Bad


Nu är vi hemkommen från Strandbaden. Vi har hämtat bilen från servicen också. Mer behöver göras men som sagt väntar vi med det ett tag.
Har nyss ätit mat ute på altanen. Jag kan knappt sitta där, man smääälter! Nu får det gärna bli svalare någon dag, så man kan få andas lite. Idag har det ju inte vart lika soligt som tidigare i veckan men ändå lika varmt. Mm, det börjar bli liiite jobbigt nu faktiskt :P


Hon kan sin pose ;P
Jag är tjock och äter chips

 
Remis sommarbild :)

Alltid solkräm


Ingen uppdatering igår, sorry.

Idag var vi uppe tidigt för vi lämnade in bilen på service klockan 8 hos Volvo. Lite bättre kommer den bli men de dyraste sakerna kommer inte göras. Det får vi fixa senare. Om man skulle fixa allt skulle det gå på typ 11000, vem har råd med det bara så där? Inte vi i alla fall. Den som har, säg gärna till oss så kan du väl betala åt oss :P Servicen var ändå nödvändigast just nu.

Vad ska man göra nu när man är så här tidigt uppe? Jag ska i alla fall duscha, så¨kan man ju måla naglarna för att få tiden att gå. Jag tycker det är jobbigt att måla naglarna.. Jag är inge duktig på det, så det kommer väl ta lite tid, hehe.
Sen ska vi åka och bada med Remis kompis Bassel och hans dotter Jaquline. Världens sötaste tjej! Vädret ser lite lurigt ut. Varmt är det! Men himmlen har tumma moln över sig. Det försvinner lite senare får vi hoppas :)


Den ska med idag, som alltid!


Jag har förresten börjat flagna på min rygg där jag var bränd förr. Bläsch.

Ljumsk problem



Jag har börjat fått jätte läskiga sendrag i ljumskarna! I några dagar har det vart så att jag nästa fått det, men igår så slog det till. Aj och fy tusan vad läskigt det känns :S Det går på tre-fyra sekunder sen är det över men aj ändå. Själva känslan är som när en bebis buffar till en hårt inne i magen, fast det gör ont också och det är i ljumsken. Undra om det har någonting att göra med att jag närmar mig förlossingsdatumet? Jag ska googla på det :P

Idag ska jag träffa Diana. Tessan hänger nog också med. Båda dom med sina små sötis ungar och jag med min fortfarande inne i magen. Men snart är det min tur också :D Som jag längtar!! Ni som vart/är gravid förstår hur det känns, men ni som inte vart/är det kan inte föreställa er. Det är en speciell längtan :)




38 grader i solen typ


Idag har vi (jag, mamma och Erik) vart och badat igen :) Det var jätte varmt i vattnet så till och med jag doppade mig! Årets första för min del. Hoppas jag inte får mjölkstockning nu bara :P Men det är nog ingen risk för i luften var det hur varmt som helst. Varmast av alla dom underbara soliga dagarna som vart.
Tänk dom stackrana som åkt utomlands den här veckan. Det lär kännas ganska onödigt om man är ute efter sol och bad som man oftast är när man åker till utlandet. Slös med pengar skulle jag känna!
Efter det åkte vi och handlade lite som fattades till maten. Det blev grillning. Remi och Jonas kom hem lagomt till maten båda två. Till efterätt jordgubbar med mjölk. Nu sitter vi framför tvn och käkar godis.






1958-2009


Idag har jag egentligen inte gjort någonting. Det är lika fint väder som det har vart sen i måndags, alltså kanon, men har inte lust att ligga i solen när hela ryggen är bränd och svider som bara den! Jag har legat på studsmattan ett tag och läst. Sen har jag pratat med Diana i telefon. Skulle ha träffat henne idag men hon var så trött. Vi bestämde att vi ska ses på söndag i stället då Tessan också joinar oss :D
Nu ska jag åter igen gå ut och lägga mig på studsmattan och läsa.


Ni har väl förstås inte missat att "King of pop" dog igår? Det hade jag, men tack vara alla vänner på facebook blev även jag uppdaterad inom nyhetsvärlden. Jag pratar så klart om Michel Jackson.. Usch det är läskit att en sådan stor kändis som han även var mänsklig nog att dö. För mig är typ kändisar odödliga. Men vad då.. Man kan ju inte betala någon för att få ett evigt liv. Undra hur mycket det skulle kosta förresten, om det gick alltså?


1958-2009



Sol på bryggan


Även denna dag har spenderats i solen, så klart. Jag, Erik och mamma var på ett ställe kallat "Svartvik". Det ligger i skogen vid en sjö kan man säga. Det finns ingen strand, men där vi brukar vara finns det två bryggor som man kan ligga och sola på. Så finns det en eldstad där man kan grilla korv och massa bord och bänkar man kan sitta och äta och fika vid.
Vi var där i ungefär 4 timmar. Idag doppade jag mig i alla fall till låren för att svalka av lite bara. Det var jätte skönt i vattnet. Jag skulle ha badat om jag inte var så rädd för att få mjölkstockning. Det vore lite jobbigt faktiskt.

Efter det åkte jag och mamma och handlade. Jag köpte våra första blöjor :D Hade en kupong så vi fick ett paket med "new born baby" gratis. Var tvungen att köpa det nu för kupongen gick ut den sista Juni, annars skulle vi bara glömt det sen också. (om ni tyckte det lät för tidigt att köpa det nu så fick ni förklaringen där ;P)


Erik och jag på bryggan.


Das Krusbär :D


Blek mage!


Erik perik

Nu ska vi fika lite kvälls fika :)

Vecka 37

Det här inlägget skulle jag egentligen ha skrivit igår men hann inte. (Idag är det 37+1.)


I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm. Från och med den här veckan är inte ditt barn för tidigt född.

De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i
balansen av mängden fostervatten.
Vid födelsen har ditt barn 300 ben i kroppen medan vuxna har 206, flera är ganska mjuka till en början. Vissa av benen växer samman i barndomen.

