På balkongen


Det blev inget åka till jobbet. Inte för jag ska dit och jobba alltså. Chefen skulle vara kvar till kl 17 så då hinner vi fixa det där med pappren ändå :) Han hade intervjuer hela dagen lång :P
Jag gick ner på stan i stället och bytte min nyligaste inköpta trörja. Bytte bara storlek, S i stället för M konstigt nog. Men den var stor i sig liksom. 

Nu sitter jag på balkongen. Det är kallt i skuggan. Just nu är det sol på kanske en tredjedel av balkongen men det kommer mer och mer så då ska jag sola mig lite med boken i handen.
Sen ska jag äta upp resterna av tacosen som blev över från igår :) Och sen jobb..







Jag & Remi hade jätte roligt igår när vi borstade tänderna. Så här mycket vägde jag då..


Haha, eller vi tillsammans kanske det var ;)



Barnet i vecka 29



I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm.
Fett lagras under huden för att ge energi och sköta temperaturregleringen efter födelsen.
Nu är ögonen åter öppna och hinnan över linsen borta. Om barnet skulle födas nu kan ögonen skilja mellan ljus och mörker.
Ögonen får färg vid den här tiden men vilken färg barnet slutligen får vet man inte förrän några månader efter födelsen. Ögonlocken är nu öppna då barnet är vaken och slutna då det sover.

:)



Last april


Eftersom jag inte skrev när jag slutade jobbet igår betydde det att jag inte överlevde. Eller jo det gjorde jag väl, men knappt alltså. Och idag jobbar jag stängning, hurra. Men troligtvis kommer vi stänga en timme tidigare, och det skulle ju vara skönt. Jag kommer inte få se någon kase ikväll :(

Ska åka till jobbet nu när jag gjort mig klar för att prata med chefen och fixa med havandeskapennings papperna, så han får skriva på dom och så. Måste verkligen fixas idag om jag överhuvudtaget ska hinna få något sånt, försäkringskassan är ju lite seg om man säger så. Hoppas jag kommer få det bara! Men alla vet ju hur slitit det är att jobba på McDonald's, så jag hoppas dom också förstår att det är otroligt jobbigt och att det kanske inte den bästa miljön att jobba i som gravid. 
Efter det så åker jag väl hem igen och äter, och sen tillbaka till jobbet för att jobba.


Jag hoppas ni flesta får se en sån här idag. Ramla inte in i den bara.



74 dagar kvar <3



Vecka 29


Idag går jag in i vecka 29. Det går undan :)
Jag jobbar 12-20.30 idag... Hur ska jag orka det? :( Mår dåligt bara jag tänker på det. Det är så slitit alltså! Ibland måste man göra saker som inte känns bra att göra som gravid. Det känns som barnet kommer i kläm, att det blir skadat på något vis. Det känns helt enkelt inte bra. Jag är rädd att det ska hända någonting. Så jag hoppas jag får ut havandeskapspenning som jag ska söka om! Jag måste få det.


    
Mage.

Nu ska jag göra mig klar och åka iväg till jobbet. Suck! Får se om jag lever när jag kommer hem, om jag gör det så skriver jag ett inlägg annars så aa.. Kan det bli lite svårt.


75 dagar kvar <3




Ny i håret


Nu är jag frisk och fräsch. Dock känns håret mycket kortare (inte för att jag har långt men ändå) det är ju det slitna som håret som har klippts bort och det var det som gjorde att håret kändes långt, så det är ju bara bra att det försvann.
Gick förbi Gina Tricot på vägen hem. Provade massa saker, men köpte bara ett linne. Det kändes bäst. Och det passar verkligen gravida, hur töjbart som helst typ. Fast i ge för sig så är mitt som jag köpte M, två storlekar större än vad jag hade innan graviditeten. I medium linnet kan jag växa i mig lite till till och med och det är sånt man måste tänkte på hela tiden nu. Nu kan man aldrig köpa något som passar, utan man måste tänka om man kan växa i det eller inte. Annars känns det väldigt onödigt att köpa plagget. 


Skönt och sommrigt. 
Finns i jätte många färger! 99 kr.

Nu ska jag sätta mig på balkongen och äta. Har inte ätit någonting på hela dagen. Dåligt för mig och lillen där inne. Jag kan tänkta mig att han skriker efter mat just nu.


76 dagar kvar <3



Besök hos frisören



Äntligen har dagen kommit då jag ska gå till frisören. Mycket efterlängtat och mycket behövligt! Kommer känna mig frisk och fräsch som jag alltid gör när jag är klar och går där ifrån. Som jag alltid säger.. Jag älskar den känslan. Det känns lyxigt på något sätt, fast det inte är så lyxigt egentligen :P

Kan tala om att här i Gävle är det väldigt varmt idag, så som igår och i förrgår också. Löven på björkarna har halvt slagit ut. Snart är det sommar :D



+ 10 kg


Nu är jag hemma igen. Blev riktigt trött nu när jag väl kom hem och slog mig till ro. Fast det blir inte så mycket ro för nu har jag tänkt städa sen kl 19 har jag tvättstugan. Hungrig är jag också men jag väntar med maten tills Remi kommer hem. Det är så tråkigt att äta själv tycker jag. 

Att träffa Diana och Tessan var jätte kul :) Och lilla Josef, guud vad söt han är. Man kan inte slita blicken från honom. Han får ju en att längta ännu mer efter sin egen lille! 
Vi tog bussen direkt till Valbo från stan. Vi började med att äta på Ikea. Jag åt en riktigt god pastagratäng. Dock skulle det kunna vart lite mer på tallriken :P Sen gick vi runt och kollade mest på barnkläder. Men det är på H&M man fastnar och köper saker. Alla vi tre köpte lite grejer och för mig blev det ett par jeans och en body till lillen. Åt mig köpte jag en lång grå tunn tröja med dragkedja som man kan bara kan ha leggings till, och det gillar vi! 
När jag skulle prova mina chinos idag fick jag dom över halva låren sen var det stopp :S Omöjligt att jag skulle fått på mig dom. Tänk att man lägger på sig så pass mycket ändå. Jag kände mig som en jätte som inte ens kunde komma i mina egna kläder. Visst jag skulle aldrig kunna knäppa ett par byxor jag har sedan före graviditeten, det går ju inte för magen, men att inte ens kunna få över dom över lår och rumpa var hemskt! Buuh :S Så som sagt, leggings gillar jag, och bor i nu mera. Men så kan det gå när man har totalt gått upp 10 kg.

 
Så klart H&M.


Jag tog ett kort i förrgår som min mage såg jätte stor ut på :D Haha.

Nej, nu är det städ dags.



"Mammaträff"



Jag har bråttom så detta får bli ett snabbt inlägg. 
Ska gå ner till stan nu och möta Tessan och Diana, och hennes lilla bebis :) Det ska bli trevligt! Vi kommer nog umgås mycket framöver eftersom jag och Tessan ska få barn snart och Diana har ju fått sin. Det kommer bli kanon så man slipper vara själv på dagarna under den långa ledigheten :)
Vi ska åka ut till Valbo och kolla när vi är klar på stan.


Det här har jag på mig idag. 


Hörs sen!




Fy mig

Jag har inte hunnit bloggat idag. Men kan i alla fall berätta att jag jobbat vid lunch. Sen var jag & Remi och handlade på Ica Maxi. Vi fixade sån där så man scannar in varorna själv innan man lägger dom i vagnen. Vet inte om jag tyckte det var så praktiskt. Men man vänjer sig kanske. Vi var ju nybörjare också så ;P
Efter det var jag och kollade på mina dans tjejer när dom tränade. Jag kan lova att det rycker i kroppen när man hör musiken. Oj oj. Men jag är inte så rörlig nu mera, haha.
Ja, och nu sitter vi framför tvn men ska nog gå och lägga oss strax. Remi ska jobba 8-19 i morgon, stackarn. Men han är duktig så han pallar det :)

Nu ska jag ladda hem något spel som jag kan spela, hehe :)


78 dagar kvar <3


Godnatt!

