Förlossningsberättelse



Allt började den 15 juli. Jag och Remi var nere på stan och åt. Kände mig inte riktigt så där pigg och kry som jag brukade. När vi hade ätit klart gick Remi till jobbet och jag gick hem. Jag la mig på soffan och kollade lite på tv, slumrade till och sov en timme typ. När jag vaknade (ca kl 16) hade jag lite ont i magen, typ som mensvärk. Jag ringde till Diana eftersom vi skulle träffas och gå ner på stan på Sommarkväll.  Jag sa att jag inte orkade gå ner eftersom jag hade ont i magen. Hon sa på en gång "Du kommer få i natt tror jag". Själv trodde jag ingenting :P Men misstänksamt var det eftersom slemproppen hade börjat lossna och jag hade magont som mensvärk och det brukar ju vara ett tecken. Så jag stannade inne hela dagen och kvällen. Annars var allt som vanligt, kollade på tv och satt vid datorn. Remi slutade kl 22. 
Innan vi gick och la oss gick jag på toa. När jag torkade mig så var det lite blodigt på pappret. Jag blev lite rädd så jag ringde förlossningen men dom sa att det kunde vara så där nu på slutet, helt normalt. 
Gick och la mg igen och jag och Remi låg och pratade lite. (Hade fortfarande "mensvärk") Jag blev kissnödig igen och gick in på toa. Nu droppade det blod när jag satt på toa. Det kom till och med sånna där slemklumpar. Nu blev jag riktigt rädd. Jag hade inte läst eller hört någonstanns att en förlossning kunde börja med blödningar. Så medans jag satt på toa ringde Remi förlossningen igen och sa att nu blödde jag mycket. Vi fick komma in på en kontroll om vi kände oss oroliga. Åkte dit runt halv ett.
När vi kom dit tog dom in oss i ett rum där jag fick lägga mig på sängen och blev kopplad till en maskin som mätte mina värkar som jag hade börjat få på väg dit. De mätte värkarna ungefär en timme. Sen fick vi vänta en halv timme till på att någon skulle komma in och säga till oss hur vi skulle göra. Jag gick runt i rummet och värkarna kom tätare och blev starkare för varje gång. 
När barnmorskan kom in kände hon om jag var öppen. "5 cm.. Ni blir kvar här. Det blir nog en bebis i natt eller i morgon." sa hon. Jag och Remi kollade på varann med stora ögon :P Okej, nu var det bara sälla in sig mentalt för en förlossning. 

Vi fick byta rum till ett förlossningsrum. Där hade dom satt på radion och det var mysbelysning. Allt för att känna sig bekväm antar jag. Dock tänkte jag inte på det så länge för nu hade jag värkar. Ont, ont och jäkligt ont. Jag bad om att få lustgas. Och det hjälpte väl lite sådär. Men jag blev så borta i huvudet så jag tror jag andades fel i den, hehe. Inte förrän det sista timmarna började jag andas rätt i den. Lika så blev det med ryggbedövningen. Den tog jag för sent trodde dom så den hann inte verka riktigt. Visst, jag kände att ryggen blev bedövad men jag vet inte om jag tyckte det hjälpte så mycket.
Vet inte vad jag ska skriva mer riktigt. Krystvärkarna kom. Kunde aldrig föreställa mig hur dom skulle kännas, men vilken kraft! Tillslut klockan 12.09 den 16 juli kom han ut, vår Elias. Ca 53 lång och 3832 gram.

Jag hade aldrig klarat det utan Remi. Han var mitt stöd från när värkarna började tills lilen kom ut. Han höll mig i handen hela tiden. Den ända gång han inte gjorde det var när han var hem och hämtade BB väskan och köpte en smörgås på Shell macken som han sedan stod och matade mig med mellan värkarna :P Jag lär ha näst intill mosat sönder handen på honom när värkarna kom och när själva förlossningsarbetet var igång. Men han höll kvar ändå :)

Jag älskar mina älsklingar! <3



Cherry



Igår testade jag nya Coca Cola Cherry. 
Smaken har man känt förut om man har smakat Dr Pepper...



men jag gillar den ändå!


MAM Ultivent



Besöket hos BVC gick bra. Han växer den lilla krabaten, 4050 gram och ca 54 cm lång. Det är svårt att mäta honom för han lägger sig snett och vill inte räta ut benen riktigt. (Han är stark i benen!!) Men ungefär 54 cm i alla fall :P

Jag hittade nappflaskan också :D Köpte den på Apoteket. Hoppas den funkar bra nu!




Andra BVC besöket



Idag fick vi ställa klockan igen. Inte för att tvätta som igår utan nu har vi tid hos BVC klockan 11.30. Remi jobbar så jag får gå dit själv med lillen, men det ska väl gå bra :) Jag sitter och äter frukost nu men måste skynda på lite.
Ska kolla på stan efter en nappflaska jag blivit tipsad om. Jag antar att den gör så barnet inte får i sig luft när den äter, vilket gör att man slipper magknip. Värt att prova eftersom Elias får ont på kvällen/natten när vi ska sova.


Och åter igen tack för alla tips, jag blir skit glad! :D


2 veckor



Idag har Elias funnits hos oss i 2 veckor :) Den bästa som finns <3


Stackars liten


Elias har inte vart som han brukar i natt. När vi gav honom mat innan vi skulle sova så bara skrek han. Han hade jätte ont i magen. Man såg hur han försökte bajsa samtidigt som han grät och skrek. Usch vad hemskt det var. Man kan ju inte göra någonting heller. Jag bara satt där och nästan grät själv för jag tyckte så synd om honom :( Jag undrar om det är mjölkersättningen han blir hård i magen av eller om det bara är något tillfälligt. Sen de gånger han vaknade på natten så åt han typ hälften så mycket som han brukar göra. Vi ska till BVC i morgon så jag ska fråga då vad det kan vara. Man blir ju så orolig över dom små liven <3


Mina <3

Sent inlägg



Dagen har jag tillbringat med Diana på stan. Vi åt lunch och kollade runt i affärer på barnkläder och tog en fika. Jag fick en present av Diana, eller Elias fick :) Jag som inte köpt något till Josef när han föddes. Det kändes ju lite små dumt sådär. Inte för att Diana brydde sig ett dugg men ändå.
Sen gick jag hem, matade Elias och bytte på honom sen ner på stan igen och mötte upp Remi som kom direkt från jobbet för att äta middag med pappa, Hannah och Sarah. Det var gott och trevligt :)

I morgon är Remi ledig så vi har bokat tvättstugan. Måste passa på när han också är hemma. Skulle inte vara så smidigt att dra barnvagnen varje gång man ska ner dit. plus massa tvätt. Nej, bäst att tvätta när vi båda är hemma :)



Från Diana :) Storlek 50 så han kan använda dom nu.
Har bara fått i 62 av alla andra, så det var mycket bra!