Den här datorn har damp för övrigt! Det dröjer typ en halv timme att skriva detta inlägg :O

   
Magen ser jätte liten ut från sidan. Den är större i verkligheten :P


Strandbaden



Nu har vi kommit hem från en dag på stranden. Det blev aldrig så där jobbigt varmt för det blåste skönt vid vattnet där vi låg. Det kom inte ett ända moln för solen på hela tiden vi var där.. Klar blått :D Och min rygg är nu knall röd, även bröstet. Det röda övergår till brun sen, och det är tur det :) Magen blev det ingenting på, den är väl för uttöjd för att få någon färg.

Nu ska vi gå och lägga oss på studsmattan i skuggan och vila. Jag blir så trött när man suttit i solen så länge. Men underbart är det! :)


Remi i vattnet.
 Alla bada utom jag. Iskallt!


Strandpuss

Steker's



Förresten har jag gått 37 veckor nu och är inne på 38 :)

Varmt!



Just nu blir det väldigt dålig uppdatering på grund av sommarvärmen. Vem vill sitta framför en dataskärm i detta underbara väder?! Därför får det bli uppdatering så här på kvällskvisten.

Vi har vart ute hela dagen. Med vi menas jag, mamma och Erik. Remi och Jonas kom lite då och då. Men sen försvann Jonas ut någonstanns som vanligt, och sen träning. Remi åkte på möte för lite mer än två timmars sen. Efter det ska dom ut och äta. Vi får se när han kommer hem då :) Själv ska jag gå över till Ida klockan halv nio och kika på film med några av tjejerna. Det var lääängesen jag träffade dom tillsammans liksom
Jag har fått färg idag! Skulle blivit besviken om jag inte fått det, har ju vart ute hela dagen liksom. Men är inte alls lika brun som jag var förra året vid den här tiden. Då hade man ju haft färg hela året för att man solade solarium. Men det har jag ju inte kunnat gjort. Kunnat skulle jag väl, men vill inte riskera något när dom vet så lite om graviditet och solarium. Jag vill vara på den säkra sidan.




Til slut blev det ligga i skuggan


Vi försökte få internet att funka, men det gjorde det inte :P



Jag sitter nu vid vår nya mini PC, eller det är Remis. Men i alla fall håller jag på få damp! Är ju van vid MacBook och det är en viss skillnad lär jag säga!

Idag är det precis 3 veckor kvar! Inte nästa tisdag och inte nästa, men nästa :D

Sol




Fin fint väder! Lite molnigt blir det ibland, men hellre det än inge sol allas :D Har vart ute ett tag så liiite färg lär man väl ha fått ändå. 
Remi jobbar han så jag är hemma med mamma och Erik. Jonas har vart hem ett litet tag men åkte nyss och träna (SOM ALLTID) Han kommer alltså träna sönder sin kropp en vacker dag! Men är det hockey man lever för så.. :P

Tidigare idag innan Remi åkte till jobbet åkte vi och köpte två mini PC. En till Remi som han ska ha till jobbet och en till Erik för att han ville ha en. Remi ska få pengar av Erik senare. Rena rama julafton :) 




Nu vet jag inte vad man ska hitta på. Jag blir så lätt trött av värmen, särskilt när man inte är så van. Men nu hoppas vi på att solen dyker upp varje dag så man vänjer sig med en riktig sommar :)

Stök och bök



Nu har vi packat klart allt som ska följa med hem till mamma. Har även flyttat på allt från badrummet så nu är det bara börja riva :D Vi ska få kaklat i köket också ovanför diskbänken, och nya bänkskivor ska vi också få.. Men det har jag sagt va? Aah, i alla fall kommer det vara en stor förändring i både kök och badrum när vi kommer hem igen :D En vecka efter det är det en till stor förändring som kommer ske. Då kommer vår lill kille! Det kommer vara den bästa och största förändringen någonsin! <3


Så här ser vardagsrummet ut just nu och kommer göra det tills vi flyttar hem igen.
Minus väskorna så klart, dom ska vi ju ta med oss :P


Den svarta väskan är "BB-väskan", lika bra att packa och ta med. Man vet ju aldrig! Pratade nyss med Tessan och hon hade i lugn och ro bakat chokladbollar och satt sig i soffan och skulle äta några då vattnet gick. Det händer ju när som helst så jag ser till att vara på den säkra sidan :)
På onsdag ska jag & Remi förmodligen åka och hälsa på Tessan och Jonas i deras stuga. Vädret skulle bli bra och vi har inget annat för oss så det lär väl bli så :D Träffa lilla Tage får vi också göra, hihi.


Nu flyttar vi ett tag


Nu har jag klivit upp ur sängen. Solen skiner, så jag får ångest om jag ligger kvar i sängen för länge när vädret är bra. Men Remi ligger kvar och sover han :P

 Måste ner i källaren och hämta min fina rosa/lila resväska eftersom vi ska packa det som behövs nu när vi ska bo hos mamma ett tag. Om man skulle glömma någonting skulle ju inte det göra nåt, det är bara att åka hem och hämta det och det känns skönt.. Så kan man inte tänka när man ska ut och resa precis. Då brukar jag jämt sitta och tänkta "La jag ner den? Tog jag med dom där byxorna nu då?" Nu är det bara att åka hem som sagt :) Måste ändå hem och kolla posten ibland, och vattna blommorna.
Gud vad skönt att bo hos mamma nu när det ska bli fint väder i några dagar, då kan man ligga ute på gården och sola :) 

Nu blir det frukost!



Bara-vara-hemma-lördag


Jag har inte skrivit på hela dagen fast vi bara vart hemma. Snacka om världens slöaste dag! Gör inte mig ett dugg :)
Vi gick upp ur sängen så pass sent att vi åt lunch på en gång i stället för frukost. Så la vi oss i sängen igen och kollade på Desperate Housewives avsnitt och åt glass. Efter det somnade jag i sängen ett tag, men vakade ganska fort och la mig i soffan med Remi i stället. Sen bestämde vi oss för att åka och köpa pizza :D Så nu har vi ätit upp och kollat klart på The Pink Panter 2. Och nu är det väl snart läggdags. Även denna dag hade ett slut.



