Gott or not?


Jag satt och tänkte på en grej. Elias äter verkligen allt! Förutom typ ruccola och konstiga sallader, men allt annat. Och det som jag tänkte på var om det verkligen är bra? Jag tycker det är bra för det värsta jag vet är kräsna människor. Visst att man inte tycker om vissa saker som typ älgtunga eller anklever, men vanliga maträtter liksom, jag fattar inte.
Just ordet kräsen gör mig lite irriterad. Det betyder typ att föräldrarna serverade barnen annan mat bara för att ungen inte tyckte om just den saken vid ett tillfälle.
Vi har haft sån tur att Elias inte spottat ut någonting förutom ovanstående eller brukmaten som han fick när han var liten, den spydde han av.. nästan :P

Sen att han får äta godis på lördagar och annat gott som vi äter är en annan sak. Det är ju inte så att vi tvingar i han sånt, men han får ta om han vill.
Jag tror inte det spelar någon roll om man förbjuder gotta eller inte, en dag så kommer barnen ändå smaka på allt onyttig. Det gäller bara att sätta gränser när och var dom får äta eller inte får äta det.

Det vara bara min åsikt, och jag kan tänka mig att andra stör sig mer på det än vad jag stör mig på kräsna människor :P



Köksnytt


Idag var vi på Ikea och kollade lite. Det vi var ute efter var en helt vanlig liten byrå till Elias rum och det hittade vi också :) Och även lite andra grejer fick följa med hem. Som de här till exempel:



Stekpannan för endast 19 kr och redskapen 5 kr!
Den är lite mindre än normalstora stekpannor, men perfekt till ägg och frukostpannkakor :D




Kastrull-set för 499 kr.
Mycket välbehövligt då våra andra kastruller som vi haft sen vi flyttade ihop antingen är sönderbränd i botten eller handtagen på locken sönder :P
De här är mycket finare också!


Hjärta


Älskling kom hem med choklad åt mig igår <3
Han vet hur man får mig på bra humör ;)



Tok


Elias brukar spöka ut sig med det han får tag i som ligger i hallen. Så här brukar det se ut, plus en mössa på sniskan. Det där med att han har mina bikinitrosor runt halsen.. Jag fattar inte, men det är skit roligt :D



Lilla pärlan

Shit asså, snacka om att vi har flängt hit och dit. Så här har det sett ut.

Lämnat Elias på dagis, jobbat, hämtat Elias, hämtade Remi på hans jobb, åkte och köpte en bil på Bilmetro, åkte till för att sälja våran gammla bil, åkte till mamma och hämta vinterdäcken till bilen vi sålde, lämnade sommardäcken till nya bilen där, lämnade däcken till gubben som köpte bilen, visade han vägen till närmaste bensinmack (han var från Linköping), hämtade upp Remis kompis och sen äntligen lämnade Remi av mig och Elias hemma typ nyss.

Så sen jag hämtade Elias på dagis vid halv fem har vi vart och flängt till halv nio. Orka! :P Men nu är jag hemma och ska börja med maten snart. Köttet håller på tinar under vattenkranen, hehe.




Här är den nya "lilla prälan" som jag döpt den till :D
Den är mest till för att åka till jobbet och lite sånt för den drar så lite bensin så den är perfekt så.
Sen ska vi köpa en ny "familjebil" också. Hoppas vi hittar en i smak och pris snart.


Det blir inget


Faaaan också! Det var tänkt att vi skulle åka till Libanon i April. Jag såg fram emot det jätte mycket! Men nu har folket börjat demonstrera mot en regering som ska blidas och det är typ kaos. Man vet ju aldrig om det kan leda till inbördeskrig vilket vi inte vill vara med om, så om det fortsätter så här får vi stanna hemma.
Typiskt att det skulle hända nu liksom. Vi hade tänkt boka biljetter när som helst. Men man får väl se det såhär.. tur att vi inte har bokat biljetter :P

För er som har missat det så är Remi från Libanon. Så vi skulle åkt och hälsa på hans mamma, syster, mormor. Ja, hela tjocka släkten kan man säga. Men nej :/




Mobilnörd



Undra om jag har tillåtit Elias haft min iPhone för mycket eftersom han vet vart Facebook och Spotify finns på den? Och han låser även upp den lätt som en plätt.