Mascara


Igår köpte jag en mascara som jag aldrig har provat. Borsten är gummi typ, aldrig provat en sån heller. Den ska ge 70% längre fransar. Får se hur troligt det är. Inte sådär jätte tror jag :P
Köpte nagellack också. Jag gillar Depend för dom är små och hinner inte torka och bli gammalt innan jag har använt slut på det.


Middag




Nu har vi ätit klart, det var hur gott som helst! Sitter och äter frukt och choklad nu. Inte fel det heller :)
Har glömt och sagt att Remis kompis också är här och äter med oss, och dom sitter och pratar med en kompis via Skype på datorn (så man kan säga att han också är med och äter :P).. På arabiska. Jag fattar ingenting så jag bara äter och äter :D haha.




Sötnöt!

Lyckades fånga denna söta min som Elias gjorde :)




Lill hjärtat vårat <3

Kräftan


Sitter i soffan och kollar på tv, halv åtta hos mig. Jag tycker det är bra, och det som gör det bra är Helge Skog som är den osynliga programledaren kan man säga :P Han säger jämt så roliga saker, haha.

Idag tog vi en såndär lång sovmorgon igen. I alla fall jag och Elias. Remi gick till jobbet vid 11. Han börjar inte jobba förrän i morgon men han blir deppig av att bara vara hemma tycker han och han har saknat att jobba lite :P Inget illa menat mot mig och Elias utan han är bara så och det vet jag ;) Han var bara där i tre timmar sen gick vi ner på stan och åt lunch, kollade runt lite.

Nu ska vi laga en sen middag och det blir inge annat än kräftor. Jag har inte ätit det sen jag var liten så det ska bli spännande.


Remi tycker dom ser läskiga ut så vi får se hur det går att äta dom då ;)


Som en vanlig dag



Födelsedagen har varit bra. Men det känns inte som att det är jag som har fyllt år, det känns som jag har vart på någon annans kalas. Ja, det märks att jag har en hel del annat att tänka på :P
Jag fick fina presenter! Och Elias fick han också... Kläder :) Vi har bara fått kläder i storlek 62 till honom så några kläder i den storleken behöver vi inte köpa när han blivit så pass stor.



Presenter från mamma



Älska smörgåstårta!



Min lilla älskling sover på mormor <3



Nu är vi trött, tröttare och tröttast här hemma så det blir sängen snart.
Godnatt!

Min dag


 
Idag fyller jag 20 år! Grattis till mig :D



Nu ska vi göra oss klar och åka till mamma där jag ska firas av släkten. Det är lättare att vara där än här hemma. Det känns inte som jag fyller idag. Jag har vart så upptagen med att ta hand om Elias och försökt vant mig vid vardagen och så, så jag har inte hunnit tänkt på det. 20 år, då är man välkommen in på systemet, fast just nu får det vänta ett tag till.


Jag fick en till present av Remi igår;


Denna sköning från Klockmaster

Remi införskffade sig en likadan fast med svart bakgrund, så nu ska vi gå och matcha (stavning?) varandra ;)


Full rulle



Idag har vi ute och vart i full fart från strax före 13 till 20 nu på kvällen. Inte undra på att jag fortfarande var uppe i varv när vi kom hem. Jag började diska och plocka lite. Böt sängkläder gjorde jag också. Hur skön är inte känslan att lägga sig i en nybäddad säng? Jag gillar! Men nu är jag helt.



3 st body från H&M


Leggings och linne från Gina



Klänning från Gina (vet inte om jag ska behålla eller lämna tillbaka)

Kläderna som är åt mig betalade Remi som en förskotts present åt mig. Men jag ska få välja något mer också men hittade inget annat idag.


Elias är hungrig hela tiden nu. Det började när vi handlade att han började gråta och gnälla och nu gör han det till och från hela tiden. Får se hur natten blir. Jag drömmer om en lugn natt i alla fall.

Löning, då blir det mycket att göra


Nu är vi redo för en ganska full bokad dag. Det är bara lillen som ska vakna och få mat så ska vi bege oss ner på stan. Det behövs köpas lite små saker, tex två salvor jag blivit tipsad om att använda för att minska det onda vid ammning. Det är klart värt ett försök i alla fall! Och lite annat smått ska också köpas. Något klädesplagg blir det nog också. Tänk nu är jag smal igen så nu kan jag köpa vilka kläder jag vill :D (Kan inte få på mig mina byxor och kjolar än, men det kanske kommer, annars blir det dyrt.) Klockan 15 har vi tid hos BVC och efter det ska vi åka och handla.
Vi ska också beställa smörgåstårta tills på söndag då jag fyller 20! Det har jag nästan glömt bort, min egen födelsedag. Det är så mycket annat att tänka på nu :P

Bra, nu börja det spöregna också...

1 vecka gammal


Idag blir lillen en vecka förresten :D


En vecka, den gick fort lär jag säga! Jag tycker att han har växt och blivit lite större, lill skrutten min <3



Tack för alla tips och råd om ammningen. Dock vet jag inte vad jag ska ta mig till eftersom alla säger olika.

Prisa mjölkersättning!


Pappa, Hannah och Sarah var nyss här och hälsade på och fikade. Gud vad man tycker Sarah är stor nu när man är van att se lilla Elias, fast hon är liten egenltigen. Det dröjer inte länge så är Elias också så stor. Tiden går så snabbt!

