag tänkt.



Plus minus noll



Det blev lite ändrade planer idag. Istället för promenad efter efterkontrollen hos barnmorskan åkte jag ut till Valbo istället och mötte upp Ida och Pernilla. Jag hittade en jätte fin topp på Gina som jag köpte som jag ska ha på min fest :) Kan lägga ut bild på den i morgon. Hittade ett par skor också, så jag ska lämna tillbaka dom jag köpte för någon dag sedan och köpa dom här istället.
Gick förbi jobbet (McDonald's) och hälsade på och åt lite samtidigt. Och sen bar det av hemåt.

Nu ska jag bada Elias sen ska vi betala räkningar, yeaaaiii! Höhö. Plus minus noll liksom. Fast för mig bara minus för jag fick inga pengar denna månad! Gaash. Tur att man har en snäll karl :)

Inlägg från sängen



Idag är det en sak som ligger på schemat och det är efterkontroll hos barnmorskan klockan 14. Det blir en promenad dit så fortsätter jag promenaden hem sen. Var längsen jag var ut och gick sist. Fy mig!
Efter det går jag väl hem och tar mig en dusch, sen ska jag bege mig ner på stan och kolla lite. Måste hitta nå fina kläder till min fest :)  Det är nästa bäst att jag går själv när jag letar efter något speciellt, annars kollar jag inte riktigt. Jag glider mest bara förbi och orkar inte prova.

Nu ska jag lägga mig och vila en stund till innan jag kliver upp ur sängen. Om Elias orkar ligga kvar ett tag till vill säga. Han börjar bli lite otålig för han är pigg, då vill man väl inte ligga i sängen heller :P





Måndag



Det ända skrik-anfall Elias hade idag var imorse. Resten av dagen var han som han brukar vara. Vi får hoppas han börjar må bättre!
När Remi kom från jobbet bestämde vi oss för att äta lunch på Tennsdopet. Det var gött. Sen gick vi ner på stan och köpte näsdroppar till Elias. Köpte en febertermometer också, det kan vara behövligt.
Efter det åkte vi till mamma så Remi kunde stå där på gården och fixa lite med bilen. Fönstret på förar sidan åker ner av sig själv och elhissen har slutat fungera. Det går bara att ta ner fönstret inte upp. Snacka om skit bil! Vi vill sälja den men kommer fan aldrig få den såld.

Jag köpte nya bodys till lillen :) Lite sjukling presenter.


Långärmade bodys från Kappahl. 3 betala för 2 :)



Han ligger och sover just nu <3

Daaaaaamp



Jag håller på få damp! Har ett barn här som bara skriker, skriker, skriker och gnäller. Men nu, tack gud, har han slummrat till. Antar att det är väldigt jobbigt att skrika så där hela tiden, jag skulle aldrig orka! Själv har jag ont i öronen och det är seriöst. Det tjuter i öronen när han skriker. Tur att Remi slutar jobbet snart.
Kanske borde passa på att hoppa in i duschen... Ja, jag måste skynda innan han vaknar!

Godnatt-bild



Dags att hoppa i säng, godnatt!
<3




Min gnälliga bebis



Det ända Elias gör nu när han är vaken är att gnälla. Om han är så här imorgon ska jag ringa BVC och hoppas på att vi får en tid för en liten koll. Det är jobbigt när han är så gnällig! Vi är van vid att han är lugn och endast gnäller när han vill ha mat eller närhet. Men så är det inte nu, han gnäller fast han får båda. Vet inte riktigt vad man ska göra. Det är synd om honom. Jag önskar att han kunde säga vad det är för fel.
Jag sitter fortfarande här i pyjamas, har inte hunnit duschat eller ätit något idag. Fattar inte att klockan redan är åtta :O Vad tog denna dag vägen?

Konfirmation



Det blev inge blogg skriv igår. Vi åkte hemmifrån kl 10 för att åka och kolla på mina bröder som konfirmerades. Det gick lite segt tyckte jag. Satt bara och oroade mig att Elias skulle börja skrika, men det gjorde han inte. Han skötte sig bra. En gång var det väldigt nära men då blandade jag mat till honom och mata, då blev han nöjd. Hade med mig varm vatten i en termos.. Mycket bra när man ska till ett ställe där det är svårt att få tag på vatten eller micro. Då är det bara fram med vatten och pulver och börja blanda drinken till lillen ;) Jag vet att det finns färdigblandat men det är dyrare. Måste vara lite ekonomisk någongång i alla fall :P
Efter dom var klar i kyrkan åkte vi hem till mamma och åt smörgåstårta, tacopaj och skit god grädd och hallon tårta!
Klockan 19 kom vi äntligen hem efter att varit borta i 9 timmar. Borta bra men hemma bäst!