Slappar i sängen


Mjölk till pizza är ett måste! 
Jag älskar pizzasallad :P

I natt blir det sista natten här hemma på ett tag. I morgon ska vi flytta hem till mamma ett tag. Dom ska börja rusta vårt badrum på måndag kl 07.00. Så i morgon blir det packa lite kläder och ta ut alla våra saker från badrummet. Egentligen skulle vi behöva ha en städ dag i morgon, men det får vänta tills dom är klar här hemma för hela lägenheten kommer väl ändå bli full av slipdamm och skit :P


En lugn midsommar


Här sitter jag hemma i soffan och kollar på Tyra Banks show medans det flesta andra taggar inför kvällen med fina drinkar. Men jag gillar mer sättet jag gör det på. Att sitta här och ta det lugnt. Ska snart börja göra oss klar för att åka hem till mamma. Vi ska vara där och "fira" med massa mat, jordgubbar och annat gott :) 
Synd att det inte är sol och varmt, då skulle man ha kunna sitta ute på altanen och äta vilket skulle vara mer sommarkänsla. Så skulle man ha kunnat spela kubb och så. Men men, nu är det molnigt och vi får hoppas att det inte börja regna bara. Man får göra det bästa av situationen :)

Jag kan inte sluta tänkta på Tessan och hennes bebis. Gud vad mysigt. Dom får tillbringa midsommarafton på BB (om dom inte får åka hem idag då) men det skulle jag inte ha något emot. Det är lite annorlunda och kul ju! ;)
Jag längtar tills hon hör av sig så jag får träffa dom och se det lilla underverket :) Och även träffa Tessan, i sin normala storlek ;) hihi


Ha en trevlig dag & kväll allihopa!



Grattis Tessan!



Nu vet jag varför Tessan inte svarade när jag ringde igår! Hon har fått sin lilla bebis nu, han kom i natt! Och det blev en liten pojke, en Tage :D Jag är helt uppe i varv. Jag måste träffa dom så fort som möjligt :D Ååååh! 
Hon är fortfarande kvar på BB, men hon ska höra av sig när hon kommit hem skrev hon nyss på sms :) 

Nu lääängtar jag efter min lille!!

Meza



Vi kom nyss hem från "Libanesen på hörnet", en libanesisk restaurang som ligger typ 100 meter här i från. Remi tyckte det var dags för mig att äta den mat han en gång var van vid och åt av varje dag. Det var gott, fast inget jag skulle kunna äta dagligen.. Men så där ibland går ju. Tur att Remi tycker om svensk mat ;)

Tidigare idag var vi på stan och fikade. Jag fick min latte som jag var sugen på :) Köpte ett par helt vanliga vita ballerina skor. Och det var väl på tiden för mina andra (som nu ska slängas) är helt trasiga. Det lossnar till och med bitar inifrån från dom för jag använt dom så flitigt :P


Så här kan meza se ut.. Det som vi åt idag. 
Vissa saker var gott, andra inte.



Vad gör man idag då?


Nu har Remi slutat jobbet, han kommer hem när som helst. Sen är han ledig fre-sön så jag får sällskap här hemma i nästa fyra hela dagar. Perfekt :D
Har inte en aning om vad vi ska hitta på idag. Kanske blir en fika nere på stan eller nåt, jag vet inte. Vi tar det som det kommer helt enkelt. Men en fika skulle sitta bra.. Jag är så sugen på latte (?!)



The Bachelorette


Jag sitter och kollar på första programmet av The Bachelorette. Egentligen vet jag inte varför, jag tycker sånna slags program är en töntig grej. De som deltar lär ju vara lite desperata. Dock lär jag säga att Deanna, "the bachelorette" är sjukt vacker!


Hon är finare på tv.

När jag googlade efter en bild på henne fick jag även fram kort på killen hon väljer. Så om ni inte vill veta vem killen är, googla inte, haha :P

2 besök kvar



Hos barnmorskan gick det bara bra och hon som jag hade var jätte snäll och gullig. Henne skulle jag nog vilja ha som min "fasta" barnmorska. Men nu ska jag bara dit två gånger till så det spelar ju ingen roll, och det är inge fel på min barnmorska heller. Hon är också jätte bra!
Både jag och bebis mår bra visade allting. Hans hjärta lät hur fint som helst sa hon och nu ligger han som han ska till han tittar ut. Huvudet jätte långt ner i bäckenet Ååh vad jag längtar tills min lilla kommer!!

Får se vad jag ska göra nu. Tessan svarade inte :/ Jag blir väl så uttråkad att jag till slut börjar städa eller nåt. Men det gör inget att jag inte har något att göra. Det är ju meningen att jag ska vara hemma nu och ta det lugnt och vila inför och efter förlossningen. Och det får jag betalt för, så det gör ingenting ;)


Det gick inte att ladda upp kort tidigare idag så jag testar om det funkar nu.

  
Nu känner jag mig bra tjock!


Vecka 36



Klockan 14.15 har jag tid hos barnmorskan. Ska inte ha henne som jag brukar ha för hon var inte där idag, men jag hoppas denna barnmorska som jag ska ha i stället är lika snäll och go.
Sen vet jag inte vad jag ska göra. Remi slutar kl 22 ikväll. Jag ska nog ringa Tessan och fråga om hon vill gå och fika. Hon ska ha barn om 6 dagar, så får se om hon vågar ta sig ut ;P

Idag fick vi en lapp i brevlådan om rusten i badrummet och köket. Dom kommer på måndag :D Dom jobbar mellan 07-16 på dagarna så vi kommer verkligen flytta hem till mamma när dom är här och håller på. Det går ju inte att vara hemma. Och jag som går på toa 3-4 gånger per natt tänker inte springa ut till någon bod dom satt upp med dusch och WC i. Nej nej, vi får bo tillfälligt hos mami :)


Idag är jag i vecka 36. Eller, 36 veckor har gått och i morgon är jag inne på vecka 37. 
Jag börjar själv bli förvirrad hur man tänker veckorna :P Måste fråga barnmorskan idag.