En sommardag


Dagen började med ett 3 timmars pass på jobbet. Remi kom och hämtade mig sen åkte vi direkt hem till mamma och grillade. Hade tyvärr inte kameran med mig dit. Kan i alla fall berätta att maten var såååå goood! Jag vill ha mer. 
Vi spelade även kubb och kastade lite frisbree. Erik vann över oss båda gångerna i kubb, första gången utklassade han oss verkligen. Sen satt vi bara på gården och njöt av den underbara solen. Idag var det sommarvärme på riktigt :)

När vi kände oss klar hos mamma åkte vi och köpte lite gott, så som frukt och lite onyttigheter. 
Så nu har vi nyss ätit det nyttiga goda och nu är det det onyttiga goda kvar :D 


  
Nyttig & Onyttigt


Måste bara säga att Remi är den bästa i världen :) 

79 dagar kvar <3


Shopping!


Vi hann inte stor handla idag. Vi åt på en Spicy House, kinamat. Det tog ett tag eftersom det var 3 rätters. Efter det åkte vi ut till Valbo köpcentrum och shoppade. Remi som aldrig köper kläder fick ångest efter att han köpt 4 tröjor, ett par skor och tre par kalsonger. Denna månad har han råd med det men får ändå ångest. Han var verkligen värd dom där kläderna! :) Allt var jätte fint och jag är så glad för hans skull att han hittade så mycket han ville ha. Annars brukar han vara lite kräsen, hehe. 
Jag köpte en cardigan och en söt top, skor och en liten väska. 
När vi var klar med vår shoppingrunda så var klockan redan 20. Vi hann alltså inte in på Ikea och köpa bordet och stolarna till balkongen.. Och inte stor handla. Haha, typiskt oss. Vi ska handla på söndag i stället. I morgon hinner vi inte för då ska vi åka hem till mamma och grilla efter jag slutat jobbet. Mumsit!
Vi hann in på Willys precis innan dom stängde och köpte frukost grejer,  och vi tvättade bilen på Statoil. Den blänker nu ;)
Ja, vi hann med väldigt mycket ändå idag :)


    

Väska H&M 129 kr
Skor Din sko 299
Mama top H&M 149 (Remi betalade den, fråga inte varför)
Cardigan H&M 98 kr (rea)


Nu blir det chips och cola!




Han är ju stor nu



Klev precis ur badet. Jag älskar att bada och har även fått för mig att lillen där inne också gör det :) Lyxade till det med en ansiktsmask också. Jag är så glad att vi har badkar, och jag är så glad att vi ska få ny rustat snart i badrummet. Just nu hatar jag det. Blä. Men snart blir det FINT! Dock får vi det rustat vecka 26-28 och min beräknade förlossning är vecka 29. Får se hur kul det blir. Det var inte den bästa tajmingen precis.

På tal om lillen så är han i farten igen. Igår kväll vred han sig och puttade på mig väldigt mycket, kunde knappt somna för nu trycker han på bra på kissblåsan ibland så det känns som man ska kissa på sig. Jag antar att det blir mindre och mindre plats där inne så han har inget val. Han får putta vart han vill bara han gör det så jag vet att han mår bra :) 
Nu börjar han bli stor. Kanske inte undra på att sparkarna är mer som buffar nu, mer sällan men med mer kraft. Så här står det på internet om barnets storlek:

I vecka 28 är medelkroppslängden 38 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1200 gr. Huvudets omkrets är 27 cm.
Håret på huvudet har vuxit och barnet har fått ögonbryn och ögonfransar. Barnet öppnar och sluter ögonen.


Vilken gosis!



Pengarna rullar ut lika snabbt som in



Jag drömde en mardröm inatt. Tänker inte skriva vad men en mardröm var det. Jag vaknade av att jag grät precis som i drömmen, sen fick jag knappt stopp på det heller. Läskit! Men tur att det bara var en dröm i alla fall! Uh, jag hatar sånna drömmar!

Nu sitter jag här och äter frukost på min sista lediga dag av dessa tre som vart. Jobbar bara tre timmars pass i helgen sen är jag ledig måndag igen :) Det känns lite slappt, fast det gör inte mig någonting.
När Remi har slutat jobbet ska vi betala våra räkningar som vi inte orkade göra inatt efter 12 :P Sen ska vi åka och stor handla vilket verkligen behövs :) Det är kul att stor handla tycker jag. Fast inte om man har någon tid efter att passa för då blir det bara stressigt och fel. Så har vi haft det det senaste två gångerna. Men inte idag, idag blir det cool lugnt :)
Vi handlar på Ica Maxi nu förtiden. Det blir tredje månaden vi göra det nu. Förr var det Willys men Maxi är faktiskt bättre. Sen blir det nog Citygross när dom öppnar här. Jaja, så pengarna kommer rulla idag kan man säga. 


Så här såg vår kundvagn ut första gången vi handla på Ica Maxi och då överdriver jag inte. 
Nu har vi bestämt oss för att storhandla två gånger per månad istället, för mycket hinner bli gammalt om man köper så där mycket på en gång. Haha.

80 dagar kvar <3


Bord och stolar, 199 kr



Nu har vi nyss ätit lite mat. Jag åt pommes med fiskpinnar och remouladsås som är = fish and chips, typ. Hur gott som helst! Det borde jag äta oftare.

Efter klockan tolv inatt så får vi lön. Vi får se om vi orkar hålla oss vaken till dess och betala alla räkningar så som vi alltid brukar göra :P I morgon ska vi åka till Ikea och köpa ett litet bord och två stolar till balkongen. Dom hade ett erbjudande mellan 23-26 april. Kanske inte det snyggaste, men det är prisvärt och vi kan inte ha så mycket större på balkongen om vi vill få plats med något mer.



Ett bord och två stolar för 199 kr. Precis lagom.

Får se om jag lyckas övertala Remi att köpa blommor som man kan planera och ha ute också :) Det skulle bli fint. Vi måste en sån där plast gräsmatta också.



Här sitter jag i solen


Super! Jag har 23 betalda semesterdagar att ta ut! Det betyder att jag sparar en hel månad på mammaledigheten om jag tar ut dom, och det ska jag ju så klart göra :) Får se när det blir då, senast den 14 juni i alla fall. Ååh, vad glad jag är nu! Jag ska alltså bara jobba 7 veckor till. Kanske kortare, beror ju på hur jag börjar må längre fram. Men förhoppningsvis 7 till :) Det lär jag väl klara.. Ja, jag ska klara det :)

Gud vad härligt att få vara hemma hela sommaren. Jag längtar så mycket, både efter ledigheten och bebis!



Nu sitter jag på balkongen och ska läsa min bok med solen rätt i ansiktet :) 
Älskis kommer hem om en timme. Då måste vi gå och handla toapapper. Haha.





Ledig torsdag


Hade tänkt åka till jobbet en sväng när jag har gjort mig klar och kolla om Johan är där (chefen) Skulle behöva prata med han hur många semesterdagar jag har och när jag kan ta ut dom. Kanske även sätta ett datum på när jag ska gå på mammaledigheten. Hoppas han är där bara. Orka åka ut dit så är han inte där, fast i ge för sig så har jag inget annat att göra :P Cubus öppnar visst sin nya butik på Köpis idag, så man kanske går in där en sväng och kollar också då.

Remi är på jobbet och slutar klockan 16. Han trivs visst som fisken i vattnet där. "Vet du hur kul jobb det är?!" har han sagt nu varje dag han har kommit hem. Tyvärr vet ju jag inte det, men jag tror på honom och är så glad för hans skull att han redan trivs och så :)

Idag är det soligt och fint ute, men det var varmare igår. När jag kommer hem ska jag sätta mig på balkongen och läsa i min bok. Hoppas det är soligt fortfarande då bara. 


81 dagar kvar <3



Orolig



Att träffa Ida var som vanligt trevlig. När man träffar henne efter att hon har vart ute och farit och flängt så känns det inte som att hon har vart borta så länge som hon har. Det finns alltid så mycket att snacka om.
Om tio dagar åker hon till Norge igen och ska jobba där en månad bara. Sen blir hon mest hemma över sommaren och då ska vi göra saker som även lillen kan vara med på när han har kommit :) Det har vi redan planerat. 
Vi åt på café Java sen gick vi och kollade på stan. Remi kom efter han slutade och vi hade precis kollat klar på stan, så jag & Remi gick hem tillsammans och Ida åkte hem till sig. Vi somnade i två timmar och nu har vi precis ätit mat. 