Idag ska jag och Elias bara vara hemma tror ja, kanske blir en promenad, men bara kanske. Han verkar inte alls pigg så jag vet inte om jag vill gå ut om han ska ligga och gnälla. Remi ska gå till jobbet nu, så jag och lillen blir ensam till 22 ikväll. Vi ska bara mysa!





Hjärtat mitt


5 kilo +



Kom nyss hem från stan och BVC. På väg dit var jag tvungen att ta en omväg för alla som blir nollad som ska börja högskolan springer runt på stan idag och sjunger och skriker, och så klart stod dom mitt på en trång gångbanan i en cirkel och vägrade flytta på sig. Aja, kom precis till BVC i tid i alla fall som tur var!

Nu väger Elias 5290 gram och är ca 56,6 cm lång. Han vill fortfarande inte sträcka ut benen riktigt när man mäter honom, så fortfarande kan man bara säga cirka mått på honom :P Men vikten stämmer, lill tjockis. Han har gått upp 405 gram sen förra veckan, igen.. Det hade han sist också. Nästa 1 kilo på två veckor, bra där :D Dock ser han inte tjock ut, bara lite knubbiga armar, ben och kinder, precis som bebisar ska se ut :) Fast han är ju världens finaste <3
(Så mycket som Elias väger ska jag själv gå ner :P)



Nu ska jag ta tag i detta diskberg!



5 veckor



Efter tvättandet tidigare idag så städade jag lite och lagade mat så att det räckte som lunch till mig och två matlådor till Remi. (Trotts att jag inte gillar att göra mat så måste man ju för att inte svälta ihjäl) När det var klart var det tänkt att jag skulle träffa Angelica på stan för en fika, men det visade sig att hon skulle till Turkiet nästa vecka så hon var tvungen att fixa lite saker och så. Hon visste inte själv men dit ska hon i alla fall :P Så vi skulle höras i helgen och det går ju lika bra det.
Istället åkte jag hem till min morbror med familj och firade hans födelsedag med fika och tårta :) På hem vägen stannade jag till på Willys och köpte blöjor, hade bara två kvar (!!) Men nu har vi 62 ;)
Jag har alltså vart i full gång hela dagen sen klockan 7 imorse. Gissa om jag är trött nu, jisses!


En liten nyfödd Elias...
som blev 5 veckor idag :) <3



När det gäller hushållssysslor



Finnas det något tråkigare än att laga mat? Nej, jag tvättar och städar mycket hellre. Jag gillar inte att stå vid spisen. Jag har ingen fantasi när det gäller matlagning, och det är nog därför jag inte tycker det är nå roligt.
Dom som säger "Åh, jag älskar att laga mat" måste skämta. Det är typ en grej som "man ska" tycka om att göra, både som kvinna och man. Det är typ drömmen att ha en partner som vill och kan laga mat. 
Synd att maten har en del i ett förhållande. När man inte kommer överens om vad man ska laga, vem som ska laga och när.. Ja hörrni, det kan bli ett herrans liv :P Men hallå, det är bara lite mat? Det finns viktigare saker att tänka på i ett förhållande. Snacka om ilands-problem!



Klockan 7 ringde klockan



Hela familjen klev upp klockan 7 idag. Remi började jobba klockan 8 och jag hade tid hos tandläkaren samma klockslag. Elias följde med mig, och han var snäll. Var bara där i 10 minuter, om ens det. Det ända hon gjorde idag var att spänna tandställningen så att den där förbannade gluggen ska gå igen någongång! Nästa gång jag ska dit är 18 oktober. Får se om det har hänt något då men det tvivlar jag på. Undra hur länge vi har väntar på att gluggen ska gå igen? Om det inte hade vart för den hade jag blivit av med tandställningen för nån månad sedan. 