I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm. Moderkakan börjar åldras.
Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst. Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.

Lite new stuff


Nu har vi kommit hem från en shopping runda i Valbo. Precis vad jag behövde för att få tillbaka ett normalt humör. Dock är det inte så kul när man för tjock för allt fint som man egentligen vill ha. Tex ett par jeans leggings som jag vill ha som jag testade fick jag knappt över vaderna i storlek S. Men man får göra det bästa av situationen. Det är ju bara fyra veckor kvar och jag vet att det är värt det, så klart! :) 


Den här köpte Remi åt mig :) Från JC.


Två stycken för 149 kr på Cubus. Perfekta tjockiströjor.



Den här ska lillen åka från BB med :)
(Bebis ansiktet är en lapp, inte ett tryck som det ser ut som :P)

Nu är vi hungriga!





En annan spjälsäng blev det

Att träffa Ida igår var lika trevligt som vanligt. Vi gick på stan först sen tog vi en fika på Java. På väg till Java stötte vi på en kändis. Niklas Bäckström ni vet. Vi stannade upp en minut och Ida små pratade lite med honom eftersom hon känner han. Att se han känns inte som att se en kändis ändå, fast han är det. Han är också från Valbo som mig och har gått på samma skola, så har man ju sett han lite då och då som man ser alla andra folk. Eftersom man vet vem han är så pass länge tillbaka så känns han inte som en sån där riktigt kändis. Men han är ju grymt stor och känd egentligen. 
Jag och Ida var på fest hemma hos honom och hans bror för jätte länge sen :D haha, på högstadiet någongång. 
Det ända jag tänkte på igår när jag såg han var att han borde klippa topparna. Det lär väl han ha råd med liksom :P



Så här såg det ut i vårt sovrum när jag kom hem från stan igår :D





Remi och hans kompis hade vart till Barnens Hus och hittade den här sängen. Jag gillar den jätte mycket, så det får bli den istället för den från Ikea :D Visst är den fin?

Slut på sängen



Remi är med sin vän på Ikea för att köpa spjälsängen som vi har planerat ända sen vi såg den för första gången att köpa. Tror ni den fanns? Nej, så klart inte! Den var slut, och dom vet inte när eller om dom kommer få den igen. Men som tur är kan man beställa från Ikeas hemsida. Var nyss in på den och såg att den fanns. Så det får bli att vi beställer där i från. Kommer inte få den förrän ca två veckor då men det gör inget egentligen. Han tittar ju ut om fyra, förhoppningsvis.


Nästa måndag är det planerat att dom ska börja rusta om vårt badrum, samt att vi ska få nya bänkskivor i köket. Vi har fortfarande inte fått hem några alternativ på vad man får välja. Färg och så. Jag hoppas det kommer i veckan. De första dagarna måste vi bo hemma hos mamma för det går inte att vara hemma när dom håller på här. Vart ska vi gå på toa och duscha liksom? Plus att det låter nå fruktansvärt när dom håller på borrar och grejar. Kanske blir vi kvar där tills dom är helt klar, det visar sig. 
Jag kommer ihåg att i början när jag var gravid så var jag väldigt känslig mot lukter. Jag kunde inte ens gå in i vårt badrum typ. Borstade tänderna utanför för annars fick jag kväljningar med tanken på att jag fick badrumslukten i munnen annars. Haha. Nu kan jag i alla fall vistas i det men det ska bli sjukt skönt med ett helt nytt och fräscht badrum!



Uppehåll


Idag är vädret så pass att man kan ta sig ut. Fint är det inte men det regnar inte i alla fall. Om sommaren ska fortsätta så här vet jag inte vad jag tar mig till. Hur kul är det då? Fast i ge för sig så kommer ju lillen snart och det slår ju allt! Då får vädret vara hur dåligt det vill bara vi får vara med honom ;)
Idag efter lunch nångång ska jag träffa Ida. Nu ska hon hålla sig hemma över sommaren. Inte åka bort någon längre tid någonstanns i alla fall :) Det blir bra! 

Nu ska jag duscha och göra mig klar. Det tar ju sin tid när man tvättar håret. Då ska det torkas och plattas efter. Det är så drygt tycker jag. Kan jag inte få ha platt hår utan att behöva platta det med tång. Mitt hår skulle må super bra då tror jag.. Och växa fortare. 

En och en halv vecka kvar till lön. Jag längtar! Kommer knappt få något för jag jobbade jätte lite i maj, men ändå. 


Ida & jag, Halloween 07.



Jag vann!



Jag vann 100 kr och är över lycklig för det! Jag hade 50 kr kvar att leva för tills lönen kommer, men helt plötsligt blev det 150 :) Perfekt! 



På tredje bingo spelet var jag en siffra ifrån en Volvo, det skulle också ha suttit fint!
Nu är Remi peppad och spela bingo han också. Han ville spela nästa vecka men det är tyvärr säsongs avslutning idag så vi får vänta till den 16 augusti då det börjar igen :) Fast nästa måndag börjar Sommarbingo så det kan man ju spela. Lotterna är billigare så det är ju inte riktigt samma sak men ändå, Remi blir nog glad om han bara får spela lite ;)

Här ska det spelas bingo



Nu blir det spela Bingolotto! Hoppas på en liten vinst i alla fall. Köpte ju en lott idag för att sysselsätta mig själv när Remi jobbar. Han slutar 22 när Bingolotto slutar, tajming va?



Ska fixa lite gotti saker att äta ocksåa, annars blir det inget mys.