Imorse tog jag och Elias sovmorgon. Jag gick upp vid 11 men Elias sover nu också :P Han bara sover och sover vilket är bra. Mycket bättre än att ha en skrikande bebis.
I natt var det där emot inte kul. Vi har kommit på att när lillen ammar på dagen så tar mjölken slut tills kvällen och han får inte i sig så mycket som han vill ha. Mjölkproduktionen hinns inte med helt enkelt. Jag satt och amma till och från i ca 45-50 minuter igår och han blev inte nöjd. Det kom väl inget liksom. Mjölkersättning gillade han inte så vi visste inte vad vi skulle göra. Han fick nappen och höll på suga sönder den, så fort den åkte ur munnen så grät han.
Remi, min älskade hjälte åkte till slut till Statoil, kl 1-2 mitt i natten, och köpte färdigblandad mjölkerkättning och... Det funkade :D Han blev mätt och tyst och sov i fyra timmar. Sen var det bara ge han sånt igen när han vakande nästa gång så somnade han. Jag tackar den som uppfann mjölkersättning! En toppen idé.
Härdan efter blir det ammning på dagtid och "fejkmjölk" på kväll/natt :)


Medans jag var i tvättsugan gjorde Remi brunch åt oss :)

En sväng på stan



Nu har vi kommit hem från stan. Vi åt på Java och kollade runt lite bara. Det var skönt att få komma ut och inte bara sitta instängd här hemma i lägenheten. Jag var så orolig att Elias skulle bli ledsen och börja gråta mitt på stan men det gjorde han inte. Han sov så gott och var jätte duktig. Han började gnälla när vi precis hade ätit klart men då fick han också mat så var det bra sen igen :) Det känns lättare nu när man vet att det är inte så farligt att ta med han ut bland folk. Bara han får mat när han vill så går det ju bra. Vet inte hur jag ska förklara med det känns bra nu och lättare att slappna av.

Tänkte om vi skulle ner på stan igen lite senare på Sommarkväll, ni vet dit jag skulle förra veckan med Diana men senare då på kvällen blev de till att åka till förlossningen istället ;) Men tror vi skippar det. Det kommer vara sånt liv och fulla människor kommer det nog också vara gott om. Kanske nästa vecka, då har vi nog köpt sånna där hörselskydd till lillen så han slipper höra alla jobbiga och höga ljud :)


Han bara sover..


och sover :) Men vi klagar inte <3

5 dygn



Igår var vi hos mamma och hälsade på. Var även en sväng in på jobbet och alla där fick se Elias. Han verkade populär och alla tyckte han var så söt :) Mm, han är söööötast i världen!
Hemma hos mamma så bara var vi. Erik och hon satt mest och avgudade lillen, tog kort och mamma fick byta bölja en gång. Det verkade hon också tycka var roligt :P

Vi var på den andra barnkontrollen igår. Det blev inget i söndags. Den gick lika bra som den första, allt var som det skulle. Hoppas blodproverna visar likadant. Jag nästan grät när dom stoppade in den läskiga nålen i min lilla Elias hand. Det såg ut att göra så ont på honom. Men det verkade som det gjorde ondare i mig än på han.
Barnmorskan kollade även hur ammningen gick eftersom jag får så JÄKLA ONT! Hon såg på mig att det inte gick att stå ut med den smärtan så hon visade mig en ammningsnapp och jag testade även den. Det blev en viss skillnad. Hela dagen igår gick bra men idag har det börjat komma upp nya sår.. Gör jag så fel så inte ens den hjälper? :S Det gör inte lika ont som utan, det är typ första tagen som gör ont sen blir det lite bättre men ändå. Jag hatar att gå och ha ont!


Sover på pappa medans an spelar tv-spel

Han gillar Remis närhet mer än min, allvarligt :P

 

Jobbig natt (man är väl ovan)




Natten var inte den bästa precis. Visst allvarligt inte vad jag skulle ta vägen. Elias ville inte sova och var bara hungrig hela tiden. Och jag med mina såriga bröstvårtor hade inte det lättaste. Ena började jag blöda ifrån så på den ville jag inte amma mer, den andra gjorde bara sjuuuuukt ont men var tvungen att amma där ändå för vad annars skulle han få mat ifrån? Det var rena PLÅGAN. Jag grät! När ens lille bebis inte blir nöjd och bara är ledsen och inte vill sova så känns det som man inte räcker till. Det blev ca 3-4 timmars sömn bara.
Men nu har den mogna mjölken börjat rinna till så det börjar bli bättre. Han får ut mer mat verkar det som i alla fall.. Han sover som en stock just nu :) Min ängel <3

Nu ska jag klä på Elias. Vi ska åka till Ica Maxi och köpa sånt här mjölk tillägg utifall det vänder och jag inte kan amma på grund av smärtan. Bättre att ha det än att han inte får något alls. 


Jag måste verkligen få min design omgjord. Kanske någon som känner sig träffad? (Malin? ;) höhö) Nu vill vi ju ha nya bilder!

En liten update



Dålig uppdatering men ni kanske förstår varför. Jag är upptagen med min fina familj :) Familj, ja vi är en sån nu.. Det känns skumt, på ett bra sätt så klart! <3
Idag har vi bara vart hemma och myst. Vem har bråttom att komma ut? Man måste ju vänja sig vid lilla Elias och hans behov. Just nu vill han ha mat var annan eller vad tredje timme, det har vi lärt oss. Det är lagomt tycker jag.. Inte för jag vet något annat men det känns bra :P Hoppas dom rutinerna sitter i ett tag.
Elias badade idag för första gången och det var visst läskigt och inte alls kul. 


Efter badet blev han nöjd i alla fall :) 


I morgon ska vi på den andra kontrollen på BB som måste göras. Så ska lillen få spruta som skyddar mot fyra olika sjukdomar tror jag det var. Efter det blir det inget mer BB, då får man börja gå på BVC på kontroller. Mäta, väga och sånt, ni vet. Jag vill att han ska vara liten för alltid, min gosfis <3 Men för mig kommer han ju alltid vara liten i ge för sig :)


Bilden på prinsen :D



Hemma från BB



Jag har inte fattat än att han är våran alldeless lilla egna, att vi får ha kvar honom för han är våran lilla bebis :)
Han är jätte snäll och gosig! Han är frisk och kry vad testerna har visat och han är sööötast i världen <3 
(Och han ammar riktigt hårt. Aj aj, mina tuttar går sönder, det gör ju ont bara att ha tröja på sig, och utan. Hoppas man vänjer sig snart!)

Nu är hemma från BB bara efter 24 timmar. Allt töd ju på en frisk liten bebis så då fick vi åka hem om vi ville och det vill man ju. Mycket skönare att vara hemma, vänja upp sig vid att ha en liten i huset nu och slippa dela rum med någon annan. 
Har tagit en dusch, kanske borde borsta tänderna också eftersom vi glömde våra tandborstar hemma :P Sen ska jag lägga mig ett tag att sova innan mamma och bröderna kommer hit och hälsar på.