Nu ska vi kolla på Yes man sen blir det nog sova. 


Han är ju en favorit!


Jag är fortfarande orolig över att lillen inte sparkar lika mycket som han brukar där inne i magen. :S Tror ni det är någon fara? 




Vecka 28



Idag går jag in i vecka 28 :) Tiden går så snabbt, fast den skulle kunna få gå lite snabbare ;)
Allt är fortfarande bra. Han sparkar inte lika mycket som förr och lite orolig blir jag. Han rör sig det gör han, och sparkar ibland, men inte lika mycket. Fast sen finns det dagar då han är väldigt livlig så jag antar att det går upp och ner. Han kanske inte orkar vara i full gång varje dag och det förstår jag :)

    
82 dagar kvar <3

Idag ska jag träffa Ida som kom hem från Paris igår :) Ska ses strax före kl 14 på stan. Ska gå och käka lunch och det blir väl kolla runt lite i affärerna också. Inte för att jag har pengar annat än till just lunchen men kan ju kolla lite.. Lön på fredag!

Hörs sen!





En till, sen tre lediga



Stängningen igår på jobbet gick inte som en dans på rosor precis. Vi blev klar sent vilket ledde till att jag sov länge idag. Ända till halv ett. Men det var nog behövligt. 
Idag jobbar jag också stängning, men idag är vi en person mer så det lär ju gå fortare. Fast varför vi är en person till är för att vår matsal ska få mer kärlek och bli nogare ompysslad, så det kommer väl ta sin tid ändå.
Alla fläktar på jobbet har slutat fungera, så ni kan ju tänka er hur mycket os det kommer från alla grillar och fritöser som man andas in. Det är skit äckligt. Jag är ju nästa rädd att andas in det där för bebbens skull. Jag hoppas det inte tar skada.

Martin på jobbet är jätte cool. För vet ni.. Om Kronprinsessan får barn med sin Daniel då blir Martin fyrmänning med det barnet. Erkänn att det är coolt?

Idag kommer Ida hem från Paris. Jag ska träffa henne i morgon :D


83 dagar kvar <3





Barnmorskan



Besöket hos barnmorskan gick bra. Jag följer min kurva som jag ska. Har gått upp två kilo sen sist och livmodern har blivit 3 cm större. Nu är den 26 cm :) Hjärtat slog det också. Hon sa inget om bra eller dåligt. Men då antar jag att det var som det skulle också, annars lär hon ju sagt något. Vi pratade hur det gick på jobbet och ungefär hur länge till jag ska jobba innan jag går på min ledighet. Om jag inte har skrivit det förr så ska jag i alla fall jobbba maj ut, sen får vi se hur jag mår och hur mycket jag orkar. Jag har alla mina semesterdagar kvar så dom ska jag utnyttja före jag börja ta ut mammaledighets dagarna. Det är perfekt!
Blodprov fick jag ta som vanligt. Jag gillar inte det fast det går på en halv sekund. Aj.

Nu står maten inne i ugnen och riset på spisen. Ska äta innan jag åker till jobbet. Får se om maten räcker till matlåda också. Men jag tror inte det :/ Måste ju spara mat till Remi. Han slutar klockan 17, jag börjar kl 16 så vi går om varann här hemma. Det är ju typiskt. 

 
Älskade människa <3




En lag i Afghanistan


Vad säger ni om den här?

"Enligt den brittiska tidningen The Guardian innebär lagen som godkändes i mars, bland annat att kvinnor varken får lämna huset, söka arbete eller läkarvård utan sin makes tillåtelse. Dessutom innebär den i praktiken en legalisering av våldtäkt: Kvinnan måste alltid ställa upp på sex om maken vill det. Alla som protesterar mot lagen har ansetts vara mot islam."

Lagen säger alltså att det är tillåtet att våldta. Vet inte vad jag ska säga.. Vad ska man säga?! Det är rent åt he*vete!! Det är liksom inte mänskligt. 

 

Man kan nog inte ens föreställa sig..

 

 


Uppe med tuppen



För vår del är det väldigt ovanligt att gå upp kl 6 och kvart över 7, men det är vad vi gjorde idag.  Remi kl 6 och jag kvart över 7. Remi börjar på sitt nya jobb idag så han lär vi vänja sig att gå upp vid den tiden för så kommer det vara för honom framöver. Jag lär ju också börja vänja mig, kanske inte riktigt än men någon gång.. För tänk när lillen kommer då blir det nog tidig morgon varje dag. (Tur att Remi också är van att gå upp tidigt då, hehe) Fast det kommer inte göra någonting, plus att det är sommar då vill man komma upp i tid. Jobbigare blir det nog på vintern när det är mörk fram till 9 på morgonen. Usch nej, dit längtar vi inte!

Jag har precis tryckt i mig två rostade smörgåsar med sylt på och nu hade jag tänk börja göra mig klar. Har tid hos barnmorskan om ca 1 timme. Ska promenera dit, det blir nog skönt och piggare blir man förmodligen också. 
Hos barnmorskan blir det väl att mäta magen så man ser att den växer som den ska och även lyssna på bebisens hjärta. Hoppas det är lika bra som sist :)



Sist var magen 23-24 cm någonting. (Från blygdbenet till där man känner att livmodern slutar)
Får se vad den är idag. 


84 dagar kvar <3



Det finns inget godare..


Nu är vi hemkommen från mamma precis. Kan ju tala om att det var så sjukt gott med grillat. Remi är en riktigt hejare på grillning! Köttet smakade så jäkla gott. (Stackars vegeterianer som inte får uppleva något av det godaste som finns.)
Efter maten tog vi det bara lugnt, satt i soffan och kollade på tv och fikade. Tiden bara rann iväg. Var tvungna att åka hem eftersom Remi ska upp tidigt i morgon och det är ju hans första dag på det nya jobbet :) 
Jag ska också upp tidigt. Har tid hos barnmorskan kl 8:45. Drygt att jag börjar jobba kl halv fem, kommer vara super trött när jag ska dit. Kanske får sova ett tag efter jag vart hos barnmorskan så jag orkar med mitt underbara stängnings pass på jobbet. (INTE) Det kommer bli jobbigt! Tur att jag inte är schema lagd på några stängningar nästa månad. Det är svårt när man är gravid faktiskt. 




Köttet läggs på grillen av mäster grillar´n


Man får inte glömma majsen! 
Väldigt krångligt att äta med tandställningen, men jag har mina tricks.


En öl i handen ger mer känsla ;P


Om en timme ska vi titta på Söndagsparty med Filip & Fredrik. Ska ni det?




Mot grillen



Nu ska vi åka hem till mamma igen. Denna gång för grillning. Guuud vad gott! Jag är redan hungrig fast jag åt frukost för en halv timme sen. 
Idag ska jag ta med kameran och knäppa kort när Remi hoppar studsmatta så får ni se vad söt han är :D

Nu lär vi åka. Hörs sen!




Den här skulle passa mig perfekt :)




Gotti gott


Måste säga att maten blev mycket lyckad :D Den ska vi göra fler gånger! Det är inte så ofta jag lyckas när jag ska göra någon ny maträtt eller baka något jag aldrig gjort förr. Men nu så.

Nu sitter vi här och äter godis och kollar på en film på 4an. Phone booth heter den. Har sett den förr men jag är sämst på att komma ihåg filmer. Om jag ser en film kan jag ha glömt bort slutet på filmen dagen efter. 