Precis en månad kvar



Nu är jag hemma från mitt sista arbetspass. Det känns konstigt, typ som när man hade tagit studenten och visste att man aldrig skulle till skolan mer. Visserligen kommer väl jag tillbaka till jobbet när Remi ska vara pappa ledig men det är ett bra tag dit. Till dess ska jag bara vara hemma och njuta :) Vara hemma en månad och vila och förbereda sig inför lillens ankomst :) Nu känns det ännu närmre nu när man inte ska jobba mer. Idag är det förresten precis 1 månad kvar! 

Jag hoppas vädret blir bra nångång nu när jag äntligen är ledig så man får sola och få lite färg. Just nu bara ös regnar det ute och det är omöjligt att tänka sig att solen ens finns. Jag ska nu passa på att ta hand om mig själv lite. Tänkte duscha, lägga ansiktsmask, fixa och måla naglarna. Kan inte minnas sist jag la ner tid på att fixa och framförallt målat naglarna. Man har liksom inte orkat brytt sig är man har jobbat. Och vi får inte ha nagellack på jobbet heller så.. Det har känds onödigt att måla dom när man ändå ska ta bort det dagen efter. Men nu kan jag börja använda det hur ofta jag vill!

 

Lördags mys


Vi har nyss kollat klart på "Vi hade i alla fall tur med vädret igen". Den var faktiskt rolig. Till det åt vi massa gott :)






Nu blir det borsta tänderna och mot sängen. Laddar inför min sista arbetsdag på ett bra tag!

Bingolotto



Jag kom på en grej! Jag ska spela Bingolotto i morgon kväll. Kom på det när jag såg reklam på tv. Remi slutar jobbet kl 22 i morgon så då har jag att göra under kvällen. Det var huuur länge sen som helst jag spelade det. Vet inte alls vad det är med för slags spel med nu. Men det visar sig i morgon :D

Det var ändå bäst när det såg ut så här..

 
Loket

Thai mat


Jag uppdaterade bara en gång igår. Dåligt av mig eftersom jag tänkte skriva ett inlägg till i alla fall. Men ah, så blev det inte. Skriver nu istället vad som hände igår.

Jag jobbade över i två timmar igår eftersom det flöt på så bra och jag kände mig inte nå trött i kroppen. Mer pengar blir det ju också. Åkte hem och duschade och gjorde mig klar. Sen gick jag & Remi ner på stan och kollade lite. Remi köpte nya jeans , vilket behövdes ;) Senare så gick vi ut och åt med Remis kompis på Lam's Terass, ett thailändskt ställe. Har aldrig ätit där tidigare men det dög :) Särskilt efterrätten, friterad banan med glass. I love it! Till förrätt tog jag soppa och thailand är väl känd för att ha starka soppor och jag instämmer verkligen! Mina läppar brann upp typ. Jag bytte till slut förrätt med Remi för vi kom på att det är inte så bra att äta så starkt när man är med barn. Hans var ändå godare så ;P Varmrätten var också god.. Oxfilé med jordnötsås. Jag älskar den såsen!
Hela tiden som vi satt där åkte det förbi flak med massa glada studenter. Dom verkade inte bry sig om vädret, vilket jag nog inte heller skulle gjort ;) Alla hade tak ändå så. Gud vad rolig dom hade! Helt galna. Hehe, så som det ska vara.

Nu ska jag & Remi åka och handla nåt gott att äta framför tvn ikväll :) Blir nog film idag för det är inge bra på tv.


P.S. Jobbar mitt sista arbetspass i morgon :D Hurra! D.S.


Regn på studenterna



Nu ska jag göra mig klar och sen åka till jobbet. Börjar klockan 10 och slutar 14. Det är så skönt att sluta så där tidigt. Rena lyxet :) Efter dagens pass så har jag bara två kvar, lördag och söndag :D Det är också lyx!

Idag tycker jag synd om dom som ska ta studenten. Vädret är inte på topp precis, vilket kan göra att man själv inte heller blir på topp. Men hoppas alla får kul ändå och att vädret inte stoppar något. Det ända som inte blir så kul är väl kanske att åka flak i sånt här väder. Men det är bara stanna längre på bjudningarna och åka mindre. Så låt inte vädret stoppa er. Det kommer bli en av era bästa dagar i ert liv ändå :D



Ett år sedan


Idag tar Vasaskolan studenten. Såg typ fyra studenter imorse på väg hem från tandläkaren och kunde så klart inte låta bli att tänka på vår student förra året och allt kul som var runt omkring den. Bal, vattenkrig, brännboll och barrundan. Ååhh! 
I morgon tar eleverna studenten från resten av gymnasieskolarna här i Gävle. Bland annat Borgarskolan som jag gick på. Inte kan man gå och kolla heller för jag jobbar 10-14, alla går ut halv 12. Det var är typiskt!
Ja, alla minnen från studenten är fina :) 

Balen


Förfest inför efterfesten, vattenkriget.



Förfest inför Barrundan.
Jag har vart smal jag också. Kan man inte tro nu :P


Studenten


Pepp


Tidningen var jag med i också.

Allt har gått så fort efter studenten! Nu ett år efter bor jag i en lägenhet med min älskade Remi och vi ska bli föräldrar om en månad. Jag som sa att jag skulle bo hemma hos mamma en längre tid för att kunna jobba, spara pengar och ut och resa. Nu blev det helt tvärtom. Men klagar gör jag inte. Jag trivs mycket bra och är så glaaaad :)


Leopard


Jag har glömt lagt upp en bild på klänningen jag köpte. Nu var det typ två veckor sen men jag sa att jag skulle lägga upp den och här är den :)


Från H&M
Jag har fastnat för leopard mönstrat.