Ser ni lyckan i ögonen?



Träning med unge


Idag har jag jobbat fyra timmar på dagen. Efter det hämtade jag lillplutt på dagis.
När vi kom hem hann vi inte vara hemma länge alls innan Lilly tvingade med mig att träna. Vi var sju tjejer, plus Elias. Det gick jätte bra att ha honom med, dock kunde jag inte träna så effektivt som jag ville men så där ibland går det ju att ta med honom så man får träna lite i alla fall. Bättre lite än inte alls :P Fast man kan inte vara själv med honom, minst två till lär man vara.
Inget kan stoppa mig bara för att jag är mamma ;) Det går om man vill!


Vi kom hem för vid 20 och jag la Elias dirket för han var super trött. Och jag var också trött.. Somnade på golvet inne i hans rum. Vaknade av att armen hade domat bort. Haha fan alltså, jag somnar överallt.
Gjorde lite käk och nu sitter jag här. Tänkte gå och lägga mig snart. I sängen!




Tja.


Dålig uppdatering jag vet. Det händer saker för oss nu som vi måste bearbeta och det kommer ta tid, och det går före allt annat nu. Det tror jag att ni kan acceptera.

Tänkte visa min tröja som jag köpte idag på rean inne på Gina. Första rea-plagget som jag köpt och vet att jag kommer använda. Fast jag har bara köpt ett rea-plagg tidigare.. Men aa ääh, ni fattar.


Jag har nå tjing på sånna här korta tröjor/jackor. Älskar dom! Tror jag har 8 st, fast två ska jag göra mig av med. Har haft dom så länge. Vad heter plagget egentligen?



Elias kom och visade sin boll för mig precis när kameran knäppte, hehe.


Vi sitter här och kollar på tv. Elias vakn...

img_8237 (MMS)

Vi sitter här och kollar på tv. Elias vaknade tidigt idag, strax före sju. Han hade bajsat ner sig totalt stackarn, och innan jag var klar med bytet hade ju han vaknat till och blivit pigg. Vi har hunnit ätit frukost, startat diskmaskinen och plockat saker här hemma. (saker överallt! hur mycket man än plockar så åker dom fram igen) Väntar bara på att Elias vill sova sin nap snart så jag också får sova. Det blev lite sömn inatt :(


Magsjuk

Det blev inget fredagsmys igår. Istället blev jag magsjuk, spydde tre gånger och gick på toa ett X antal gånger. Fyfan! Hade sån sjuk värk i magen också. Fattar inte hur jag har kunnat föda ut ett barn. Jag höll på dö av smärta igår.
Inatt har jag inte haft ont i magen eller mått illa, (peppar peppar!) men däremot har det övergått till feber och ryggont. Kunde inte ligga still imorse när jag vaknade för det gjode så ont i hela ryggen. Skit konstigt.
Jag är aldrig sjuk, men när jag väl blir det får jag allt på samma gång.

Just nu mår jag rätt bra. Inte ont i ryggen men är hängig och tar Alvedon för att orka med att vara med Elias. Dock är han grymt snäll idag och kräver inte alls någon uppmärksamhet. Han klarar sig bra själv i sin lilla värld idag verkar det som :) Bästa lilla du! <3

Snart kommer det pizza och plingar på dörren som jag beställde via onlinepizza. Isaks corner är sjukt bra. Beställ därifrån om ni ska ha pizza!
Så nu väntar jag och Elias på mat :D Ska bli äckligt gott med mat, har inte ätit sen kl 9 igår morse och var bara en liten macka. 33 timmar utan mat alltså, det måste vara rekord!

Fredagsmys


Tjabba!