Nu ska jag lägga ifrån mig datorn tycker Remi, så hejdå :D





As kalas



En trevlig dag hemma hos mamma. Fick träffa morfar och farmor, morbror och hans fru.
Ett av självaste födelsedagsbarnen var inte hemma. Och det var Jonas så klart. Han är på hockeycup i Leksand och kommer hem i morgon. Han och hockey, det är går liksom inte att beskriva :P
Vi ska grilla hemma hos mamma i morgon blev det bestämt. Vi blev så sugna på det när vi höll på att sätta upp studsmattan och grannen där höll på grilla. Jag och Remi var direkt och handlade så vi har allt som behövs. Eller just jäklar, vi glömde majskolvarna kom jag på nu, men det får vi köpa i morgon då :)
På tal om studsmattan. Haha, Remi hoppade för första gången på en sån idag. Tror ni att det var lite underhållande eller? ;) Första hoppet ramlade han på rumpan och höll på flyga bak och ner på marken.. Men han klarade sig kvar uppe på den. Haha godingen min!

Det blir ingen brännboll för vår del ikväll. Visst vädret är hur fint som helst men sjukt kallt är det! Ska börja med maten nu här hemma. Kyckling med cream fresh och senap. Jag älskar senaps inspirerande maträtter! Första gången vi ska göra den här faktiskt. Får se hur det blir. Hoppas lyckat för jag är hungrig!


Synd att man inte kan lägga upp korten från mobilen här. Det funkar bara på Windows. Annars hade ni fått sett roliga bilder på Remi på studsmattan :D




Pappa, Hannah och lilla Sarah var här en snabbis innan vi åkte till mamma. Sarah kan gå nu :) Vi fick lite mer saker av dom som Sarah har blivit för stor för. Mycket bra!

Nej nu skriker magen att börja med maten.




15 år



Idag blir mina små bröder stora. 15 år! Jag & Remi ska börja göra oss klara nu för att åka iväg snart. Det blir saft och tårta :) Inte för att jag gillar tårta så värst, men på kalas så går det.

Ikväll är det ett gäng från jobbet som tänkt spela brännboll och dricka alkohol i Boulongern men vette tusan om jag är så sugen alltså. Det är fint väder, men ruggit kallt. Kallare blir det väl till kvällen också. Och jag hade inte tänkt dricka alkohol som ni kanske fattar, vilket betyder att jag kommer frysa mest. För av alkohol blir man varm sägs det ju. 

Aja, måste ställa mig i duschen nu. 

86 dagar kvar <3

Elias hade namnsdag igår förresten :D Så jag sa grattis till lillen i magen.




Smycka balkongen



Hux flux är jag hemma hos mamma. Åkte hit direkt efter jobbet. Det är ju så tråkit att vara ensam hemma, så jag ska vara kvar här till Remi slutar så hämtar jag han då :)
Blir väl bara en kväll framför tvn, det är ju fredag vilket är en tv kväll.
Nu är jag & Remi ledig hela helgen. Mer än skönt!

Det är riktigt grill väder ute nu. Samma ljus ute som en härligt sommar kväll. Sommaren kommer smygade sakta men säkert märker man ju :D
Jag längtar som tusan tills vi ska köpa grejer till balkongen. Allt detta hittade jag på Ikea, och allt vill jag ha också. Den enda möbelgruppen som vi skulle ha råd med. Det är ju så jäkla dyrt annars. Massa växter och ljus måste man också ha!




Nej nu blir det tvn.


 

Pengabrist, javisst..



Jag slipper jobba så där jätte länge idag. Skulle ha jobbat 11:45 tlll 21, men Lina kommer och byter av mig kl 17 så jag får gå hem då :) Det är bra! Kan inte jobba så där länge längre, mina ben och fötter får total stryk. För min ekonomi är det inte så bra att jag byter bort tider, men vad ska jag göra? Jag blir helt död, det känns som hela kroppen ska kolappsa. Och jag är ju ändå vad vid att inte ha så mycket pengar över att leva för efter alla räkningar är betalde :P Förresten är det lön om en vecka, jippie.
I morgon fyller bröderna 15 år. Dom kommer inte få några presenter. Inte just i morgon, lite i efterskott kommer det bli. Ibland önskar jag att jag var Kenza eller Blondinbella. Haha. Inte att jag var dom, men att jag fick ta del av deras pengar i alla fall :P


Dags att borsta tänderna och klä på sig. Hejdå, hörs sen!


87 dagar kvar <3





Dåligt av mig!


Jag har inte hunnit uppdaterat något idag. Så det blir ett seeent inlägg nu. Har inte gjort någonting roligt idag heller.
Har jobbat 4 timmar nu på eftermiddagen/kvällen. Tiden gick ganska sakta. I morgon jobbar jag också, sen är jag ledig i helgen, lördag och söndag. Skönt! Remi är också ledig då. Förresten så jobbar han sin sista dag på McDonald's i morgon, på måndag börjar han på sitt nya jobb. Han börjar jobba på tågkompaniet med bland annat min pappa :) Det var han som fixade jobbet åt honom. Jag är så glad för Remis skull! Han är så glad över jobbet och han tycker det ska bli jätte kul så jag hoppas verkligen det kommer gå bra för honom <3 Jag kommer inte jobba mer med han sen, det är lite tråkigt, men jag går ju hem på min ledighet om inte allt för länge. Så jag behöver inte lida så länge ändå ;) Kanske jag också börjar på tågkompaniet en vacker dag, Haha, så lätt ska han inte bli av med mig ;P

Nu ska jag spela ett spel som jag har laddat ner och blivit beroende av. Höhöm..



Godnatt!

Bebis box


Vi var nyss på Barnens Hus och hämtade ut en låda med lite grejer till bebisen. Bland annat blöjor, haklapp, en napp, våtservetter och lite broshyrer (vet inte stavningen?) Man får det helt gratis! Det är bara gå in på deras hemsida och fylla i personuppgifter och skriva ut ett kvitto som man ska ta med sig till butiken och lämna i kassan så får man lådan då :)
Det ska vara minst 3 månader före man ska få barnet som man kan hämta ut den. Varför vet jag inte, och dom kollade inte ens det när vi hämtade den.





Dags att göra sig klar för jobb. Jag stänger idag och jag orkar verkligen inte :/ Är trött redan nu så vi får väl se hur det här kommer gå.






Man har ett liv fast man har barn som ung!


Inte för att det är någon som har klagat på att jag är för ung för att binda mig och skaffa barn nu, men jag kan tänka mig att det finns många där ute som har varit med om det. Kompisar som säger att man inte kan festa med dom och göra saker. Eller föräldrar som inte tror på en och bara ifrågasätter ekonomi och utbildning. 
Jag har haft tur som inte har råkat ut för det. Visst finns det väl någon som har undrat vad jag ska jobba med sen, om jag inte vill som dom kallar det "leva livet", dricka alkohol, resa och festa loss.
Visst jag kan inte festa nu, inte resa och inte söka nytt jobb. Men vem har sagt att man inte kan göra det efter man fått barn och barnet blivit något år? 

Festa kan man göra tills man blir 55-60 om man vill. Jag personligen saknar inte festandet ett dugg! Är det egentligen så roligt att dricka så man mår skit dagen efter och kanske inte ens kommer ihåg delar av kvällen innan. Nej, vad är det för roligt i det? Festandet är som sagt inte ett dugg lockande för mig. Skulle klara av att inte dricka på ett bra tag fast lillen har kommit till världen. Ett glas vin är väl trevligt, men inte så man blir full liksom. Jag har vart på någon fest nu när jag vart gravid och det är roligare när man är nykter. Man kan skratta åt alla andra i stället och man mår mycket bra dagen efter. Personligen är tycker jag det är toppen!
Att resa utomlands däremot längtar jag jätte mycket efter, och det kan vi ju inte göra på ett tag. Men jag ser det istället som ett bra sätt att hinna spara ihop pengar till en sådan :) Resa inom Sverige kan man ju göra nästa sommar. Och det är ju inte fel det heller. Jag älskar ju västkusten! Och hur mysigt är det inte att ha ett barn med sig på semester?! 