20:e augusti kan den åka av


Återigen gjorde jag inget speciellt hos tandläkaren. Bytte ut och fixade det som alltid görs när jag är där. Så jäkla tråkit. Det som inte gjorts förut var att hon bokade en tid för att ta bort den 20:e augusti. Mest för att utifall det skulle vara klart då och att det så svårt att få tider. Om dom inte kan göra mer än vad dom gjort och om det ser bra ut kommer jag få ta bort den. Jag ber till Gud att jag får göra det! Nästa gång jag ska dit är den 1 juli, får se vad dom gör då för roligt.

Efter tandläkaren gick jag och la mig igen. Klockan var då 8 och jag sov till 13. Hur skönt som helst! Men när jag vaknade kände jag mig lite dålig. Inte riktigt frisk till hundra. Får se hur jag mår under dagen. Ska inte göra någonting, bara vara hemma och städa lite och ta hand om mig själv tills Remi kommer hem. Han slutar kl 19, då får jag sällskap :) <3

Inte nu på måndag men nästa (en och en halv vecka) så kommer dom och rustar vårt badrum! Weej :D



Då har man rena kläder igen


Då är vi klar i tvättstugan. Vi hann tvätta allt utom sängkläderna och det gör ju inget, det kan vänta till nästa gång.
Nu sitter jag bara här med datorn i knät och samlar ork till att bädda rent i sängen. Finns det något drygare att komma på att sängen är obäddad när man ska gå och lägga sig. Därför måste jag göra det nu. 

I morgon är jag ledig. Måste ändå gå upp tidigt, väldigt tidigt eftersom jag har tid hos tandläkaren klockan 07.15. Känns lite så jobbigt så där, men allt för att få ta bort tandställningen snart :) Den där jäkla gluggen som vi väntar på att gå igen har inte rört sig ur fläcken sen sist. Vi får se vad vi ska göra åt det eftersom dom inte vet vad dom ska göra om det inte funkade med det dom gjorde sist, och det gjorde det ju inte. Det får vi se i morgon. 


Det blir nog läggdags snart.



Bilder på mage v 35



I vecka 35 är medelkroppslängden 47 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2600 gr. Huvudets omkrets är 33 cm.
De flesta barn ligger nu i rätt ställning inför födseln, med huvudet neråt. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång.

    



Nu har vi tvättid i tvättstugan. Ska gå ner nu med alla kläder från två veckor tillbaka tills nu. Ja, ganska mycket tvätt alltså. Kommer inte hinna tvätta allt. Ge mig en tvättmaskin! 



Vecka 35



Nu har det gått 35 veckor och det är bara 5 kvar nu! Ja, det går ju framåt så det kanske snart är dags att planera mer saker. Idag ska vi i alla fall köpa mammas grannars bilbarnstol. Så vi kommer ha två sånna. Men ena är lättare om man ska bära med sig den och den andra ser mer rejälare ut, bättre skydd liksom. 

Igår fick vi tillbaka våra skattepengar. Trodde inte vi skulle få dom nu men det fick vi, och det var behövligt. Skit bra!
Nu ska jag göra mig klar och åka till jobbet. 11-15.15 idag, och hoppas tiden går fort. Efter det så har jag ju bara tre pass kvar att jobba :D


(Bilder på mage kommer efter jobbet)


En bild på oss






Vi <3


Köp plusmeny!



Coca-cola-glasen är tillbaka på McDonald's. Eftersom jag jobbar där tänkte jag göra lite smygreklam :P
Kampanjen håller på mellan 9/6-10/8 eller så länge lagret räcker. Det kommer i 6 olika snygga färger. En färg för varje vecka. v 24 limegrön, v 25 grön, v 26 grå, v 27 lila, v 28 blå och slutligen v 29 lila. Därefter säljs det i det färger som eventuellt fortfarande finns kvar.



Du får ett glas om du köper en värde meny för minst 55 kr med stor pommes och läsk eller en salladsmeny med stor läsk.
Om du vill ha ett glas fast du vill ha något annat tillbehör än pommes (tex morötter) fast med stor läsk kan du lägga till 3 kr så får du glaset. Lika så med läsk eller milkshake, om du vill ha något annat att dricka (tex juice) fast med stor pommes så kan du också lägga till 3 kr så får du ett glas.
Om du väljer något annat än både pommes och läsk så får du lägga till 6 kr och du får glaset. Med McDrivclub och CSN-kort får du också lägga på 6 kr, alltså betala plusmenyn som vanligt.
Man kan INTE köpa glasen löst.


Vi fick snygga t-shirts att jobba i. 
Mycket skönare än skjortorna! Och roligare blir det också, med något nytt.



34+6


Slutade jobbet klockan tre men satt där i två timmar och bara pratade med folk som hade rast, någon som skulle börja jobba och någon som hade slutat. Så åt jag där också. Nu är jag hemma och har inte så mycket att göra. Kanske tar mig en eftermiddags nap. Jag sov inte så bra i natt så jag är trött. Blir kanske lite bakning också. 

Jag bytte mitt The Sims spel idag. Om det inte skulle funka den här gången skulle jag få pengarna tillbaka. Jag vill att det ska fungera men tror inte att det kommer göra det, tyvärr :( Ska testa nu i alla fall. 


I morgon har det gått 35 veckor och jag går in i vecka 36 :)



The Sims 3



Jag bara skriver så här på kvälls kvistarna nu för tiden. Men det är för vi passar på att göra saker på dagen nu när man är ledig som vi har vart i två dagar :P Blir nog mer uppdateringar när jag slutar jobbet. 
idag har vi vart ute hos pappa, Hannah och Sarah och hälsat på :) Som alltid är vi lite läskiga i början tycker Sarah men sen så släpper det loss. Idag busade hon rätt så mycket med Remi, tror hon flirtade lite där ;) Så satt hon i mitt knä ett bra tag och lekte och kramades. Hon är så söööt! Snart kan hon springa också. Just nu går hon, fast i en väldans fart så snart kommer det nog något springsteg :) Goungen.