Idag har jag jobbat tre timmar över lunchen.
Hämtade Elias på dagis och dit kom Remi och hämtade oss för att sedan åka vidare till Caparol (?) och beställa hem tapeter :D Det blev vita och en väldigt vågad mönstrad som vi ska ha som fond i köket. Det kommer bli så snyggt!

Nu har Remi åkt och jobbat igen, jag har tagit mig en dusch och ska börja göra mig klar. Lilly ska hämta mig och Elias när hon slutat jobbet så ska vi åka och handla tacogrejer, för ikväll blir det tacomys framför Let's Dance. Kanske att Amanda också hänkar på. Hoppas på det :)





Påslakan







Babysitter goes fotölj


Igår fick jag och Remi något ryck och började städa i vårt lilla förråd. Då hittade vi Elias babysitter som hade när han var bebis och upptäckte att den funkar även bra för en ett åring.. som en liten fotölj. Haha! :D



Trååååk dag!


Jag har vart hemma hela dagen med Elias idag. Han kräktes som sagt idag, tre gånger. Han har sovit två gånger. Vanligtvis sover han en gång så riktigt hundra mår han väl inte fast än han ändå är pigg. Springer ändå runt och pratar på sitt egna språk. Indianspråk som jag säger att han pratar. Och Lilly tycker att han pratar som en Sim, haha. Som gubbarna i The Sims alltså :P Ibland låter det faktiskt som det. Min lille knäppis gubbe <3

Det var tänkt att vi skulle gått på bio idag. Lilly skulle komma hit och agera barnvakt.
När vi skulle boka kom Remi på att han bara hade kontanter och man kunde bara köpa via internet, inte reservera. Typiskt! Jag blev lite små sur eftersom jag suttit inne hela dagen och räknat timmarna tills bion, så blev det inget. Aja så är det ibland. Det får bli i helgen istället :)


Remi har gått ut och käkat med sina vänner nu istället, Elias sover och jag sitter bara här och sitter :P Ska nog leta på några snygga leggings och beställa hem. Har byxbrist!




Alltså kolla in Elias perfekta ansikte!
Också lilla jag sådär fin och fräsch på morgonen :D


Elias har somnat på soffan nu. Tänkte join...

img_6347 (MMS)

Elias har somnat på soffan nu. Tänkte joina honom. Han har spytt två gånger idag :/ Först spydde ha upp morgonvällingen. Sen när vi hade ätit frukost spydde han upp den. Dock drack han bara mjölk till frukost, han var Inge sugen på mackan. Men det fatta man ju om han mår illa. För övrigt så är han glad och springer runt som vanligt här hemma :) Nu börjar jag också må illa, vet inte om det är inbillning eller om jag verkligen gör det. Vinterkräksjukan går ju, så knarka vitpeppar ska jag göra de närmaste  dagarna!


En fantastisk dag!


Den här dagen har kännts hur lång som helst, fast på ett bra vis :)
Började med att öppna på jobbet och slutade redan vid 13. Efter det kom Lilly och hämtade mig och vi åkte och käkade buffé på Österns Pärla. Sushi! :D Sen vidare till Gavlegårdarna där Lilly fixade en grej.

Och gissa vad? Dom har fått in nya tapeter!!! Och det finns vita, riktigt vit alltså! Och skit snygga mönstrade tapeter som är as läcket till fondvägg. Det bästa med det hela är ju att vi har kök, hall och vardagsrum kvar att tapetsera. HAPPY GIIIIRL!!! Ren tur att vi lyckades hålla oss så länge med att inte tapetsera, men nu jäklar :D
Men nu önskar jag lite med att vi hade väntat med sovrummen också för så skulle allt verkligen ha blivit tipp topp. Särskilt Elias rum för där är jag inte alls nöjd med hur väggarna blev, men men. Nu tänker jag positivt och är som sagt huuuuur glaaaad som helst att det kommer bli vitt och någon snygg fondvägg också :D :D :D

Jaja, sen åkte vi hem hit hämtade Elias och Remi, åkte ut till Ikea och köpte lite blommor, lampa och en hylla till Elias rum. Sen blev det fika med Amanda, Ch och Henke :)


En lång och mycket bra dag :D

PUSS!