Nu har jag sorterat tvätt och sitter äter frukost. Jag har tvättstugan 10-13 idag. Kul att jag kommer få springa och dra med mig vagnen varje gång jag ska ner, men så lär det ju bli... Kan inte lämna Elias ensam här hemma! Han får hjälpa mamma att tvätta. Det ska börjas i tid ;)




Jag har köpt dom nu



Idag har vi äntligen vart och knäppt kort till tidningen med Elias. Vi kommer alltså vara med i tidningen snart hela familjen :) Undra hur bilden blev. Själv tror jag att jag flinar så där fult så min mun ser liten ut och mitt ansikte runt som en boll. Usch! Jag lyckas ofta se ut så på kort, särskilt när fotografen säger "ingen ser gald ut, se glada ut nu då." Han förstörde allting :P
Efter det åkte vi till pappa och hälsade på. Fikade och satt och prata. Dom kanske ska flytta, eller aa, dom ska på visningen av ett hus på fredag. Får se hur det blir med det :)

Här är skorna som jag skrev om igår. Jag köpte dom men är lite osäker för storlek 38 som jag har var för små, hälen hamnade liksom utanför, och storlek 39 (som jag nu köpte) var för stora i spännerna men det är bara att göra egna hål så dom sitter, det sa hon som jobbade där att man kunde göra också. Hoppas jag kommer kunna ha dom!



599 kr, DinSko


Klockan 8 imorgonbitti ska jag till tandläkaren. Elias måste också följa med eftersom Remi börjar jobba 8. Hoppas det han är lika snäll då som han brukar vara.

Snyggaste skorna!



Väcktes idag av att dom håller på rustar grannarnas badrum. Maskinerna dom använder låter som att det är världens största traktor som håller på köra igenom väggen in till oss. Tycker synd om Elias och hans små öron. Han lär tycka att det är obehagligt.

Remi slutade 12 idag så vi gick ner på stan och åt lunch. Han testade sushi för första gången, vilket var hemskt onödigt eftersom det inte mättade ett dugg och smakade inte så mycket heller tyckte han. Själv åt jag sallad och blev inte heller mätt. Har inte alls lust att göra mat nu :/
Jag hittade världens snyggast skor!! Men så klart fanns inte i min storlek. Ska kolla om de finns i Valbo annars får jag beställa från internet, för jag ska ha dom! Dom snyggingarna ska sitta på mina fötter på min fest. Ska köpa en helt ny outfit till dess. Hur längesen var det inte jag gjorde det, köpte festkläder, jo skit längesen! Det ska bli kul! :D Visst att det är länge kvar dit, men jag är redan pepp :)
(Tänkte lägga upp bild på dom men det gick inte)


Oj, nu kom grannen in och låna toaletten :P

Hos mor



Sitter hemma hos mamma och bloggar nu.
När jag kom hit hade dom nyss ätit här hemma, men de hade sparat åt mig så jag fick äta mig mätt och belåten. Nu lät det som att jag & Remi inte har mat hemma hos oss men det har vi. Det var mamma som ville vara snäll att bjuda bara :P Efter det fikade vi. Och nu sitter jag här medans mamma och Erik håller på med Elias på nedervåningen. Dom får aldrig nog verkar det som, hehe. Dom bara går och längtar tills den 11 september då dom ska sitta barnvakt när jag har min 20 års fest.

Jag funderar på att gå till Köpis, men vette tusan.



Vad liten han var där! <3


Att promenera ska bli en vana



Jag har gått min dagliga promenad nu. Disken är också borta. Skönt att det är gjort :P Nu är det "bara" städningen kvar.
När Remi kommer hem från jobbet ska jag gå och sola, då får jag promenera igen.. Bra för det behöver jag! Mina lår och min rumpa ska bort bort bort. Jag måste komma tillbaka till mitt gammla jag, kroppsligt alltså.

Nu ska jag mata den lilla bebisen som ligger i mitt knä. Min lilla tjockis. Han har längre ögonfransar än mig, och det är seriöst :P

En månad



Idag blir Elias en månad. Stora killen ;) Mycket har hänt på en månad, när det gäller honom alltså. Man ser hur han har utvecklats för varje vecka som gått, och hur han har växt . Jag och Remi har blivit van med att ha honom i vardagen. Vi har lärt oss vad han vill, vad han gillar och hur roligt knäpp han kan vara ibland :) Och att han är den bästa ungen i världen <3

Utseendet förändras mycket. Dom små får ett mer personligt utseende, inte så där bebis som alla ser ut när de föds. Hela Elias huvud har fått en annan form sen han föddes. Det syns inte på bilderna nedan eftersom han har mössa på den första bilden, men så är det i alla fall :)

Elias provar pappas galsögon på BB :D


Elias i förrgår.

سلطة دجاج :D


Nu ligger jag till sängs och bloggar.
Vi har ätit en jätte god kycklingsallad som Remi gjorde :) Jag skulle kunna leva på sallad! Efter maten badade jag Elias. Han älskar att bada, han tycker det är kul.