Mer skriverier om själva förlossningen och så kommer sen :)

Välkommen min son, min älskling, mitt allt...

NU har vi fått vår Elias.... Jag sitter här med Viktoria på BB och vi ska åka hem redan idag, efter 24 timmar.
 
Förlossningsfika


Han är frisk o kry :D 


Han är världens gulligaste Elias.... :D 

/Remi 

Stannade hemma




Det blev ingen "Sommarkväll" för oss. Jag var trött och Diana var ändå med sin mamma på stan. Vi kanske ska ses i morgon i stället :) Diana tror att det kommer sätta igång för mig i natt så vi får väl se om vi kan ses i morgon ;) Själv tror jag inte det. Jag gissar på två-tre dagar till. 

Just nu sitter jag och tittar på tv och bara väntar på att min kära Remi ska komma hem. Han slutar om 10 minuter :D Då får det bli en kopp te och så blir det läggdags tidigt eftersom han börjar jobba 05 igen. 



Snart är det vi <3


Förvärkar?



Ja, slemproppen har verkligen börjat låssnat, kanske hela har låssnat, jag vet inte. Tänker inte gå in på detaljer för det kanske låter för äckligt men nu märkte jag det tydligt i alla fall :P Sen tror jag att förvärkarna också ha börjat sätta igång. Det känns typ som mensvärk som kommer och går och styrkan i dom är lite oregelbundna. Man kan ju ha förvärkar när man är i vecka 30 någonting också, men eftersom jag aldrig ha känt det tidigare så känns det som något håller på hända :D 

Jag och Diana hade tänkt gå på "Sommarkväll" som är idag på stan. Vi får se hur det blir, hur jag känner mig om typ 2 timmar. Jag vill gå och kommer göra det om det inte blivit värre med värken. Jag är så fikasugen så jag hoppas på en fika också ;)


Vecka 40 har nu gått


Nej, jag har inte fått värkar och åkt in än. Inte något vatten har gått heller, men däremot tror jag att "slemproppen" har börjat lossna. Alltså har det hänt någonting i alla fall och både jag och Remi är värsta glada för det! :) Nu får vi se när han bestämmer sig för att göra sig redo för att komma ut genom att sätta igång värkar eller släppa ut vattnet, hehe.
Förlåt om jag bara skriver om mig som gravid just nu men det är svårt att låta bli när det kan hända när som helst... Verkligen när som helst! (Vecka 41+0 idag)

För att prata om något annat så har jag följt Remi till tandläkaren idag och sen var vi på stan och åt lunch. Nu har han gått till jobbet och han slutar klockan 22 ikväll. Så nu ska jag bara vara hemma och vila som barnmorskan råder mig att göra. Jag är ju i full gång nästan hela tiden så det kanske därför bebis inte kommer ut.. Nu ska jag verkligen vila och bara ta det lugnt!

Då smal, nu tjock


Nu har jag kommit hem från Diana. Var där i nästa 4 timmar och trevligt var det. Vi pratade, pratade, fika och pratade. 
Lilla Josef har visst lärt sig en ny grej idag. Diana sa att han aldirg har gjort så förr. Han han låter och gör bubblor med munnen samtidigt. Det blir lite blött, hehe. Han är så gooo! :) 
Nu sitter jag här och bara sitter. Remi slutar om två timmar, men det är ju ganska snart ändå så jag behöver inte vänta länge innan jag får en behövande kram :) Ska göra mat någongång också. När får vi se för nu ska jag nog försöka slumra till ett tag.


Fick en kommentar om ett förslag på att lägga ut första bilden på magen och en bild på hur den ser ut nu så man får se skillnaden. För ja, det är en viss skillnad! Nu 18 kg mer känns det hemskt att kolla tillbaka på gamla bilder då jag var smal. Det är nu man förstår att man hade fin kropp. Jag måste kunna gå ner tillbaka till min normal vikt. 60 kg ska jag i alla fall kunna gå ner till. Inte direkt på en gång, men det kanske händer efter någon månad. 



Här var jag i vecka 18-19 någonting. 
(Trodde när jag tog kortet att jag var i v. 15)



Och nu har 40 veckor gått och det ser ut som jag svalt en badboll.. Som det ska vara ;)




Snigelfart



Jag blir galen av att bara sitta hemma och inte göra något. Så nu ska jag gå hem till Diana och hälsa på henne och lilla Josef. Får låna honom och gosa med medans jag väntar på min egen ;)
Klockan är bara halv ett, tiden går för sakta. Det känns som den borde vara tre i alla fall. Synd att jag inte har pengar som räcker till shopping just nu, annars skulle jag gå och tidsfördriv-shoppa. Men jag får väl baka för att få tiden att gå. Mina muffins blev ändå skit äckliga som jag gjorde igår så jag måste göra om dom :P Smakade nada. Mer kakao behövdes tippar jag på. Får göra ett nytt försök senare idag. 

Aja, nu ska jag gå till Diana :)



Beräknat förlossningsdatum IDAG

Idag är det dagen D och jag vill inget hellre än att det ska hända något snart. Att slemproppen ska gå, att vattnet går eller att förvärkarna sätter igång.. Ge mig någonting!

Jag har vart hos barnmorskan nu på morgonen och allt såg som vanligt ut, bra alltså. Det är alltid lika skönt att höra :) Jag fick ett nummer som jag ska ringa i morgon och boka ett ultraljud tills nästa vecka som jag ska gå på om jag inte har fött än. Och därefter får man prata med någon doktor och bestämma när man ska bli igångsatt.
Så klart så hoppas jag verkligen inte att något av detta kommer behövas göras! Jag vill vara med om allt det naturliga och inte vill jag gå och vänta så där länge heller. Men måste man så måste man, men vi hoppas att det inte behövs!
Min bror gissade på att jag skulle få den 17:e, kanske han kommer ha rätt ;)


KOM UT NU LILLA ÄLSKLINGEN!!!  <3


Ska man...



ha en frågestud eller?