Det där med jobb och utbildning är inte det viktigaste för mig. Visst jag skulle vilja ha en bra högskoleutbildning men just nu känner jag inget sug att plugga. Jag är inte av den sorten som har plugg som en stark sida, tyvärr. Men kanske när Elias blir lite större. Det är ju aldrig försent att börja plugga liksom. 
Jobb däremot ska jag söka nytt så fort som möjligt efter mamma ledigheten :)

Det är dagens samhälle som gjort så att det är fel att få barn som ung. Nu "måste" man ha ett jobb som är toppen, vara gift, ha rest jorden runt, ha hus, hund och bil. Dock är ju allt detta bara bullshit. Det ända som är behövligt är väl att ha ett jobb så man får ut lite mammapenning på det.. Men det är ju inget som säger att man måste det heller egentligen.
Tänk vi som får barn som ung, medans alla andra 30 åringar sitter där med sina bebisar, har mer erfarenhet än vad dom har om barn, vi kanske har hunnit utbilda oss och ha bra jobb vi också. Då är det ju vi som ligger före dom helt plötsligt.



Som sagt är det ingen av mina nära och kära som har tyckt att jag är dum som vill ha barn. Inte vad dom sagt i alla fall :P Men det kanske finns andra där ute som verkligen inte förstår hur man kan skaffa barn så tidigt, och här fick ni se hur jag tänker. Om man vill så går det vettni.
ALLT är möjligt fast man har barn!! Livet tar inte slut bara därför. Jag tror mer att det börjar på nytt :)
Remi & lillen i magen är det bästa som hänt mig och jag är så glad över hur vi har det just nu och hur vi kommer få det <3 Det finns liksom inget slut på det här, allt kommer bara fortsätta som en lång historia :D 

P.S. Jag säger inte att det är fel att skaffa barn som äldre heller, men jag tycker inte att man ska klaga på dom som skaffar barn som ung. Alla gör vi våra egna val :)



Vecka 27

Idag går jag in i vecka 27. Tiden går fort.. Men får gärna gå lite snabbare ;)


    
89 dagar kvar <3


I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1000 gr. Huvudets omkrets är 26 cm.

Hårstråna på huvudet är fortfarande små, tunna och bleka utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. De är ofta bara någon millimeter långa.
Barnet kan öppna sina ögon och börjar bli känsligt för ljus. Vid en klinisk undersökning med amnioskop (ett rör som man via kvinnans slida för in genom livmoderhalsen upp till fosterhinnorna) ser man att barnet försöker skydda sina ögon från instrumentets ljuskälla genom att vända sig bort eller sätta sina händer för ögonen. Man ser också att hjärtfrekvensen ökar som tecken på stress när fostret utsätts för ljusstimuli.




Älska H&M






      



 




Jag är så shopping sugen så jag håller på dör!

Jag längtar dit!!


Besöket på förlossningen gick bra. Jag längtar faktiskt tills jag ska dit, trotts att vi hörde hur någon höll på föda när vi stod i korridoren och väntade på vilket förlossningsrum vi skulle gå in och kolla i. Vi fick kolla i ett tomt rum så klart :P Ja, om 90 dagar är det ju beräknat att jag ska ligga där. Hoppas lite före, två veckor före skulle ju inte göra någonting ;) Det är ju varken farligt för mig eller barnet. 
Det är sjukt vad man längtar! Och värre kommer det bli ju närmare man kommer 14 juli. Sista månaden kommer det nog vara en olidlig längtan. 


Så här ser magen ut när jag sitter.
90 dagar kvar <3





Besök på förlossningen



Vi har nyss ätit mat. Det blev ris med nuggets. Det var tvungen att gå fort eftersom Remi skulle åka till jobbet, och nu har hade det också. Så nu är jag själv, men jag ska ju snart iväg jag också, till föräldrargruppen. Idag ska vi samlas inne på förlossningen i sjukhuset. Eftersom alla har vart på ultaljud som är med i gruppen samlas vi så smart som i väntrummet där man väntade när man skulle på ultraljud. Alla hittar ju dit. Tror även själva förlossningsavdelning är på den våningen också. Usch, jag är lite nervös. Jag hoppas man inte kommer få höra någon skrikande kvinna långt ner i korridoren någonstanns. Det är ju ljuden som är läskiga. Värsta smärtsamma :/ Aj aj!

Nej nu måste jag skynda på lite. Ska ta mig en promenad dit, dröjer väl en så där 10-15 minuter att gå dit. Vi ska samlas kvart över fem. Man vill ju vara där helst lite före.


Hörs sen! 




Glass väder



Nu har jag precis gjort mig klar för dagen. Remi håller på.. Det är nog första gången jag blev klar före honom :P 
Vi ska ner på stan till försäkringskassan och hämta ut papper om mammaledighet. Har skjutit upp det för länge nu men nu ska det i alla fall göras. Ska även kila in till Therese min frisör och boka en tid någon gång efter löning. Då kommer mitt hår kännas levande igen. Älskar känslan av nyklippt hår. 

Klockan 17 börjar Remi jobba och jag ska på föräldrar grupp. Vi ska på besök på förlossningen. Måste dom skrämma upp oss redan nu? :P

Och idag är det fint väder :) Nu ska det ut i solen och njutas!




Have a nice day!




Klar för idag


Bakning är nog inte min starka sida. Vi gjorde brownies och dom där jordnötskakorna. Brownies blev för tunna och kakorna vet jag inte riktigt. Jag ska nog hålla mig till vanlig sockerkaka. Jaja, nu har jag ju testat i alla fall. Man lär sig av sina misstag :P

Jag somnade i soffan men vaknade för ett litet tag sen. Nu ska jag nog läsa ett kapitel ur boken min.


Jag borde sträcka mer på ryggen :P


Trött i soffan.

Godnatt!


Ett recept



Nu har vi ätit, för ett tag sen nu då men ändå. Jag gjorde en rotsaksgryta som blev otroligt god. Lite stolt över mig själv faktiskt. När man gör något för första gången blir det aldrig som man riktigt vill, men det här blev bra. Om man vill ha det lite matigare skulle man kunna skära i några skivor med frukost korv. Det blir nog så nästa gång vi sla äta det :)

Vi var tvungen att gå iväg ner till affären ändå för att köpa lite som saknades till det jag villa baka. Blockchoklad, florsocker, mandlar typ. I ugnen står just nu blivade brownies :) Dom är nog klar om någon minut bara. Nästa bak som står på schemat är jordnötskakor. Mums!. Hade inte så mycket socker som vi trodde hemma men får baka tills det tar slut då :)


Här är receptet på maten vi åt.

3-4 personer

5-6 morätter
2 palsternackor 
1 bit rotselleri
1 purjolök
2 gula lökar
3 dl vatten 
1 tärning grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta

Skala och skölj rotsakerna, skär dom i ca 2 cm tjocka skivor. 
Fräs purjo och gul löken på svag värme, löken ska inte få färg.
Tillsätt resten av rotsakerna med vatten, buljongtärning och den hackade vitlöken.
Låt koka ca 10 minuter. (Tills allt inte är hårt)

Krydda sedan med salt och peppar tills ni känner att det smakar som ni vill. Även kanske mer vatten om ni vill ha det mer saftigt. Det gör man som man själv känner, jag gjorde det i alla fall för själva skyl är så god! Frukostkorv är ju ett alternativ att koka med om man vill ha det lite matigare som sagt. Toppen!


Nu ska vi smaka på vår brownies :D




Baka en bulla?



Idag är det en tråkig dag. Det finns inget att göra, vädret lockar ju inte precis till att göra någonting heller. Någon där uppe retas med oss bara för jag & Remi är ledig tillsammans idag. För Remis del blir det nog tv-spel och för mig läsa vidare i min bok. Sen hade jag tänkt att vi skulle ha lite bakning här hemma också. Ganska mycket så man kan frysa in och ta fram när det är behövligt. Hade ju tänkt gjort det för någon vecka sedan också men då hade vi inte vissa saker som behövs, men nu har vi :)




Så här sa Remi innan vi somnade igår "Jag känner på mig att jag kommer dö snart."
Han sa det inte värsta deprimerande så man är tvungen att hålla ett öga på honom så han inte tar självmord eller så.. Men i alla fall. Jag blev rädd. Så kan man ju inte säga! Men han är ju som han är ;)

Nu ska jag läsa i min bok och fortsätta äta ut mitt påskägg.