 
سلطة دجاج = Kycklingsallad :D



Nybadad och nöjd <3

Godnatt

Marinfestival

Idag sov jag länge, och skönt var det! Ända till kvart över 12. Elias gick upp när Remi gick upp, och det var vid 10. Dom lämnade mig i sängen snäll som dom var :)
När alla här hemma var klar åkte vi ut till Valbo en snabbis. Åkte förbi jobbet och köpte en latte till mig. Jag älskar latte nu efter graviditeten, vet inte vad det är :P Sen åkte vi tillbaka till stan och bestämde oss för att åka och kolla på Marinfestivalen som pågår just nu här i Gävle. Var inte alls något speciellt, jätte tråkigt. Jag hoppades på att det skulle finnas fish&chips att köpa, men det ända som fanns i matväg var korv eller hamburgare :S Jag tänkte att på en marinfestival skulle det ju passat med fisch&chips, men icke. Det var dåligt faktiskt! Så jag har inte ätit någonting idag förutom två hårdmackor när jag vaknade. Men som tur är håller Remi på med maten nu :) Är vrålhungrig.
Jag och Remi har rensat och städat ur våra gardorber hela kvällen sen vi kom hem, det är därför det blir en väldigt sen middag.




Det här skeppet är faktiskt byggt i Gävle...



Och heter Gerda.

Vi ska bli nyttiga här hemma



Besöket hos BVC idag gick bra. Elias har gått upp 435 gram sen förra veckan och växt ca 4 mm. Längden är bara ett cirka-mått för som vanligt vägrar han sträcka ut sig helt :P Sköterskan sa att hon såg på honom att han gillar att äta. Precis som bilden jag la ut igår. Men det gör inget, hellre det än att han går ner i vikt. Min lilla tjockis <3
Efter BVC besöket åkte vi hem till mamma, Elias mormor, och hälsade på lite. Jag fick smaka på sugergoda muffins som hon hade bakat. Lite amrikansk stil, stora alltså. Jag orkade inte äta upp hela.
Klockan 15 åkte vi in till tågstationen för att möta upp mina bröder som kom med tåg från Arlanda. Dom har vart i Berlin med deras konfirmationsgrupp sen i söndags. Och vet ni nåt kul? När dom skulle åka till Berlin blev deras grupp filmad av tv, ni vet det här programmet Stockholm Arlanda, så där kommer dom vara med en snabbis. De hade blivit nyfikna på vad dom var för några och vart dom skulle och så. Lite kul! Det kommer sändas i september :)

Nu på kvällningen har jag och Remi ätit en jätte god sallad som han gjorde! Vi ska försöka börja äta nyttig här hemma.. Remi behöver det, och det är ju en fördel för mig också så jag kan gå ner mina 5 kilo som jag vill. Dom 5 kilona sitter på rumpan. Den är den som gör så att jag inte kan ha mina byxor! Dumma dumma!! Men den ska veck..


.. Och då kan man inte äta mamma goda muffins nå mer :P


Min lilla goding ;)

Bara sover och sover



Jag tror Elias börjar vända på dygnet. Får klockan 6 imorse vaknade han en gång i timmen tills vi gick upp vid 11. Annars brukar han vakna varannan, var tredje timme ungefär. Under dagen har sovit nästan hela tiden, förutom när han vaknade och grät efter mat. När han fått maten så somnade han igen.Vid den här tiden brukar han vara hur pigg som helst, men inte ídag, nu sover han vara. Eftersom det har vart så här under dagen fruktar jag en sömnlös natt. Han har ju för tusan sovit mer nu på dagen/kvällen än han brukar göra under en natt :P Men jag tror han är såhär för han är lite sjuk. Får se vad tanten på BVC tror i morgon.


Taget precis nyss när han sover.
Han är inget annat än sötast <3

Här sover vi i omgångar



Jag har nyss ätit min första måltid för idag, Glömde att både äta frukost och lunch. Fick äta själv eftersom Remi ligger och sover, han började 5 imorse så jag förstår honom. Själv sov jag en stund runt lunch vilket också behövdes. Elias sov med mig, och nu sover han med Remi :) På dagen är han en riktig sönmtuta, sen mot kvällningen så kan han vara vaken någon timme i sträck. Knäppis ungen <3



Mina boys!



4 veckor



Idag blir Elias fyra veckor :) På söndag blir han en månad. Gud vad tiden går fort! Det står inte på så kryper han runt här hemma.



Mini Remi <3


Lilla tjockis. Undra vad den magen kommer väga i morgon hos BVC ;)


Strax en promenad



Mot köket och ta tag i diskberget. Har nyss matat Elias och han verkar nöjd, så jag hoppas jag får diska klart utan avbrott. Efter diskandet måste jag äta något, sen blir det en promenad med musik dunkade i öronen :) Underbart att solen lyser igen!