Huslig



Jag gillar att vara hemma och vara huslig. Idag har jag inte suttit en sekund sen jag började fixa och dona. Jag började med att tvätta ett fönser som det hade torkat fula vattenfläckar på, haha. Sen rengjorde jag våra äckliga kökslådor så nu är dom fin igen. Därefter så har jag bakat tre olika saker. Det blev chokladmuffins, sockerkaka och negerbollar. Och jag
har konstigt nog lust att baka något mer. Nå kakor.. Kanske kola kakor?
Men först ska jag ner i tvättstugan, har tid nu klockan 16 så ska skynda mig ner nu :)



Mina bakverk. Gött va? ;)



Min älskling slutar klockan 19 och dit längtar vi, jag och lillen i magen :D

I morgon



Beräknat förlossningsdatum är i morgon, men det känns som jag fortfarande har tre veckor kvar. Det händer ju ingenting. Det ända jag känt av är att man typ är bajsnödig ofta, (ursäkta) vilket lär väl betyda att han trycker lite neråt. Och så har jag haft typ som mensvärk en eller två gånger. Men that´s it. Jag vill att vattnet ska gå och att värkarna ska börja komma!! Det känns just nu hopplöst och att det aldrig kommer hända mig. Jag kommer gå över och säkert få bli igångsatt. Bebisen trivs allderless för bra där inne.. Men han skulle bara veta hur bra han skulle trivas ute med oss och hur mycket vi vill att han ska komma ut NU :) 
Men folk säger det, man känner liksom inget speciellt så bara pang går vattnet. Så vi får hoppas det går idag eller i morgon, att vänta längre än så pallar jag inte!



The kitchen


Så här blev det i köket förresten;


Före

Efter




Före


Efter



Nu ska jag baka en kaka. Sen blir det en film på 4:an som jag vill se, The Contract. Till det får det bli glass och popcorn :) Myspys i soffan helt enkelt.



Rösta på mig



Rösta på mig på veckans blogg hos Emelie. Gå bara in på här och rösta på nr 5! NU NU NU!! Thanks ;D

Städning inför bebisen kommer


Jag har nyss dammat och dammsugit hela lägenheten. Badrummet fräschade jag också upp fast allting är nytt. Men om man håller efter redan från början så blir det ju renare och lättare sedan. Nu var jag tvungen att ta en paus innan jag börjar baka något. Jag har ju ändå min förlossning beräknat i övermorgon så jag tycker att jag har vart duktig :) När jag städar så är jag noga! Det tog sin tid kan jag säga. Man vet ju aldrig när jag har tid att städa på mitt sätt igen. Dammsugaren kan man väl dra fram med när som helst, men det är inte städa för mig :P Och Remi städar inte på det sättet som jag vill, så jag tar hand om sånt här hemma ;) Visst, han städar man då är det alltid nåt jag tycker han gjort fel men han är så söt som vill hjälpa till och gör det ändå. Jag har tur! <3

Remi börjar bli nervös nu. Han är mer nervös än vad jag är, just nu i alla fall. Han frågade nyss: "Är det bara ta väskan och gå eller?" Han syftade då han på BB-väskan, mina saker jag packat som jag vill ha med till BB. Och bebiskläderna är också med så klart :) Och ja, det är bara ta den och springa. Haha. Tandborste, shampoo och balsam ska bara slängas i. Men så bråttom får vi nog inte så vi glömmer dom, hehe. Hoppas det i alla fall ;P

I morgon kvar bara



Idag är det en sån här dag då vi inte vet vad vi ska göra. En seg söndag. Men vi ska nog i alla fall åka till mamma och hämta några saker som vi glömde där. Sen blir det väl bara att vara hemma och städa och baka. Eftersom bebisen kommer snart så vill man ha rent och snyggt när man kommer hem från BB, och baka måste jag göra för de folk som kommer på besök hit och vill kolla på lillen :) Plus att det det är lyxigt att ha kakor, muffins och liknande i frysen som man bara kan ta ut och smaska på när man är sugen! Jag måste börja baka mer. Det lovar jag mig själv från och med nu.


Nu är det bara i morgon kvar, sen är han beräknad att komma på tisdag. Så snälla lilla älsklingen, kom då också <3




Längtan



Nu ligger jag i soffan och kollar på Ondskan som går på 4an. Har sett den ett antal gånger, den är ganska bra tycker jag. Duger när det inte finns något annat att kolla på i alla fall. Vet inte vad jag ska skriva riktigt men jag kan väl skriva och få ur mig att jag önskar så jäkla mycket att vattnet skulle gå nu eller i natt!! Jag vill inte vänta nå mer nu.
Längtan är verkligen en stark känsla! Det måste vara den starkaste känslan som finns... Den tar kål på mig just nu!

Barnvagn


Jajjemänsan.. Idag har vi vart och hämtat vår barnvagn och den är så snygg! Påminner lite om vår badrum, svart och limegrön. Så jag hoppas ni gilar den lika mycket som ni gillade badrummet ;)
Jag längtar tills den kommer till användning. Jag tycker att det är en sån härlig känsla att dra den. Och jag hoppas lillen blir nöjd med sitt nya åk, hehe.
Jag börjar bli galen nu.. Kom ut någongång! Mamma och pappa är redo och bara väntar på dig <3



LIllens vagn






Den är riktigt sommarfräsch :)



Sittdelen som inte kommer användas förrän ca ett halvår ungefär.


Nu ska jag kolla om det är något på tv ikväll.

Fullt upp



Att träffa Diana var trevligt! Vi gick på stan och kollade lite, så åt vi lunch inne på gallerian. Sedan ringde Tessan så vi gick hem till henne och hälsade på :D Har inte träffat henne efter att hon fått sin lilla Tage. Åhh vad liten han var lill sötisen. Dianas lilla Josef var ju stor jämfört med honom. Ändå skiljer det bara ca 3 och en halv månad mellan dom, men ändå sån skillnad. Ja, dom växer fort. Och snart kommer vår lille också. Så vi blir tre mammor med tre pojkar i samma ålder. Dom tre muskitörerna ;) 
Jag och Diana kom på en sak. Josef han är helt utländsk, Diana och Mohammed är från Egypten båda två. Remis och min lille kommer bli halv utländsk eftersom Remi är från Libanon. Och Tessans är hel svensk :D Haha kul va? 

Efter besöket hos Tessan åkte jag och Remi till Ikea och handlade saker till badrummet. Sen åkte vi och handlade mat tills nu ikväll och frukost tills imorgon eftersom kylen ekade tom. Handlade det viktigaste alltså, men vi ska handla mer "på riktigt" i morgon.



Före





Efter






Man kan inte säga annat än snyggt, eller hur?!



Idag får vi komma hem!