Före vi åkte till dom så var vi på Siba och köpte The Sims 3 åt mig. Jag är ett hemligt fan av The Sims. Jag älskar att spela det! Kan sitta hur länge som helst med det. Remi köpte något spel han också, fast tv-spel, som han sitter och spelar nu. Jag skulle ha spelat mitt för fullt också om det vore så att det funkade. Men det gör det inte, inte riktigt. När man ska göra sina gubbar så är dom helt svarta så man ser inte hur dom blir. Hur kul är det då? I morgon efter jobbet ska gå tillbaka med spelet :( Så typiskt. Bara för jag köpte ett spel för första gången, som jag tycker är skit kul dessutom så krånglar det så klart. Hoppas det finns någon lösning på problemet i spelet så jag kan behålla det ändå.



Nu är jag trött och jag börjar jobba halv tolv i morgon så det blir nog somna i soffan nu ikväll för att göra Remi sällskap framför tvn. Inte så mycket till sällskap om man sover kanske. Men bättre än att han får sitta här helt själv :)



..




Sängkläderna vi köpte



Det här är sängen som lillen ska få sova i :)

Kan även ta bort spjälarna, vet inte om man kan det på alla spjälsängar men det är i alla fall bra tycker jag :P



Till spjälsängen


Jag kunde inte ladda upp bilder igår på vår goda mat. Men nu kunde jag :D
Det blev inge kolla på film igår, den som vi hyrde alltså. Vi kollade på fotbollen i stället och Sverige vann.. Inte :/ Varför gjorde dom bort sig vid staffen? Den skulle ha suttit för då skulle det ha blivit oavgjort i alla fall. 


Potatissalladen


Och tjocka jag redo att hugga in :P

Idag har vi vart på Ikea och köpt grejer till spjälsängen :) Det var Remi som tyckte att vi skulle göra det och jag blev chockad på ett mycket bra sätt. Han har annars tyckt med allting "Nej, det behövs inte än." Men idag tyckte han "Vi kan lika gärna göra det nu" Kan bero på att nu är det ju inte så länge kvar och Remis kompis har sagt att han ska köpa sängen till oss nästa vecka, (som en present). Jag blev glad när Remi sa så för jag älskar att köpa grejer till lillen, då känns allt mer på riktigt. Men jag kan fortfarande inte förstå att vi ska bli föräldrar. Underbart. 
Vi ska ta tillvara på den ensamma tiden som vi har kvar tillsammans så gott det går för vi kommer ju aldrig vara själva nå mer så som vi är nu liksom. Vi kommer alltid ha en annan liten att tänka på och ansvara för. Ända tills han flyttar hemifrån har vi ett stort ansvar hela tiden, och det är ju ett antal år innan våran Elias blir så pass stor. Men själv klart längtar vi efter honom för det! :)




6 juni


Varför finns det en nationaldag? Vad är det meningen att man ska göra då egentligen? Aja, grattis Sverige eller vad ska man säga.. Haha! Dubbelt betalt fick man idag i alla fall eftersom det är en röd dag. Tackaaarr.


Nu har jag bara fem arbetspass kvar!! Förstå vad härligt. 
Idag jobbade jag tre timmar mitt på dagen. Emilie jobbade samtidigt som mig och hon var jätte duktig för att vara hennes andra pass, plus att det var mycket folk :) Sen kom Remi och hämtade mig. Vet inte varför han gjorde det, det visste han inte själv. Jag åker ju jämt buss eftersom jag har busskort men det var skönt att få skjuts en gång i alla fall. Vi passade på att åka förbi nere på stan och hyra en film. Det blev Flyga Drake. Har vilja sett den länge men Remi har inte inte det så vi har alltid hyrt någon annan. Idag hittade vi ingen annan eftersom vi redan laddat hem och sett dom flesta nya filmer, så finns det mycket som verkar dåligt också. Vi har alltid problem med att hitta en film vi verkligen vill se. Men idag fick jag som jag ville i alla fall ;) 



Nu har vi börjat med maten. Det blir fläskfilé och en hemmagjord potatissallad. Inte en sån fär kletig potatissallad utan en mycket fräschare och godare! Mamma brukar göra den och vi älskar den.
VM kval mellan Sverige - Danmark är det ikväll också. Heja SVERIGE!!



Fångad av en stormvind



Gaash vad det blåser ute! Har vaknat ett antal gånger i natt av att det har låtit som blåsten ska dra med sig hela balkongen. Men den satt kvar nu på morgonen kunde jag konstatera och det var ju bra :P Idag, hit tills i allafall har vi klara oss från regn. Men det kommer väl säkert komma under dagen. Vad tog sommar värmen vägen?

Idag blir det jobb. Från 11 till halv 4. Jag antar att det kommer vara en hel del folk nu när det är sånt här väder och det är ju fredag. Hoppas tiden går fort!

Snart får Tessan barn! Om 18 dagar är det beräknat. Jag tror att hon kommer få en pojke :) 
När dom 18 dagarna har gått så har jag bara 20 dagar kvar :D Nu längtar jag så mycket så att jag skulle vilja sova fram till den 1 juli så tiden går fortare. Då är det bara att köpa allt det sista och förbereda hemmet tills lillen kommer :) Men tyvärr går det inte att göra riktigt så. Men dagarna går ju framåt, det gör dom. Fast.. lite fortare tack ;P



Nya Marabou



Har ni sett eller smakat den nya Marabou? Den heter Sommar och smakar jordgubb. Själv vet jag inte om jag tycker om den eller om jag tycker den är äcklig. Det är en sån choklad man bara kan äta lite grann av, skulle aldrig kunna äta upp en hel framför tvn en kväll som jag lätt kan göra med vanliga Maraboun, digestive eller apelsin :P 



Blir nog sängen om ett tag. Jag jobbar 4 och en halv timmes pass i morgon efter två sköna lediga dagar. Remi börjar kl 5 i morgon bitti. Båda behöver sömn.

Nu blev jag sugen på något att äta, men vad? 