Den här låten var på radion när Elias föddes <3

Datumet är satt



Yes, då var 11 september inbokat för min 20-års fest då. Inbjudan är skriven och skickad till alla :) Det är jätte länge kvar, men som jag längtar!

I morse när jag vaknade och skulle gå upp och värma mat åt Elias upptäckte jag till min förskräckelse att dom stängt av vattnet. Fick inte ut en droppe i köket. Men det kom lite från kranen i badrummet. Precis 90 ml som Elias vanligtvis äter. Hade jag lite tur eller?! Fick gå till Remis jobb där han fyllde två 1,5 liters flaskor med vatten, inte visste jag hur länge vattnet skulle vara avstängt. Elias måste ju ha mat! Men nu i alla fall så har dom satt på vattnet igen :) Puuh.

Nu sitter jag på balkongen och skriver. Hoppades att det skulle vara lite mer sol än vad det är men nej, nu är det massa moln för så klart. Drog ut vagnen på balkongen så Elias ligger också här ute och gör mig sällskap :) Min skruttis <3






Lite nytt



Det blev en sväng till Ikea idag. Remi köpte en stekpanna som han ville ha och ett täcke (vi delar nu) Visst är det mysigt att dela täcke, men ibland är det så himla skönt att ligga själv under det också. Men när vi köper vår nya säng ska vi köpa ett sånt där stort täcke så båda får plats under. Nog prat om det :P
Vi köpte sängkläder till Elias och en kudde att ha i barnvagnen. Två mattor till badrummet. Lika som vi har där nu fast blåa, så man kan variera med färg. Fick nämlign blå handukar av mamma så då kan man matcha med det. Lär säga att det är mycket finare med det gröna. Det gör större skillnad, det syns liksom mer.





Elias nya sängkläder, 99 kr.



Nu ska vi äta kräftor, igen :D Så himmla gott!

Tisdag



Det finns inte så mycket att skriva om...
Remi är ledig idag. Så han är hemma med oss :) Vi vet inte vad vi ska hitta på. Kanske åker ut till Ikea och kollar lite. Jag fick present kort där när jag fyllde så man kanske hittar något.

Om exakt en månad ska jag troligtvis ha min 20-års fest. Lite sent, men bättre det än aldrig. Måste bara höra med mamma om hon kan vara barnvakt då, och Remi ska kolla hur han jobbar.
Igår satt jag och skrev upp alla som jag ska bjuda. Med mig och Remi blev det ca 33 pers. Och då har jag inte bjudit alla som jag känner. Vi får nog inte plats så många fler här hemma :P Nu håller vi tummarna att det kan bli en fest då :D

God kvällsmat



Det blev en promenad till solariet :) Gick för första gången i mina nya träningskor, dom var jätte bra fast dom bara kostade 299. Ville inte lägga ut över tusen spänn på ett par träningskor, då köper jag hellre ett par snygga vardagskor eller klackskor för dom pengarna.
När jag kom hem höll Remi på med maten :)

Potatis, morötter, broccoli, tomat, lök och svisch in i ugnen.
Detta med kyckling till. Mums vad gott det var!


Solarium..?



Jag har nyss matat Elias. Nu ligger han i sin babysitter och blundar och verkar nöjd :) Själv gör jag ingenting. Har bakat två stycken banankakor, varav en fick jag slänga för den stod inne för länge i ugnen och blev torr. Promenaden jag skulle ta har jag inte tagit än, höhö. Jag ska gå och sola solarium när Remi kommer hem så jag tar en promenad dit istället. Om han kommer hinna hem före de stänger vill säga, det vart lite kaos på jobbet så han blir lite sen. Vi får hoppas det lugnar ner sig snart så jag hinner sola! Är i stort behov av det faktiskt.




Detta är en bild från när vi låg på BB. Mössan han har på sig får alla bebisar när de föds. Inte så där jätte snygga, såg ut som de hade ett stort bandage på huvudet. Det jag ville visa var att Elias drog ner mössan över ögonen hela tiden, så som på bilden. Han tyckte nog att det var för ljust här ute i vida världen :) 
Se så liten han är där! <3


5 kilo till



Här sitter jag med en envis liten bebis i famnen och försöker ladda hem musik. Vill lägga in nya låtar på Ipoden så jag har något bra att gå till när jag ska ut och gå. Hade tänkt att göra det idag. Usch vad jag inte har lust egentligen. Men jag har 5 kilo till som jag vill gå ner så måste jag faktiskt :P 
För ni som inte vet så gick jag upp 20 kilo under graviditeten. Från 58 kg när jag skrev in mig hos barnmorskan till 78 kg i slutet av graviditeten. Jag nöjer mig med att gå ner till 60 kg.