Såhär glad är jag över tapeterna!
(Gammal bild)


En rätt seg men ändå bra dag


Tiden på jobbet idag gick sjukt segt, precis som jag trodde att den skulle. Och precis när jag slutade drog det igång lite grann och det blev saker att göra. Typiskt.

När jag kom hem började jag göra mat, tog en dusch och fortsatte med maten och sen kom Lilly på besök, Elias gudmor. Hon fick också käk och blev glad över det :P Och jag blev så glad att hon kom hit! Kändes som en evighet sen sist :/
Vi lekte med Elias, pratade och kollade lite på tv. Sen åkte hon för hon skulle iväg att gymma. Jag väntar tills imorgon ja, då jävlar ska jag köra. Mitt mål ska vara att få sån träningsverk att jag inte kan röra mig dagen efter :D Det är så härligt tycker jag!

Nu sitter jag här med en turban på huvudet (nytvättat hår) och väntar på att älskling ska komma hem. Då blir det nog läggdags dirket. Både han och jag är skit trött och jag öppnar imorgon dessutom.



Lilly och Elias i våras.
Så som det ska vara <3


At the job

Sitter på jobbet och väntar på att få stämpla in. Jobbar bara fyra timmar idag men jag känner att tiden kommer gå så saaaakta! Längtar bara tills jag får stämpla ut. Kände inte alls för att jobba idag. Hmm. Har nyss tryckt i mig en El Maco Grande utan bröd med extra krydda. Apelsinjuice och sallad till det. Duktiga Viktoria! Och situpsen och benövningarna gjorde jag igår å :D Heja heja!

Nej nu jävl...


Jaha, jag som skulle göra lite övningar här hemma för att min kropp ska må lite bättre och komma i form.. Men vad gör jag? Jo, sätter mig med en Paradis ask i soffan och datorn i knä. FAN TA MIG! Jag är så jävla dum och lat!

Vi har inte gjort något speciellt idag. Kollat på tv, ätit, dansat lite, jag somnade på soffan någon minut och Elias har fått badat. Sen la jag honom i sängen och han somnade utan ett knyst. Trodde det skulle bli sent idag eftersom han sov middag rätt länge och vaknade ganska sent, men nejdå :)


Nej, nu ska asken in i skåpet igen och jag ska göra situps och benövningar. Beach 2011 föfan!


Lunch på Pärlan


Jag och Elias kom in för en stund sedan. Vi var på stan och åt lunch, Remi också då men han gick till jobbet efter det och vi gick hem. Vi var på Österns Pärla och åt lunchbuffé. Om ni inte vart där, gå dit! Hur bra som helst och bra pris också. Kostar 78 kr/per person tror jag.
Och så har dom sushi!!!! Är man sushi älskare som jag är det underbart att äta där. Istället för att gå och köpa en 10-bitars för 90 spänn någon annanstanns får du äta hur mycket som helst för 78. Hur bra?! Jag kan äta sushi tills jag spyr alltså.
Elias åt massa kyckling, ris, vårrullar och jordnötsås. Han är så duktig att äta! Äter allt.


Nu har jag inget planerat för resten av dagen. Skit tråkigt. Tur att jag har Elias så tiden rullar på i alla fall :)



Nyårs-bilder

Bilder från nyår har jag glömt att lägga upp, så här kommer det några. Bättre sent än aldrig :P



















Bingolotto


Sitter här och spelar Bingolotto i min ensamhet med en skål popcorn och tycker alla som ringer in är så mysiga, hittills. Alla har blivit så glad över sina vinster. Ibland är det ju folk som knappt verkar bry sig, otacksamma jälvar! Men idag är dom galda :D

Idag har jag jobbat 07.30-17 så lite halv dö är man nu. Men tänkte bara visa ett livstecken. Skriver mer sen :)
Pöss!