Här sitter jag och väntar på att klockan ska gå. Ska träffa Diana på stan 20 i ett. Jag är klar men hon behövde lite mer tid på sig och det kan jag förstå när man har både sig själv och en liten bebis att göra klar. Snart får jag veta själv hur det är :) Vi ska väl gå runt på stan lite och kolla, så tänkte vi äta lunch också. Det ska bli kul att träffa henne, det var ett tag sedan. Och lilla Josef så klart, han är så söt! Kanske får träna på honom att vara mamma, hehe nejdå. Det ska han få slippa ;)

Jag och Remi har packat alla våra grejer nu, så nu är vi beredda att få komma hem :D Åååh, vi får sova i vår lägenhet inatt. Jag ska aldrig mer sova borta. Bara om vi är på semester någonstanns. 
Hem hem hem <3 Och vår nya badrum, wohow!

I väntan på Remi



Det blev inga mer negerbollar bakade idag. Istället så somnade jag ett tag, åt mat, fikade och spelade memory med mamma och Erik i typ 2 timmar. Sen har jag bara kollat på tv för att få tiden att gå. Jag vill att det ska bli imorgon så vi äntligen får komma hem! Ska bli så skönt. Det har vart som en semester att få bo här i ca tre veckor, men nu vill vi faktiskt hem.
Just nu sitter jag och väntar på Remi som egentligen slutade kl 19. Han har jobbat över i 3 timmar nu för det har vart så kaotiskt idag. Får se när han dyker upp här då. Jag vill att han ska komma hem NU.

Jag ska nog borsta tänderna och lägga mig i sängen och vänta så länge.

Godnatt

Mystisk man







Kronprinsessan besöker Mumabai/Bombay i Indien
och plötsligt dyker en liten man upp bredvid henne.
Victoria låtsas som ingenting och den indiske mannen har verkligen stenansikte framför kamerorna.







Vädergudarna strejkar idag

Detta blir tredje dagen med regn och rusk. Ska inte klaga, två veckorna före var underbar med all sol. Klaga gjorde man då också eftersom det inte gick att sova på nätterna när sovrummet kokade. Var inte Ryss-värmen på väg hit sa dom? Eller var det detta väder dom menade då? :P

Igår bakade jag och Erik negerbollar (ja, ursäkta jag säger så) som blev hur goda som helst. Dom är typ slut nu så det kanske blir en omgång till idag. När jag och Remi kommer hem till oss ska jag baka sånna också, det är så lätt och så gott! :D Dom har nog vart lite underskattad från min sida, men inte nu längre.

Gotti!


Imorgon åker vi hem till vårt eget älskade hem! Kan ju bara säga en sak om det nya badrummet som vi har vart och tjuvkikat på... SNYGGT! Nu ska det bara inhandlas lite nytt till det, när lönen kommer. Och dit är det två veckor, två veckor som går fort hoppas jag :P

Natusan



Mamma, jag och Erik kom nyss hem från en liten handlingsrunda på Willys. Jag köpte tvättservetter, salva och babyolja från Natusan till bebisen. Nu är det bara vagnen vi ska hämta sen har vi allt som behövs till en början.
Jag köpte även hem lite godis som jag och Remi ska smaska på ikväll :)


Behövligt!




Den filmen som Remi lånade hem igår som vi skulle se, var inte den filmen vi trodde. Han sa att det var Valkyrie men så var det inte. Det var ju nån gammal film. Som tur är har vi Valkyrie på datorn som vi laddat hem, så det blir väl kolla på den ikväll med godiset till hands.

Vecka 39 har nu gått



Idag har jag vart på mitt sista besök hos barnmorskan. Vi får hoppas det var det sista inför den här förlossningen i alla fall. Vi bokade ett besök nästa vecka utifall inte bebisen kommit än. Never know, men jag hoppas vi inte behöver gå dit en gång till!
Allt såg bra ut. Mitt blodvärde och blodtryck var bra. Bebisens hjärtljud var som det skulle och huvudet var fixerat nere i bäckenet. Så nu lillen kan du börja trycka på när du vill ;)
Alla som gick i min föräldrargrupp har fått sina barn nu, utom en tjej för hon var några veckor efter mig. Men annars är det bara jag kvar nu. Och som vi lääängtar. Längtan blir värre och värre för varje dag! Gaaah.



Idag har det gått 39 veckor och jag går in vecka 40.

   

I vecka 39 är medelkroppslängden 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3450 gr. Huvudets omkrets är 35 cm. Den ända skillnaden mellan 39 och 40 är att barnet har ökat lite i vikt.


Normal mängd fostervatten är i slutet av graviditeten ungefär 0,5-1,5 liter. Fostervattnet omsätts snabbt, med ungefär 0,5 liter i timmen, vilket betyder att hela fostervattenmängden i slutet på graviditeten byts ut varannan till var tredje timme.

Det är ont om plats i livmodern och då kan det hända att navelsträngen ligger ett eller flera varv kring halsen eller kroppen på barnet, och det kan ibland påverka barnets hjärtljud i slutet av förlossningen.  Cirka 20 procent föds med navelsträngen runt halsen och det är oftast inget problem. I de flesta fall behövs ingen annan åtgärd än att barnmorskan för navelsträngen över huvudet på barnet i samband med födseln.


Framför tvn


Just nu kollar vi på Allsång på skansen och mamma dansar runt här i vardagsrummet. Herregud!
Remi har kommit hem och vi ska äta snart :D Sen ska vi kolla på Valkyrie, ett drama som utspelar sig under andra världskriget. Jag verkar jätte bra!




Mysregn



Idag är det en inne-och-bara-vara-dag. Det regnar ute så man har inte lust att hitta på någonting precis. Jag sitter och laddar hem spel och spelar, kollar runt lite på olika hemsidor och kollar på tv samtidigt. Och det är väl det man kommer syssla med hela dagen. Ganska mysigt faktiskt. Men bättre blir det när Remi kommer hem från jobbet :)

Måla naglarna ska jag också göra, och göra dom fina. Jag önskar att jag hade råd att gå och fixa mina naglar. Det är ju inte så att man kan göra det en gång, om man väl börjar måste man ju fixa dom minst en gång i månaden säkert. Men det finns det inte pengar till nu. Jag tycker det är så fräscht med fina och fixade naglar! Jag försöker göra mina så fina som möjligt på egen hand, fast utan lösnaglar. Bara att man har färg på dom gör mycket. 



Snyggt!