En låt som jag gillar jätte mycket är Single Ladies med Beyonce. För att inte tala om videon. Den älskar jag!! Koreografin skulle jag mer än gärna kunna utantill! Någon som kan den och vill lära mig? ;D




Det blir alltid mer än man tänkt sig



Skippade att åka någonstanns för att sola och bada. Det kom mycket moln där ett tag. I stället åkte vi och handlade och som vanligt blir det mer än vad man hade tänkt sig. Mycket mer den här gången :P Hade skrivit upp ca 7-8 saker på inhandlingslistan men det slutade med att vi blev nästa 900 kr fattiagre så ni kanske förstår att vi inte bara höll oss till listan.
Elias sov sig igenom hela handlingen, duktiga pojke :) När vi kom hem somnade vi alla tre. Remi somnade i soffan först. Jag tog med Elias in till sovrummet och vi la oss i sängen där och somnade. Sov i ca 2 timmar, vilket jag behövde! Skulle kunnat sovit längre om Remi inte hade kommit in och väckt oss. Men men, kan inte sova bort hela kvällen :)

Denna bok köpte jag idag;


14 år till salu

Ett sjukt litet barn



Vi har ett förkylt barn här hemma. Elias hostar och är hes. Han låter jätte gullig när han gråter när är är så hes. Inte så snällt att tänka så kanske, men jag tycker jätte synd om honom också så klart! Han är lite gnälligare än vanligt och vaknar oftare på natten. Som tur är äter han i alla fall, så han har inte tappat aptiten. Snarare att han äter mera nu.

Solen skiner ute idag med. Vet inte om vi vågar åka någonstanns och bada när Elias är förkyld. Jag menar inte att han ska bada, men det kanske blir värre i värmen..? Fast förkylning är ju ett virus och inte någon bakterie så det kanske inte är så. Äh, jag vet inte. Får se hur det blir.

Kalla biosalonger



Filmen vi såg var faktiskt bra, bättre än vad jag trodde. Den var väldigt lång, 2 timmar och 20 minuter, så jag hann äta chips och popcorn tills jag fick ont i magen och mådde illa :P
Är det jag som har fått någon noja eller har jag rätt, men visst är det kallt i biosalonger? Jag fryser nästan jämt. Och idag frös jag jätte mycket. Så fort jag inte tryckte mig tätt intill Remi så blev det iskallt. Ingen tröja hade jag med mig heller eftersom det var så varmt ute. Satt bara där i linne. Nästa gång ska jag klä mig varmt.



Bio



En sväng till i tvättstugan sen är vi klar där. Låter inte så kul att tvätta mitt på dagen på en lördag när solen skiner ute. Som jag sagt förut måste vi passa på när vi båda är lediga, och att det var sol idag var ju för oss bara synd :P Men vi får hoppas på bra väder i morgon med, för Remi är ledig då också :)

Igår kväll var jag och Elias på 18-års fest. Emelie fyllde 18, äntligen. Så som hon längtat och räknat ner ;) Det var jätte kul och Elias var snäll under hela tiden vi var där. Han skrek till lite när han ville ha mat bara. Jag kan säga att han var mycket populär bland tjejerna, haha. Alla var typ frälst i honom och det förstår jag, för det är jag också <3

Nu ikväll ska jag och Remi gå på bio och se Public Enemies. Mamma har ställt upp att passa Elias så länge :)



Hon har rätt


Jag var nyss inne på Stina-Lee och läste ett sånt sjukt bra inlägg om synen på kvinnor och män. 

Här är en liten del av vad hon skrev i inlägget;

"Vad är det för skillnad mellan en tjej som köper sig ett par nya stora silikonbröst, och en kille som trycker i sig en massa anabola och står på gymmet dagarna i ända, ihopp om att kunna förvandla sin smala kropp och äntligen kanske få de där åtråvärda musklerna som David Beckham har, killen som alla brudarna suktar efter? - De båda är lika vanligt förekommande, de båda har fallit offer för det rådande idealet."

Läs hela här!