Lång fika på stan



Nu har jag vart på vift på stan med Isabell och Mimmi sen klockan 12. Mötte Isabell på stan då för en fika. Lite senare kom Mimmi. Vi satt där i tre timmar och bara babblade, och trevligt var det ju också :) Sen gick vi och kikade i lite butiker. Jag köpte två mössor åt lillen på H&M. Man måste skydda lilla huvudet från solen vettni. Jag skulle även köpt ett paraply eftersom regnet öser ner här men glömde det så klart. Fattar inte hur jag kunde glömma det, man blir ju påmind varje gång man går ut att man behöver ett liksom :P Men jag ska ändå åka ut till Valbo nu så jag kan köpa ett där. Så ska jag förbi jobbet och hälsa på Emilie som börjar jobba hos oss idag ;) Det blir spännande! Blir väl även så att jag äter där för jag är hungrig!


39,50 för båda mössorna :)

Älskling slutar kl 19 så jag ska se till att vara hemma tills dess. Jag vill kramas med han, har saknat honom idag! :)




Ett paket


Nu har vi ätit en god middag och hämtat ut ett paket från Ellos på Konsum. Remi åkte direkt och tränade. Han började igår då han också köpte gymkort på Workout :) 





Dörrmatta

Mina rosa..


fina skor!

Utnyttjade ett erbjudande vilket var fin fint! Skorna och mattan för ynka 137 kr. 
Skorna satt väldigt hårt fram vid fötterna. Men det beror väl på att man måste gå in dom lite, och mina fötter är uppsvullen också. Nu är det mycket vatten i kroppen på grund av graviditeten. 

Nu ska jag kolla på ett Despret Housewives avsnitt :)



Garnier Pure


Strax efter inlägget jag skrev sist kilade jag ner på stan en snabbis. Gick in på banken och skulle aktivera mitt kort som jag har sagt att jag ska göra ett tag nu. Det visade sig att det redan var aktiverat, konstig. I söndags när jag skulle testa ta ut pengar så funkade det inte. Men i alla fall så var det fixat nu av sig självt då och det funkade att ta ut pengar på det :) Jag bad även om att jag ville ha så att jag kan betala räkningar på internetbanken och det fixade hon. Så nu slipper jag föra över pengar till Remi så han ska kunna betala mina räkningar. Nu kan jag det själv!
Damen som hjälpte mig kollade på min mage och sa "Dags att öppna ett nytt sparkonto snart." Och ja, det ska vi göra också. Vi har tänkt spara 100 kr till en början åt lilen :)

Efter baken sprang jag in på H&M och köpte ansiktsrengöring. Det fick bli den här..

'
Har aldrig provat förr, men hoppas den är bra! 
Någon som vet?

Sen jag kom hem har jag vart i full gång med städning. Dammat, diskat, tvättat fönster, dammsugit och moppat. Nu ska jag bara gå ut med lite sopor så är jag klar :) Sen är det dags att börja med maten tills Remi kommer hem från jobbet :D Idag har jag vart en sån där duktig hemmafru igen.



Vecka 34


I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm. 
Barnets hud blir mer rosafärgad. Om det är en pojke så har testiklarna vandrat ner i pungen. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hudavlagringar, som barnet får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft.

    

40 dagar kvar. Det är inte länge det inte :)

I övrigt mår jag bra. Mår ännu bättre när jag tänker på att jag jobbar min sista dag nästa söndag :D 
Det enda som är lite drygt är att jag går upp tre gånger varje natt och kissar. Alltid tre. Sen så är det jätte drygt att välja kläder. Man känner sig inte fin i någonting. Jag blir aldrig nöjd över huvudtaget med hur jag ser ut just nu. Känner mig bara tjock och väldigt oattraktiv. Innan jag var gravid vägde jag 57-58 men nu väger jag 71 kg. 13-14 kg plus alltså. Det flesta skulle nog känna sig oattraktiv om man hade gått upp så mycket. Jag bönar och ber till Gud att jag ska få tillbaka min normalvikt efter graviditeten! 60 kg skulle jag nöja mig med.


Gordon



Just nu sitter vi och kollar på Hell's Kitchen. Jag älskar det programmet! Och jag älskar Gordon Ramsay, i alla fall i tv rutan men om jag skulle möta honom i verkligheten skulle jag bara bli rädd. Han är rätt ful i munnen, men det behövs ju ibland. Han är grym!






7 kvar



Hem kommen från jobbet och behöver duscha. Det är jag just nu :P Skulle även behöva städa lite också. Så jag får väl ta och göra det helt enkelt.
Nu är jag ledig i två dagar. Hade hoppats på bra väder men det ser ut att bli regn ända till söndag när jag kollar väder rapporten. Jag som hade tänkt skaffat mig lite färg men så kommer ju det då inte att bli, tyvärr. Men i ge för sig så har jag bara 7 arbetspass kvar innan jag slutar så jag hinner nog skaffa det ändå :) Weej!


Nu hoppar jag in i duschen. Hörs sen!



Mums



Nu börjar Boston Tea Party och till det blir det det här :)


Gotti gotti



1 juni



Idag har jag jobbat 3 och en halv timme. Puuh, det var varmt. Men är väldigt glad att jag var ledig i helgen för då var det ännu varmare. Hade inte pallat det nu, tjock som man är :P 

När jag slutade åkte jag hem och duscha, sen åkte vi och handlade saker på Ica Maxi som inte fanns/som vi inte hitta när vi handlade på Citygross, och lite saker som tagit slut. Vi har redan nu handlat över vår matbudget och det är 3 och en halv vecka kvar till lön. Det har aldrig hänt. Men nu har vi ALLT! Det ända man behöver köpa mer är mjölk och juice när det tar slut. 
Nu är vi hemma igen och sitter i soffan framför tvn. Remi vill kolla på Shrek så jag lär väl ställa upp och kolla jag också då ;) Sen är det Boston Tea Party då Fredrik ska köra blind. Haha, dom två i ett nötskal alltså. 



Dom är ju bra roliga!

RSS 2.0