Var på anonym kommentar;
Jag vet att barnet kommer när det är redo och inte det datum barnmorskan sagt. Men man hoppas väl alltid att bebisen kommer ut så tidigt som möjligt nu så här på slutet när man längtar som mest. I alla fall jag :)

Om en vecka



Nu är det precis en vecka kvar till bebisens beräknade förlossningsdag och jag börjar bli nervös. Det kan ju bara säga spläsch så har vattnet gått och då är allt på gång! Alltså jag fattar inte, inom en vecka kan vi har fått vårt barn. Helt otroligt :D
Jag hoppas att vi kommer få honom i helgen om han skule komma före. För på fredag ska vi hem till vårt eget igen, då är rusten klar (hoppas ja!!) och då ska vi tvätta alla kläder och sängkläder lillen ska ha. Så hiner vi städa och göra klart. Det skulle vi inte hinna göra före om han skulle komma nu i veckan. - Så håll dig inne till minst på lördag älsklingsbebis <3 hihi





(Om ni undrar varför det står 6 dagar på den här baby-räknar-saken till höger så är det för att jag inte räknar med den dagen han ska komma, för då får vi ju honom liksom)

Apoliva


Alla har väl sett Apoliva reklamen som går på tv nu? Om man använder de där krämerna, kommer man se ut som tjejen som är med i reklamen? I så fall kan det inte bli någon stor säljare! Jag tycker hon är skit läskig och har tyckt det sedan första gången jag såg reklamen. 

Reklam tjejen



Och..

The Ring tjejen.
Ganska lika varann, visst?


Islatte



Mamma har bakat kubb, tigerkaka och bullar idag så jag, Erik och Remi tog nyss en fika. Det var man ju bara tvungen till när man kände lukten av bullarna. Vi gjorde islatte i mixern så det blev skummigt och gott :) Jag och Remi måste köpa hem en mixer vi också. Tänk vad goda milkshake och smoothie man kan göra, och islatte så klart.


Sötsugen



Napp & blöjhink


Nu är vi hemkommen från Barnens Hus. Åt även mat på Donken. Jag åt McFest med Sprite inte alls likt mig men idag var jag visst sugen på det :P

Vi hittade inget spjälskydd, ska det vara så svårt? Det finns inte alls många att välja på och om man hittar något fint kostar det 500 och det hade vi inte lust att lägga ut idag. Vi får ärva ett i stället som en av mina små bröder hade när han var liten tills vi hittar något fint och inte allderless för dyrt.


Ärver av lillebror. Det får duga så länge :P


Blöjhink 299 kr. Försluter och den luktar jätte gott!



Nappar, Lundmyr of Sweden (älska!) 89 kr.



Nu sitter vi hemma hos mamma igen. På fredag får vi åka hem och gissa om vi längtar! 4 nätter till här bara. Att få komma hem till sitt eget är så skönt. Borta bra men hemma bäst vettni :)
Men förhoppningsvis blir vi inte hemma nå länge innan vi får övernatta på BB i en eller två nätter :D Jag fattar fortfarande inte att det är nu, den 14:e han ska komma ut lille pojken våran <3


Fågeljakt


Jag hörde på nyheterna på radion att på någon flygplats här Sverige har dom stora problem med fålgar ute på landningsbanorna och i luften rund omkring. Flygplanen krockar jämt med fåglar och dom åker in i motorerna vilket kan göra stor skadegörelse. Jag tyckte det var en rolig nyhet, men det roligaste var att dom har en heltidsanställd som jagar fåglarna, haha. Fågeljakt alltså.


Se upp alla fåglar

Lite baby saker


Jag fick med Remi till Ikea och detta är vad vi köpte;




Badlakan 89 kr


Badbalja 69 kr


Madrasskydd (kisskydd) 49 kr 

Liten nalle 19 kr


Lampskärm 69 kr


Hittade inget fint spjälsängskydd, får kolla på Barnens Hus eller nåt.


En söndag



Nyduschad och fräsch sitter jag här i myskläder. Har tänkt sätta på mig något som jag ska ha under dagen efter jag skrivit detta inlägg åt er. Jag vill åka till Ikea och köpa det fåtal saker som fattas till lillen. Badbalja, spjälsängsydd och lite mer lakan. Jag gissar att lakan går åt. Dom blir nog kissiga och bajsiga lätt :P Kanske man hittar något mer också, som alltid. Nu ska jag bara få Remi att vilja åka dit också. Men det ska väl gå ;) Sen åker vi nog hem och kollar hur det går med rusten :)


P.S. Ja, Angelica jag har samma nr, om det du har slutar på 94 så är det rätt ;)
Och Petra, jag vill ha lösenordet till din blogg för nu kommer jag inte in på den!



Grill


Nu har vi grillat klart och är mätta och belåtna. Har till och med hunnit käkat upp en chipspåse och en popcorn också.. Ojoj, vad vi är duktiga :D
Kollar på en film nu på 3:an Flight of the Phoenix. Den är bra hittils :)


Min tallrik.


Bilstolen på plats


Jag märker att ni inte rösta så bra som jag och Erik vill! Kom igen nu :D


När vi började tvätta bilen idag på mammas gård så började det så klart att renga, och åska dessutom! Som tur var lät mamma oss köra ut hennes bil ur garaget så vi kunde ställa våran där. Precis när vi kom in i gareget så började det verkligen as regna! Vi blev kvar där inne och Remi passade på att polera med något grejs vi köpte för att få tillbaka färgen på motorhuven som är så missfärgat. Men det gick inte så bra som dom på Mekonomen sa, jag tyckte det nästan blev värre :P Så det får bli att lacka om hela huven för en sisådär 4000 kr :/
Sen blev det strålande sol så vi körde in bilen på gården igen och städade den invänigt. Jag dammsög och var duktigt. Satt även dit bilbarnstolen så som den ska stå :) Vi är redo nu Elias ;) <3



Vi köpte bilstolen för 500 kr av mammas granne. Bra bra!
Vi har ju fått en av pappa ockskå, men den får mamma ha hemma utifall den behövs någongång.


Ikväll blir det grillning här i huset :)

RÖSTA



Rösta på min bror i DENNA fototävling!!!!! Det är så lätt, tryck bara. Tar en sekund. Snälla ni :) Skulle vara guld värt!!

Herregud


En tät uppdatering men jag måste bara säga..