Han växer



Elias var jätte snäll när vi var hos BVC idag, inte ett ända gnäll. Han var bara nyfiken och kollade runt överallt. Det gick till och med att mäta honom, vilket brukar vara svårt då han argt spänner benen och inte vill sträcka ut dom. Men idag så gick det :) 

Han väger nu 4450 gram och var 55,2 cm lång. Så han har gått upp 400 gram och växt 7 mm. Han växer och mår bra utan den där dumma amningen :D Jag sa nu också till henne på BVC att jag inte ammar honom, bara att jag gör det typ en gång om dagen ibland. Men hon tyckte det inte gjorde något alls. "Huvudsaken att han äter ersättningen och att han växer och det gör han ju" sa hon :) Och för mig går det hur bra som helst att ge honom flaska, han äter bättre ur den än vad han gör när han ammar. Det ända som jag känner skulle vara bättre om jag kunde amma är att man slipper ta med sig mat och tänka att det måste finnas ett ställe man kan värma ersättningen. Men det går ju att göra klart och ta med sig i termos också, så det ordnar sig alltid :)


Tredje BVC besöket



Elias blir jobbigare och jobbigare för varje natt. Jag tror han börjar bli lite sjuk, stackarn :/ Han vaknar inte ofta, typ 3-4 gånger (det beror ju på hur länge man sover på morgon) men han blir inte nöjd fast man matar, byter blöja eller ger honom nappen. Men som tur är blir han oftast nöjd om han får sova på mig eller Remi. 
Vi ska till BVC idag så vi får se om hon tycker att han verkar sjuk för jag vet ju inte något om sånt, det har ju bara gått tre veckor med honom.
Hoppas han har gått upp i vikt som han ska men det tror jag för han börjar bli mullig om kinderna :D hihi

Jag är hur trött som helst men var tvungen att gå till affären och köpa mat till Elias (nej, amningen går fortfarande inte) för det var nästan slut här hemma. Han måste ju ha mat min lilla ögonsten <3 Tänk att man älskar dom små sååå mycket fast dom kan skrika och vara allmänt jobbiga så att man inte vet vad man ska göra.


Så arg man kan vara fast man är så liten <3



Sol på balkongen



Så fort jag satt mig på balkongen i solen började Elias och gnälla efter mat, så han fick som han ville :) Sen kunde jag sätta mig ute igen en halv timme innan han gnällde igen. Denna gång ville han visst bara ha lite närhet för nu ligger han i mitt knä och sover, sötnöten! Ska försöka lägga honom på soffan utan att han vaknar så jag kan ut och sola lite till, sen måste jag börja med maten och hinna äta innan Ida hör av sig. Det tar sin tid att göra sig, göra Elias klar och laga mat. Man måste springa i mellan för att lyckas.. Men det går om man har lite tid på sig och att kunna göra det utan att stressa :)

Aja, åter ut i solen.

3 veckor



Idag gick vi upp tidigt för att vara vi. Elias var för pigg för att somna om så i stället la jag honom i hans babysitter och jag moppade golven. Nu är det gjort :) 
Nu verkar lillen vara hungrig så jag får ta att mata honom, sen ska jag försöka mata mig själv och ta en dusch efter det. I eftermiddag ska jag träffa Ida :) Hon skulle åka och sola och bada nu på dagen. Jag vill också! Men jag vet inte om Elias är för liten för att vara ute en längre stund när det är så här varmt? Vad tror ni? Nej, jag får helt enkelt bosätta mig i ett solarium.


Idag blir han 3 veckor, vår lilla grabb!


<3


Hemma dag



Hann varken städa toaletten eller diska innan mamma och Erik kom och hälsade på. Men mamma diskade åt mig, snäll som hon är :) Och jag dammade överallt medans dom var här och underhöll Elias. Dammsög gjorde jag när dom åkt hem. Så jag hann med städningen som jag hade planerat :) Fast moppningen sparade jag tills i morgon så jag får något att göra då också. Promenaden blev inte av, det får också bli i morgon :P

När Remi kom hem från jobbet idag hade han med sig två mackor från Subway som vi delade på och Cola så klart. (Vi är Cola freaks, konstigt med tanke på att jag inte tyckte om Cola förr, men det är väl jobbet som har lärt mig att tycka om det, haha.) Det var gött :) Men shit vad dyrt det är där lär jag säga.. Bara för lite mackor.


Bilder på Elias efter han badat igår kväll. Han njöt verkligen av det den här gången :)


Han med sina söta miner, haha.



Än så länge är han blåögd.

Snygg design va?


Tack Malin för en super duper fin design :D Jag är jätte nöjd!


Idag kommer mamma och Erik hit och hälsar på. Men först ska jag försöka hinna städa lite, i alla fall diska och städa taoletten. Sen får jag göra resten sen när dom åkt hem igen. Ut och gå ska jag också försöka hinna, med mina nya ut-och-gå-skor :P Ska gå förbi Konsum och hämta ut ett paket, som jag som vanligt inte har en aning om vad det kan vara.