91 dagar kvar <3


Hörs senare läsare!






Om Erik


Jag kopierade denna text av Malin, Deafeem.blogg.se (kan inte länka på den här datorn) Jag skrattade så jag började gråta och blöda näsblod. Kanske för att det handlar om min lillebror. Synd att inte jag har lika bra minne som Malin, annars skulle jag också skriva ihop något sånt här och ge Erik och Jonas när dom fyller 18. Mitt minne är bra, men kort.. Tyvärr.
Här kommer hennes små berättelser den i alla fall.

Då har vi nu kommit till denna berättelse jag utlovat om denne Erik Andersson. Denna modebloggare som föddes en kall 18:e april 1994, f.d dansare, en lång ståtlig ung kille med självlockar som gillar att fota knoppar och dricka o´boy till frukost.
När jag var si sådär 7 år så kom han för första gången hem, hans mamma gick med en barnvagn och jag satt i en stor fet snöhög. I denna barnvagn så låg det två små bebisar som tidigare slagits om matintaget i deras mammas mage, dessa två fick namnen Erik och Jonas.

När Erik blev lite äldre så gillade.. Eller förlåt, ÄLSKADE han att springa naken och svinga på härligheterna. Han kissade ofta i den lilla poolen som jag, hans syster och bror samtidigt som honom satt i. Han hade också en förkärlek till att dricka poolvatten, men ta det lugnt alla fans (HOST, flickor), det var i senare ålder då han älskade att dansa med en uppblåsbar banan med röd kjol till Arvingarnas "Eloise" 

Sedan var det mycket sagor som gällde under kvällstid, hans syster som för honom hette "Toooja" (Viktoria) läste för Jonas medan jag oftast fick läsa för Erik, jag var glad för att få läsa sagor för Erik, han slocknade alltid först av dem = Läsa mindre.

En kväll fick jag och deras syster för oss att skrämma upp dem båda innan läggdags, vi låste in oss på toaletten och tog med oss en ficklampa, just för att göra det mer skräckinjagande.
Det var nämligen så att vi bodde väldigt nära ett ställe som många ansåg vara spöklikt, det gick spöken därom natten och oförklarliga ting hade hänt, detta ställe kallas för Gammelgården. 

Jag och Eriks syster tog en tom snusdosa från deras pappa tidigare denna dag och fyllde den med bomull, sedan droppade vi ner något som liknade blod, därefter så gjorde vi ett hål i botten som skulle rymma en tumme, hans syster tröck in tummen i det hålet och satte sedan på locket.
När vi sedan satt där inne på toaletten med ficklampan tänd så öppnade vi locket och sa att vi hade hittat ett finger där, i den lilla glesa skogen vid Gammelgården, sedan öppnade vi försiktigt på locket.

Eriks bror Jonas blev likblek i ansiktet och började gallskrika och gråta lite då han såg detta finger, medan Erik stod helt stilla och tittade ner i snusdosan. 
Sedan säger han:
 "Wow, vad häftigt! Kan vi inte gå dit så att jag får se? Det kanske finns fler.." Jag vet inte hur vi ska välja att tolka detta, någon vampyr får vi inte hoppas på att han är i alla fall..

 
Avslutningsvis så kan jag säga att han var en hård liten grabb trots urin i poolen och hans banandansande till "Eloise". Jag måste dock göra er besvikna och säga att han troligtvis inte springer naken nu på senare dagar.  

Tack för mig. 



Ni kan inte säga något annat än att den var sjukt rolig!? Men det kanske blir lite roligare eftersom det handlar om mina nära och kära ;P
Det underbara, roliga får vara mitt sista inlägg för idag. 

Godnatt alla!





Lasagne och påskgodis



Nu har jag gjort lasagne och ställt in den i ugnen. Får se när den är klar. Kollade till den nyss och det ser ut som en 10 åring har gjort den. Men jag har ju aldrig gjort en sån själv så att :P Vi kanske blir magsjuk också för köttfärsen har legat i kylen 4-5 dagar efter att vi tagit ut den ut frysen. Men värre än så kan det väl inte bli? Det blev en sen middag eftersom jag jobbade till 20 och Remi har vart med sin kompis och spelat biljard. Men vi är ledig i morgon så det gör inget :)

Mamma kom gående i "Driven" på jobbet idag med mitt påskägg. Det var gott godis i och en hudlotion.


Fast på bilden ser inte godiset så gott ut. Men det är det i alla fall!


Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det mat :)


92 dagar kvar <3






Solen är här



Jaha ja. Ännu en solig dag som man hade hört att det skulle bli, och jag jobbar. Blir instängd på jobbet ända till 20 ikväll så jag lär väl inte hinna njuta av solen precis. Bara värmen.. Det kommer vara sjukt vart inne på jobbet :S Det är jobbigt.
Remi har tur som är ledig idag i alla fall. I morgon är vi lediga tillsammans så hoppas det blir fint då också! Fast såg precis att vädret på datorn visar regn :( Jaja, kommer ju vara hemma heeela sommaren så ska inte klaga, hehe.

Ska kila till bussen om 5 minuter så måste borsta tänderna och packa i matlådan snabbt nu. Matlåda, jo ni hörde rätt. Kors i taket :P

Njut av solen åt mig också!



Kanske det


Efter att ha druckit upp en kanna med vatten.

Jag: Jag är mer törstig.
Remi: Vafan, är du en kamel eller?


Jag är hemskt törstig på kvällarna, vilket jag får ta sen när jag speinger på toa en gång på natten och en gång på morgonen. (innan klockan ringer)



Maten



Nu har vi ätit klart. Mätt och belåten är man nu kan jag lova. Blev lite över som får bli matlåda i morgon :) Nu ska vi kolla klart på filmen som vi började kolla på när vi åt. "Taken" heter den. Är mitt uppe i det spännande nu. Jag kan rekommendera att se den.
Det blir sova tidigt eftersom jag jobbar 11-20 i morgon :/ Men man måste ju jobba för att få pengar, och pengar behöver jag ju som alla andra människor.



Gotti gott gott!

Ha en bra lördags kväll alla!


93 dagar kvar <3



Har ni fått några påskägg?



Ny duschad och fräsch efter en väldigt varm arbetsdag. Fick ett MMS från mamma med en bild på termometern, 34 grader i solen :O Inte undra på att det var varmt inne på jobbet. Plus massa grillar och fritöster som är igång hela tiden, och en trasig luftkonditionering. 
Nu håller vi på göra påskmat. Jag är så hungrig och det ska bli så himla gott! Det blev inte så att maten stod klar på bordet när jag kom hem, för Remi  var kvar på jobbet tills jag slutade. Men det gör ju inget :) 

Mamma ska komma upp med mitt påskägg till jobbet i morgon som är från henne. Fick ett igår också när vi var där och åt men det var ett sånt där fejk med färdig plockat godis som ligger i ett genomskinligt plast ägg. Så i morgon ska jag få mitt riktiga :D 


Jag föredrar vanligt lösgodis i mitt påskägg, inte något påskgodis för det är inte ens gott.






Tussilago


Ska kila iväg till bussen om ca 20 minuter för att åka ut till jobbet. I helgen ska det vara fint väder, själv klart bara för att jag ska jobba. Har vart ledig 3 dagar men inte har det vart så här fint då. Typiskt! Kan vädret hålla i sig till måndag och tisdag också, tack? 

Har nyss druckit upp mitt glas o´boy så nu ska jag sätta fart med att borsta tänder och klä på mig. Återkommer efter kl 19 :P Ni som är ledig får ta och njuta i vår solen då. Hej så länge!



Denna blomma har börjat växa fram nu efter vägarna faktiskt :)
Då är det vår!



Dålig update



Oj. Det har inte blivit någon uppdatering idag. 
Jag & Remi har iallafall vart ledig idag också. Vi har vart och äta middag hos mamma och efter det var vi och fikade en snabbis med Remis kompis. Efter det har vi bara vart hemma och slappat som man ska göra när man är ledig. Imorgon jobbar vi båda två långa pass. Usch usch! Jag jobbar till 19 och Remi till 17. När jag kommer hem ska påskmaten vara uppdukat på bordet har Remi sagt ;)  Vi inhandlade nämligen sånt igår. Sill, prinskorv och köttbullar, you name it.