Kissies blogg måste ju finnas bara för att man ska irritera sig på något? Det hon skriver, så som hon uttrycker sig psykar mig till tusen. Hon måste vara och kommer också fortsätta vara Sveriges äldsta fjortis. Hennes sett hon skriver på är överdrivet, töntigt och dumt. Bara för att hon är blondast behöver hon väl inte spela mest korkad?
Jag läser hennes blogg en gång i månaden kanske och gjorde det nyss, tyvärr. Och hur ser hon ut? Måste vara grymt jobbigt att styla om sig så där. Det får hon fan en eloge för, haha.
Nej, hennes idé med bloggen måste vara att hon vill visa att blondering och silikon är det bästa som hänt i historien och att göra folk irriterade. Hon lyckas i alla fall göra mig irriterad.

Svalare



Det hann inte bli så mycket sola innan molnen började komma. Fast det var ju det jag ville tidigare, att det skulle bli molnigt. Fast idag det blåste samtidigt som solen sken vilket gjorde det behagligt och skönt att ligga och sola. Typiskt att molnen kommer då :P Nu är hela himlen täckt av moln och det blåser. Alla dörrar och fönster är öppen här hemma så det kanske går att sova i sovrummet i natt. Jag och Remi har ju sovit nere i vardagsrummet i två (eller tre?) nätter nu. Han på en madrass och jag i soffan. Ända sen vi blev tillsammans, lite före det till och med, har vi sovit bredvid varandra varje natt. Ett år snart då alltså. Så lite sorligt var det att behöva bryta den "regeln". Det hemskaste skulle ju ändå vara att sova i från varandra. Nu sov vi i alla fall i samma hus.. Men nej, usch vad hemskt om han inte skulle sova med mig en natt. Jag skulle aldrig kunna somna.

Jag och mamma kom nyss hem från en familj vi känner. Tjejen i familjen fyllde 15 år så vi fick god födelsedagsfika. Jag uppskattar fika mycket mer nu under graviditeten. Undra varför? ;)
När Remi kommer hem ska vi ta med Jonas och Erik till Mc'Donald's att äta. Jag fick 10 gratis kuponger av chefen idag och dom ska ju utnyttjas första dagen så klart ;) Inte alla då, men 4 st i alla fall. Hehe.

Här ska beställas Mary Kay



Frisör besöket igår gick strålande. Slingor + klippning = 700 kr, man taaackar :)
Lika bra gick det hos "Hudvård". Det var så det hette, det som jag inte kom på igår. Det var Mary Kay produkter som vi fick testa. Har gjort det en gång tidigare också, men denna gång fick vi prova andra saker än vad vi gjorde med Line. Och det var väl tur. Jag besämde mig för att jag ville ha grundläggande rengöring som passar min hy och ansiktskräm till det, och även någon microslip grej till ansiktet som tar bort överskott av hudceller. Så blev jag kär i deras mineralfandution . Dom sakerna ska jag beställa när jag får pengar nu i juli. Var osäker igår på om jag skulle ha råd denna månad men nu vet jag att jag kommer få ut alla mina betalda semesterdagar nu i juli så då kommer jag ha råd :D Jag ska ringa och beställa av Natalie (hon som hade det där för oss igår) någon dag snart.

Resultatet av håret;


Före..


Efter.
Jag hoppas ni ser skillnaden ;) Jag blev i alla fall jätte nöjd och känner mig nu fin igen.


Nu ska jag ut och sola och plåga mig själv lite :P Puuh!

En "fixa till sig" dag



Om en stund ska jag åka till frissan. Ska klippa topparna och slinga utväxten :) Väldigt behövligt om jag säger så! Kommer känna mig bra mycket fräschare med ljusare slingor nu så här på sommaren än en äcklig råttfärgad utväxt. Jag älskar när mitt hår har fått sig en omgång hos frisören. Men det har jag sagt i ett antal inlägg förr så det vet vi :P
Efter frisören ska jag möta upp Ida på stan. Ska gå och kika tills klockan blir 16.30 för då har vi tid på ett ställe där som ska ta fram olika produkter som passar vår hy, så ska vi få bli sminkad med sommarens nya färger. Så var det något mer också men kommer inte ihåg vad det var. Jag kommer heller inte ihåg vad stället hette men tur att jag kommer ihåg adressen i alla fall :P Detta kommer vi få gratis tack vare Diana :)


Har glömt lagt upp bilder på saker jag köpte i måndags.


Amningsbh från H&M. Jätte sköna!


Klänning från H&M, 98 kr på rea. Storlek 34, så den kommer passa efter graviditeten också. Bra!


Nagellack. Färgen ser oragnge ut i vissa ljus så jag vet inte om jag gillar det riktigt.

Just ja



Måste ju berätta att jag var hos tandläkaren idag! Jag fick ta bort min tandställning i undra käken :D Det känns grymt. Dock är det långt kvar på den övre. Fick tid i augusti och oktober, så det blir väl i oktober jag får ta bort den om det inte sker ett mirakel så det blir att jag får ta bort den i augusti och det lär väl inte hända.
Så nu har jag som ett tandskydd på det sex främre tänderna nere. Genomskinligt och gjort engligt mina tänder. Syns inte ett dugg. Ska ha det en vecka dygnet runt och efter det ska jag sova med det några år framöver så att inte tänderna ska förflytta sig igen. Inga problem! :)


Måste också berätta att igår hämtade vi ut en Abtronic X2, en sån där muskel-tränar-grej ni vet. En sådan som man får muskler av när man kan sitta framför tvn eller datorn, eller ligger i soffan och sover ;)
Den verkar hur bra som helst! Det finns jätte mycket olika träningsprogram att välja på. Det jag gillar bäst är att det finns ett för nyblivna mammor. Hur great är inte det?! :D Den kommer anvädas flitigt av mig denna uppfinning!
Man kan träna alla muskler i kroppen med den här. Mage, rygg, bröst, armar, ben, rumpa. Ett massageprogram finns det också :)


Vi beställde våran från Ellos, 999 kr + frakt.


Vecka 38



Idag har det gått 38 veckor, går in i 39 nu vilket betyder att barnet är redo inför födelsen och kan komma när som helst. Nu börjar jag faktiskit bli lite nervös. Vattnet kan ju gå när som helst. Tänk om jag befinner mig i stan då, på stranden kanske, eller i mataffären.. vem vet? Men det är ju lite spännande också lär jag säga :P

I vecka 38 är medelkroppslängden  50 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3200 gr. Huvudets omkrets är 34,8 cm. Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft. 

   
Den 10:e skulle vara perfekt att du kom ut. Då har vi flyttat hem igen och rusten är klar ;)

RSS 2.0