Dagen

Idag var jag på återbesök hos barnmorskan. Allt gick bra och nu har jag fått mini-piller utskrivet. Blir inga fler barn på ett tag nu inte ;) hehe.

Efter det åkte vi till leklandet och rastade av Elias lite. Han hittade på två pojkar som han lekte där med :) Fast vi var där i tre timmar protesterade han när vi skulle åka hem. Min lilla busunge! 

Nu sitter jag här i soffan och väntar på att Remi ska komma hem från jobbet. Längtar efter honom <3 






Närhetsbehov

Alltså är det normalt att bebisar är ledsen så ofta som Liam är? Han skriker 80% av vaken tid och kan bara tröstas med mat. Ibland räcker det att man bär och vaggar honom men oftast inte. Maten funkar alltid. 
Sen är han jätte dålig på att sova längre stunder. På natten gör han det (peppar, peppar!!) och om han somnar i bilen. Men hemma på dagarna gör han det inte. Han sover max 20-30 min kanske. Om han sover på mig när jag också tar en nap kan han sova lite längre. Han har ett sjukt närhetsbehov, vilket faktiskt är jobbigt när man vill hinna göra massa andra saker också. Man hinner inte göra så mycket annat än att mata, försöka trösta och bära runt liksom. Frustrerande! 

I bilstolen verkar han sova bra iallafall :)

Det nyinköpta

Här är grejerna som vi köpte på Fullerö i söndags. Älskar lampan! Har viljat haft en sån jätte länge men inte hittat den rätta, men nu äntligen hittade jag den som jag visualiserat i huvudet. Super happy! 







Helgen

Jag skrev ett ganska långt och bra inlägg i lördags som försvann precis innan jag skulle trycka på "publicera". Älskar när det händer... Not! 
Så nu sammanfattar jag helgen lite kort istället.

I lördags hade Elias för första gången en dagiskompis här. Nim heter hon och har blivit en ny favorit på dagis :) Dom hade jätte roligt tillsammmans. 
Tycker det är skönt att Elias funkar lika bra med tjejer som killar. Och han leker på två helt olika sätt beroende på om det är en tjej eller kille han är med. Det är kul! Han förstår skillnaden liksom :) 
På eftermiddags kvällen åkte vi till mamma och hälsade på en snabbis. 

I söndags tog vi en tripp till Fullerö handelsträdgård. Fanns väldigt mycket fint men tyvärr har vi inte plats för allt som man skulle vilja köpt. Längtar nästan redan tills vi kan köpa ett STORT hus så man får plats med allt man vill ha. (Nu har ju vi precis köpt vårat radhus så det lär väl dröja ett tag, men ändå ;P) Men ska lägga upp bilder på det vi köpte iallafall.




På vägen hem blev det ett stopp på Burger King för Remis skull. Jag gillar inte maten där, men det gör han så jag offrade mig ;) 



Ya

Hej testar en grej bara





Trapp-inspo


Det är så mycket jag vill göra här hemma. Det känns fortfarande som att det är för mycket som är "tillfälligt" som vi ska rusta upp.. Någongång.
Nu är det trappan som jag har fått för mig att göra om. Googlde för att få lite inspiration och jag hittade det som jag vill ha så nu vill jag bara sätta igång! 

Sen är det vardagsrum och hall som ska målas. Det anlitar vi ett företag som får göra. Vi har varken tålamod eller tid, och inte kunskap för att det ska bli så bra som vi vill ha det heller. 
Sen ska nytt golv läggas och köket rustas. Men det får bli nästa år :)


Såhär ska vi göra.



Onsdag igen!

F-n vad veckorna går fort! Hinner inte med :O

Idag har det inte hänt speciellt mycket. Var en snabbis på stan och gjorde några ärenden och åt lunch med Remi :) 

På eftermiddagen somnade jag i Elias säng, gick till våran säng och somade om där i en timme, trotts det är jag trött nu :P Vet inte hur mycket jag ska sova för att känna mig pigg. Har liksom inte hittat mina timmar än. 

Nu sitter vi och kollar nyheterna och dricker te. Haha, hej nya 24 bast ;P







1 månad

Idag blir Liam 1 månad! Grattis till dig min lilla älskling. 
Vi firar det med ett litet leende :D <3







Julafton för Elias

Min mamma var på Gekås i Ullared i helgen. När vi åkte till henne och hälsade på i söndags när hon hade kommit hem överraskades Elias med MASSA saker. Bl.a. Spiderman och Turtles grejer, hans favoriter. Han blev helt lyrisk. Rena rama julafton ju :D
Jag fick toalettpapper och näsdukar med Hello Kitty på, haha. 





Kolik?