Blir väl läggdags snart. Jag har väldigt ont i magen.

Godnatt!



Vissa tar till kniven


Kollade nyss klart på en dokumentär där en kvinna träffade 4 olika kvinnor i England som tog till kniven för att få större bröst. Alla fyra hade redan silikon men ville ha de ännu större. 
Jag tycker det inte är något fel på att ha eller vilja ha silikonbröst, inte om de ser naturliga ut iallafall. Men jag förstår inte dom som vill ha det och för att de vill att det ska se oäkta ut. Jag skulle jag själv kunna tänka mig ha silikon efter att ha fått så många barn jag vill och ammat klart för livet. Alltså sånna som ser äkta ut. Typ lyfta dom (om dom skulle börja hänga) och gå upp en eller två storlekar. 
Just nu är jag ganska nöjd med mina egna äkta. Dom är väl inte så stor, men dom hänger inte och ser inte konstig ut på något annat vis. Dom är faktiskt rätt fina ändå. Är det någon jag är nöjd med så är det faktiskt mina bröst. Vilket är bra! För jag har väldigt svårt att ge mig själv komplimanger. 



Nu sitter jag och äter mumsiga popcorn med aromat. Jag har alltid aromat till mina popcorn, inte på bio dock, och inte om det är cheddar popcorn.

  

+





Mot trötthet


Vi somnade till slut i sängen. Sov typ 2 och en halv timme. Hur skönt som helst! 
Nu förtiden bli jag trött runt 17-18 tiden, det spelar ingen roll hur länge jag sovit på morgonen jag blir alltid trött vid den tiden ändå. Jag förstår att det har med graviditeten att göra. 
Vi köpte sån här Chi San. Som Kan Jang fast mot trötthet och inte förkylning. Remi säger att det funkar men jag har bara lyckats ta det en gång. Det var så vidrig smak så det var helt sjukt! Men jag tror på att den funkar om man väl kan svälja ner det :P


139 kr på Apoteket.




Daddy loves me


Jag & Remi har nyss kommit från stan. Det blev äta pizza på "American Pizza Place" isätllet för lasange här hemma.. Inte bra! Men vi gör det ikväll istället om vi blir hungriga.
Vi gick till H&M och kollade på byxor till mig som jag ska jobba i. Det går inte att använda de riktiga jobbar byxorna längre, dom sitter så hemskt oskönt så man vill inte gå till jobbet bara därför. Kan liksom inte röra sig i dom. Men nu hittade jag ett par jätte sköna som tur var :) Storlek 40?! Men det finns lite plats att växa i.
Och som vanlig när man är på H&M så dras man till barnavdelningen. Det är så sött allting! Och gissa vad Remi slet åt sig på en gång? Jo, den här..



Det var en självklarighet att köpa den tyckte han. Även fast vi sa att vi inte ska köpa något mer tills det verkligen närmar sig. Men vi säger att de där var det sista då ;)

Nu ligger vi i sängen och slappar. Får se vad händer :)






Handla



Godmorgon! 

Sitter här och äter frukost och kollar på Seinfeld. Remi har gått till pappas jobb (Remis blivande jobb) och pratar och kollar på lite grejer han ska läsa om och så där. När jag ätit frukost ska jag börja göra mig klar tills Remi kommer hem, då ska vi åka och handla. Lite tomt i kylen nu. Idag blir det lasagne till lunch/middag. Jätte längesedan jag åt det, och det är ju så himla gott!

Åter till mina mackor och o´boy.. 




Give me sommar


Jag skulle kunna köpa hur mycket bebis kläder som helst! Det är ju onödigt eftersom dom växer så fort när dom är små. Men kul är det! :)



  

      


Allt det här fina är från Lindex.

Jag längtar så sjukt mycket till han kommer! Kollade på Sjukhuset som går på 3an idag när en mamma låg med sin lilla bebis i sjukhussängen. Barnmorskan kom in och frågade "Förstår ni att det där är er egna?" Pappan till barnet svarade "Nej, det känns typ som vi lånat henne." 
Jag förstod precis vad han menade. Innan man kommer hem och kommer in i vardagslivet igen så kommer det nog kännas så. Att man har lånat någon annans barn. Från att ha väntat i 9 månader efter ett barn så finns det helt plötsligt bara där. Åååh vad underbart!! Kan någon ge mig juli nu? Jag vill ha min sötis! 


Jag gillar socker



Jag köpte ingenting på stan. Räckte med att jag åt på Subway för 86 kr :O Onödigt värre! Kunde ju köpt en god pasta för 69 istället. Hmm..

Nu sitter jag och Erik och kollar på "Du är vad det äter". Måste säga att det är lite överdrivet ibland. Vafan lever den där Anna Skipper på egentligen, gurka? Vi har iallafall nyss ätit en god sugarcake, sockerkaka som jag bakade. Mest för att jag var sugen på smeten. Haha. Jag börjar bli en riktig hejare på baka sockerkaka faktiskt!


Ser ni vad gott det ser ut!


Lillen i magen sparkar för fullt. Magen rör sig. Efter att jag hade gått på toa i morse kl 6  la mig igen för att somna om kunde jag nästa inte det. Han var i full gång där inne. Fick en hård spark varje gång jag andades ut. Betyder det att lill killen kommer vara morgon pigg när han kommer till världen alltså? :P








Vecka 26


Ännu en vecka har gått och nu är jag inne i vecka 26. 14 veckor kvar!

  
Den växer som den ska :)
Och ja, jag är blek :P

Nu ska jag platta håret sen gå ner på stan med broder Erik. Jag har inte pengar att köpa någonting för, men kommer väl göra det ändå antar jag. Lite pengar har jag kvar, men inte alls mycket. Lön om ca två veckor, så lite måste man spara i plånboken till dess.


Hörs sen!










Graviditeten



Första dagen for din senaste mens var 07-Oct-2008
Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 14-Jul-2009
Bebisen väger c:a 914 gram.
Bebisen är c:a 36 cm. 
Du har klarat av 65% av graviditeten.
Du har 97 dagar till förlossningen.




Det där med längd och vikt varierar. Det står olika överallt man läser så jag är blir lite förvirrad. Men någonstanns där ligger det väl på.
Första hur länge jag gick innan jag fick reda på att jag var gravid. Jag testade mig den 5 december och det var från och med då jag var medveten om det. 


Nu ska vi göra korvstroganoff :)







Jobbigt att jobba


Det börjar verkligen bli långtråkigt, jobbit och drygt att jobba. Man bara går och räknar timmarna hela tiden. Kroppen orkar inte stå, gå och stressa som man gör där. Man blir så trött!

Kom hem från jobbet för en halv timme sen typ. Och nu sitter vi bara här och inte vet vad vi ska göra. Jag skulle nog helst vilja sova en stund, och läsa min bok. Har ingen lust att gå utanför dörren nå mer idag. 


Är rätt för katter, men jag känner mig så här.


Det kommer mer senare.








Ingen uppdatering


Jag har inte hunnit uppdatera idag. Jag & Remi åkte hemifrån vid halv 1 och kom hem runt 21 nu ikväll, så jag har liksom inte hunnit. Vad har vi gjort då? Jo, först åkte vi ut till Valbo köpcentrum och kollade lite. Träffade Remis pappa där och fikade med honom. Sen åkte Jag & Remi in till stan igen och gick in på Interpool där vi åt mat och tog en biljard efter maten. Vi spelade fyra omgångar och jag vann den sista :D Det var faktiskt bra gjort av mig för jag har inte spelat sen jag gick i 8:an, det vill säga 5 år :P Remi spelade senast igår med sina kompisar. Så jag var bra tyckte jag!
Sen åkte vi hem till Remis pappa och hälsade på där hemma. Träffade även hans sambo Lena.. Henne gillade jag! Första gången jag träffade båda två idag, och det var trevligt :)





Nu ska jag nog gå och lägga mig. Godnatt!