Bingoberra, vart har han tagit vägen!?
Så söt ju.


I have two dreams

 









Här är mina två drömmar!
Sen vad dom kostar är typ en mardröm.
Men om jag någonsin skulle få dom skulle jag flyga upp i taket av lycka!


Svar på kommentar


Anonym om New year's eve:
smart att ha me ungen på fest , fast än han sov :S


Jag tycker alltid att det är så kul med bittra kommentarer och nu ska jag svara på denna.


Ett av mina mål som mamma är att jag inte ska ändras för att jag har ett barn. Inte bli sådär tråkig och begränsad. Att vi hade möjlighet att ta med Elias på festen som sov så fint medans var toppen! Att jag fick vara med alla jag tyckte om på nyår var ju hur bra som helst :D
Och det är ju inte så att jag skulle dra med Elias så fort vi ska på fest em vanlig lördag, men det var ju nyår och egentligen oplanert att vi skulle dit. Det funkade hur bra som helst :D
Sen lär jag tillägga för alla bittra människor att vi var nykter ofcourse, om ni inte fattade det själv.


Familjen annorlunda


Sitter och glor på Familjen annorlunda som har säsongspremiär. Blir lika fashinerad varje gång hur föräldrarna orkar ha så mycket omkring sig hela tiden. Man måste nog ha en slags personlighet för det där "jobbet".

Jag har alltid sagt att jag vill ha max två barn, men jag skulle nog kunna tänka mig max fyra nu. Undra hur min kropp skulle se ut efter det? Det vill jag nog inte veta. Men om den skulle se ut som den gör nu så är det bara köra, haha. Roligt med många barn, särskilt när de blir lite äldre. Vi ska bli som Montazami ;)



New year's eve


Skepp och hoj!


Lite dålig uppdatering så här vid jul och nyårstider, men nu är det nytt år och nya möjligheter :)
Tänkte skriva om hur vi hade det på nyår.

Jag jobbade hela dagen, 11-19. Sen åkte jag hem och gjorde mig lite fin. Remi hade förberett maten så det var bara att laga till den. Det blev en tre rätters bestående av musslor och pilgrimsmusslor till förrätt. Oxfile med rotfrukter och stekta grönsaker, till det rödvinsås. Och till efterrätt cheesecake som Remi hade vågat sig på att göra. Dock var den inte ätbar när vi skulle äta den. Den var fortfarande lös. Och man kan fortfarande inte äta den så jag tror han gjorde någon miss där. Haha! Men bra försök ändå ;)

Det var tänkt att vi bara skulle vara hemma och ta det lugnt. Men tillslut bestämde vi oss för att möta upp Donken-gänget vid tolvslaget och kolla på fyrverkerier som dom hade köpt. Elias sov gott i vagnen med sina hörselskydd :)
Sen följde vi med dom in där festen höll till, hemma hos Carl-Hendrik i villastan. Elias fick sova i hans föräldrars rum så länge vi minglade runt med folket.
Jag var helt nykter och Remi var vid medvetandet han också. Jag satt och skrattade mest hela kvällen åt vad folk sa och gjorde. Haha, fan vad dum man är egentligen när man är full. Helt sjukt!
På hemvägen stannade vi och köpte en hamburagre på stan. Alla måste trott att var cp som gick runt med barnvagn på stan kl 3 på natten. Fast de lär ju ändå ha fattat att vi var på väg hem från nyårsfirande, skillnad om det hade vart en vanlig lördag typ.
Kom innanför dörren vid halv 4 och la oss dirket i vetsakp om att Elias skulle vakna om bara fyra timmar. Jobbigt värre.

Men kul hade vi i alla fall trotts att jag inte hade den där nyårskänslan. Det var väl för jag jobbade så länge och att vi inte alls hade planerat eller någonting.



RSS 2.0