Vi har fortfarande en liten kille med magont här hemma. Det har gått en vecka nu och jag börjar nästan misstänka kolik. När jag googlar och läser om det så är det vissa saker som stämmer in på kolik och andra inte. Självklart hoppas jag verkligen att det inte är det och att detta skit ska gå över snarast! 
Kom på mig själv att vi knappt vet hur Liam är i normalt tillstånd. Det har alltid vart någonting sen han föddes. 

Elias däremot är frisk som en nötkärna. (Peppar peppar!) Min stora plutt. Han är jätte duktig i rollen som storebror :) Så stolt över honom! 







Då var det dags igen

Inatt blev det inte så jätte mycket sova. Liam vaknade för många gånger och var ledsen. Magen krånglar igen så idag blir det en sväng till Apoteket för att köpa magdroppar. Lillen ska inte behöva pinas mer.
Nu ligger han på mig och sover, kanske ska passa på att slumra till jag också.


BVC besök nr 2

Idag var vi på BVC på läkarkontroll med Liam. Allt var som det skulle :)

Jag frågade vad vi skulle göra om han får så där ont i magen igen som han har haft (han är bättre nu) och sa vad vi hade provat med. Sköterskan skrev ner två olika slags droppar vi kunde köpa på Apoteket och ge honom. Jag ska även sluta dricka ren mjölk och inte äta lika mycket yoghurt till frukost. Det kan ju vara så att han får ont i magen av det jag äter och dricker. Vette tusan hur jag ska kunna sluta dricka mjölk. Det är det godaste man kan dricka!



12 sept

Firandet av pappa igår var trevligt! Det bjöds på mat, ost och kex och tårta. Vi åt tills vi nästan sprack. 
 
På kvällskvisten när vi hade kommit hem kom Fia förbi och umgicks med oss. Vi kollade på Idol, åt popcorn och drack saft. Brydde lite lego med Elias också. Haha, det lät som att vi var 12 år eller nåt, "popcorn och saft" ;P
 
Senare idag kommer Lilly, Tessan och hennes son Casper och hälsar på. Jag älskar att ha folk hemma hos oss. Skulle kunna bjuda hit folk varje dag, hela dagarna om det var så.
 
 

God förmiddag

Sitter här i soffan med mina små killar. Den stora ligger uppe och sover efter att ha jobbat natt. Men jag måste gå och väcka honom snart för vi ska göra oss klar och åka till pappa som fyller 50 :)

Nu ska jag hoppa in i duschen. Ha en fin dag!


Dumma mage!

Herregud, är det inte de ena så är det andra. Liams förkylning försvann i lördags, han var helt bra i söndags och igår började magen krångla. Han försöker bajsa men han får inte ut något vilket gör att han har jätte ont i magen. Magsmärtan kommer liksom i stötar. Han har ont och skriker sen blir det bra ett litet tag, sen skriker han rakt ut igen och så blir det bra. Det fortsätter det så hela dagen lång. Tycker så synd om honom men man är ju så maktlös. Kan inte göra något annat än att trösta och det hjälper inte. Om han fortfarande har ont imorgon ska jag ringa BVC. Tänk om det är kolik!! :O

Nu är det läggdags. Godnatt!


Tvättdags

Dags för mig att premiär tvätta i områdets tvättstuga. Har så mycket tvätt att jag bara var tvungen att boka tid. Kommer aldrig komma ikapp om jag bara tvättar här hemma. Plus att man sparar ju på el och vatten också ;P Men är grymt tacksam över att vi har tvättmaskin, torktumlare och torkskåp hemma när det i vissa stunder krisar.

Förresten så hade Liam växt på sig rejält. På BVC mättes han till 56cm och han vägde 4180g. Stor lilleplutt :)

Just nu ligger han här och sover på mig.


BVC

Idag ska Liam på sitt första BVC besök. Vi har bara haft hembesöket, vi har aldrig vart där så det ska bli spännande.

Jag tycker han inte alls att han känns lika liten som när han föddes, så jag undrar hur mycket han har växt på sig. Han äter ju hela tiden så vikten lär det inte vara något fel på. Matvraket vårt ;P



Sömnlöst

Den här veckan har vart lite extra påfrestande som nybliven förälder. Speciellt nätterna. Liam har åkt på en jätte förkylning, så han är ledsen mesta dels av tiden då han är vaken. Och man märker även att han blir störd av det i sömnen också, stackars lilla!
Igår var han inne på sin femte eller sjätte dag som förkyld så vi ringde och fick en tid på barnakuten. Där undersökte dom honom och sög ut massa snor. Som tur var var det inget annat än en vanlig jobbig förkylning. Det är bara vänta tills den försvinner av sig själv. Hoppas den försvinner snarast!!

Inatt blev det inte mycket sömn, precis som de sex föregående nätterna, så nu sitter jag här och väntar på att Liam ska somna så jag också kan sova. Bara därför verkar han ovanligt pigg :P


RSS 2.0