Nu ligger Elias i sin babysitter och gnyr, måste kolla vad han vill :)

I'm happy


Idag har vi vart på stan och kollat, som vanligt :P Var förbi försäkringskassan och frågade lite saker om blanketten om föräldrarpenning och ledighet. Måste det vara så krångligt? Sen fikade vi och kollade runt lite. Jag köpte mig ett par
ut-och-gå-skor. Det behövs nu när man är ute och går med barnvagnen :)
Förresten så kommer jag inte få några pengar den här månaden, kul! Ingen lön eftersom jag hade semester förra månaden och ingen föräldrarpenning för jag inte skickat in blanketten. Skulle inte fått det ändå för det dröjer ca 5 veckor tills det är fixat. Ikke bra!

Remi står i köket som vanligt och lagar mat och jag sitter här i soffan med Elias i famnen och kollar på tv och skriver blogg. Det brukar se ut så nu mera :P Inte många killar som skulle gå med på det, så visst är min underbar? Ja, det är han lär jag säga!  Världens bästa på alla sätt och vis <3 Jag är lycklig!



Så liten, så söt!



De är rätt lik varandra mina pojkar ;) <3

Kall mat väntar



Bara för jag har gjort god mat här hemma tills Remi slutar så måste han jobba över så klart. Om han fått slutat 19 som han skulle egentligen så skulle maten vart klar precis när han kom hem. Visst är det typiskt! Nu blir ju maten kall.
För övrigt så var inte Ida hemma. Så jag och Elias tog en promenad i stället. Det var skönt, och varmt blev det :P Hoppas vädret är lika bra i morgon när Remi är ledig. Då ska vi köpa mjukglass :D (Det måste vara fint väder för att äta mjukglass)

Igår när vi var ute i Valbo så köpte jag två tröjor;


199 kr, Cubus
Den är skit fin på. Måste köpa en likadan fast vid med svarta ränder också!


149 kr, H&M


Hoppas Remi kommer snart, jag är hungrig!

Gäsp



Jag vet inte vad det är men jag tror inte lillen är riktigt kry. I natt var han gnälligare än någonsin. När han fick mat så åt han bara lite, fortsatte gnälla men vill inte ha mer mat. Han blev inte nöjd vad man än gjorde nästan. Jag tror han är lite förkyld eller nåt för när han andades så hörde man att han var snorig. I morse när vi gick upp så blev allt som vanligt igen. Då åt han bättre och man hörde inget snorigt när han andades, och nu sover han. Typiskt att det ska bli bättre när man bestämmer sig för att gå upp ur sängen. Kunde det inte bli bra när vi låg där så kunde vi ha sovit lite till? :P Stackars lill plutten, hoppas han kommer må bättre i natt <3

Jag har nyss ätit en rejäl frukost för att vara jag. Jag åt gröt! Kan inte minnas när jag åt det sist. Hoppas jag blir piggare av det.
Funderar på om jag ska gå ner till stan. Jag ska nog ringa Ida och kolla om hon vill göra mig sällskap :)





Förresten så vet jag inte om det där nappflaskan som jag köpte hjälper så värst. Inte märkt någon skillnad än i alla fall :/

Snart klara


Nu ska jag bara mata Elias så ska vi åka iväg till Valbo. Ska även svänga förbi mamma och säga hej när vi ändå är där :)
Vi blev ganska sena idag fast vi sa igår att vi skulle gå upp tidigt så vi kom iväg i tid. Remi gick upp tidigt men jag låg kvar i sängen och somnade om till halv tolv. Men det är ju jag som går upp på nätterna när Elias vaknar så jag är värd det ;)

Såhär ser lillen ut just nu :)


En av de två bodys som jag fick av Diana.


Slappa vi



idag har vi inte gjort någonting, bara vart hemma. Vi har skaffat ComHem digital-tv så vi har suttit framför tvn hela dagen :P Nördigt värre. Men i morgon ska vi åka ut till Valbo och kolla runt och shoppa lite. Blöjor behövs också köpas. Det går åt kan jag lova! 
Remi håller på att göra mat och här sitter jag. Nej, så taskig ska jag inte vara. Jag ska gå och göra honom sällskap :)


Jag & lillplutten :)

Jag behöver hjälp!



Någon som vet någon kräm eller liknande som minskar bristningar? Isåfall säg till mig, det skulle uppskattas! Har fått det nu efter graviditeten :/


RSS 2.0