P.S. Bättre uppdatering imorgon. LOVAR!




Å Herre


Ja ni. Jag säger då det.. Åh herre! 412 besökare har jag haft idag. Jag som inte ens brukar ha över 100 annars. Jag är ju inte den som skriver för att bara få massa läsare, men desto fler ju roligare så klart! Så sluta inte läs för guds skull så mena jag inte, haha. Man blir ju mer peppad på att uppdatera oftare när ni är så många som läser :) 
Kan ju chansa på att ni fick se det jag skrev om EMD. Det var väl det som lockade ;)

Har tyvärr hunnit uppdatera idag förrän nu. Har jobbat och kom hem lite före 16. Sen har det städats och tvättat för fullt. Matlagning blev det också. Nu ska jag börja läsa boken som jag köpte som jag la ut här på bloggen. Kommer ni ihåg? Det var iallafall Magdalena Graafs "Det ska bli ett sant nöja att döda dig" Jag har inte haft tid att läsa den, men som sagt ska jag börja med det NU. 




Igår eller om det var i förrgår ringde dom från "Babyproffsen" och sa att vår barnvagn hade kommit. Dom som sa när vi skulle beställa den "Det är bra att ni är ute i tid, det kan ta ett tag. Ibland 2-3 månader om dom inte har vagnen inne." Men en och en halv vecka senare kom den, hehe. Antar att Emmaljunga hade den inne och kunde skicka den fort. Vi tänker dock inte hämta den förrän vår lill kille har kommit. Eller vi väntar till sista veckan minst. Har ingen plats här hemma, plus att jag skulle bara vilja packa upp den och kolla på den och därmed skulle jag tröttna på den före den skulle komma till användning. Och dessutom har vi inte pengarna att betala de 5700 som vi ska betala för den. Men det är skönt att veta att den finns och är på sin plats och väntar på oss nu iallafall :)





i DT 2:an



Tror det eller ej men idag handlade EMD på McDonalds i Valbo. Dom hade uppträtt på köpcentret bredvid och var väl lite hungrig som alla andra. Dom åkte i Driven. Sanna som tog betalt av dom i första luckan tänkte inte ens på att det var dom, hon kollade mest på deras bil som dom körde, eller rättare sagt Erik körde. Fast det var mer som en buss än en bil :P

Jag som då stog i kassan bredvid lucka två där man hämtar maten såg ju dom så klart! Men först såg jag inte att det var dom. Tänkte först när jag kolla in i bilen "Oj, han var snygg!", han i passagerar sätet vilket så klart var MATTIAS som jag inte såg då.
Sen när jag står och väntar på att få en påse med mat att springa ut med till en bil som stog parkerad och väntade på sin mat såg jag att det var Erik som satt bakom ratten. Och då ser jag ju att det är Mattias som står bredvid. Och jag har ju alltid, från första gången han var med i tv rutan i Idol tyckt att han är så snygg. Jag bara står där och flinar och kollar på Erik och får ögonkontakt med honom och han bara flinar tillbaka. Haha. Vad tänkte han då tro? "Där står en ung gravid tjej och kollar på mig, hjälp!" Eller kanske han kände sig lite hedrad, till och med gravida kollar lite extra. Haha ja ni. 
Erik btw han såg så fin ut i verkligheten liksom, som en docka typ. Danny såg jag inte för han satt i bak. Men det gjorde inget :P
Ni kan ju tänka er att det blev lite fnitter bland tjejerna på jobbet ett tag efter det där. De flesta kom nog av sig i det man höll på med.







Åter till tvn. Var bara tvungen att berätta dagens händelse. Kollar på filmen "Vid din sida" som går nu på 4an. Så bra film tycker jag. 









Inte på humör


Sitter fortfarande i pyjamas och är allmänt seg. Men ska nog börja göra mig klar snart. Fast jag är fortfarande trött. Usch, känner mig inte alls på nå bra humör idag.
Vi fick deklarationen idag, varken jag eller Remi behöver betala tillbaka någonting. Jag fick 3000 och han 10 000. Hoppas jag hinner få pengarna innan jag tar ut tandställningen så jag kan betala med dom. Gissa om jag blev glad! Där dök 3000 upp från ingenstanns som kan lösa problemet med den betalningen. Hurra!

Jag ska åka hem till mamma idag. Remi stänger idag, han har redan åkt till jobbet så det är lite ensamt :P Kul att han kommer hem om 11 timmar, om inte mer kanske :( 


Varför känner jag så här? Det är inge kul. Helt nedstämd typ. Kanske det är hormonerna som spökar..




Ledig imorgon



Blääää vad den här dagen var seg! Jobbade 11-20 som jag skrev igår. Men jag fick iallafall sluta en halv timme tidigare och tack för det, mina fötter höll på dö. Hade så jäkla ont den sista tiden. Imorgon är jag ledig :) Super!

Här är bilderna på möblerna vi köpte. Skippade ta småsakerna.
(Det fattades två bottnar till två av lådorna i byrån. Ska fixa det imorgon på Ikea)


       

    
Det fattas en tavla på mitten bilden. Det ska vara tre men har inte hunnit sätta upp den tredje.


Nu ska jag fortsätta kolla på lyxfällan. Slarviga människor!




Vecka 25


Har glömt att skriva att idag går jag in i vecka 25 :) 15 veckor kvar ;P Och jag mår fortfarande bra, inte ont eller några andra besvär. Okej då, jobbet börjar bli ganska jobbigt. Jobbigare för varje vecka faktiskt. Men inget annat som illamående eller så.
Magen i profil på bilden nedan ser mindre ut än den från vecka 24. Men jag tror det beror på hur man håller kameran när man knäpper, och så tror jag faktiskt att magen ser större ut från höger sida än från vänster. 




 
Tänk att det ligger en liten kille där inne :)


Jag & Remi har nyss ätit kycklingsallad som vi tog med oss från jobbet. Nu ska jag diska medan Remi bygger ihop lådorna till byrån. Sen blir det dusch och sängen. Jobbar 11-20 imorgon så det kommer bli en dålig uppdatering här i bloggen. Första inlägget kommer efter jobbet nångång.

(Möbelbilderna blir lite sen, dom får vänta till imorgon.)

Godnatt!





Typiskt tandläkare



Nyss hemkommen från tandläkaren. En grej som inte jag tänkt på är ju att jag fyller ju 20 i år och därmed får betala när tandställningen ska ut. From januari började dom räkna då, så jag måste trolla fram 3500 kr till juli-augusti nångång. Det låter som en lång tid och att man lätt skulle klara av att spara 3500 tills dess men inte om man ska spara pengar till barnvagnen som vi betala när lillen har kommit, ca 6000 kr är det. Och mycket mer bebis saker lär vi ju också köpta. Plus MASSA andra räkningar och saker som man har att betala varje månad. Så nu allihopa vill jag ha pengar när jag fyller 20 (som är i juli) till och betala den där jäkla tågrälsen!
Ganska dåligt gjort av tandläkaren egentligen när dom sa från början "Det här kommer inte ens ta ett år". Visst det har ju blivit lite komplikationer, och det har antagligen inte vart lika lätt som dom trodde. Men då lovar man inte "mindre än ett år" iallafall. Så typiskt tandläkare att lova alla kortare tid med sin tandställning än vad man får ha den. Men aja, inte så mycket att göra åt i det här fallet.


Nu ska det ätas tacos rester som blev över sen igår kväll :P




1 april


Idag är det en ny månad. Gud vad tiden går fort, nästan läskit. Första april är dagen man får luras och det är så drygt tycker jag. Kunde det inte vara en dag man fick äta hur mycket godis och god saker man vill istället? Eller att alla får vara ledig från jobbet? Det är väl mycket bättre.




Jag ska till tandläkaren om en timme. Byta lite grejer på tandställningen ska det göras idag, som vanligt. Klockan 17 börjar både jag & Remi att jobba. Men före det ska vi sätta ihop byrå, det är det ända vi har kvar att fixa av alla grejer vi köpte igår.

Ha en bra dag!






RSS 2.0