Dyrt att krocka trotts helförsäkring


Remi lämnade in vår bil på verkstaden i måndags men dom ska inte börja fixa den förrän den 29e mars. Verkar vara många bilar som krockat som dom lär laga. Vi kommer få tillbaka bilen i april. Tur att Remi inte använder bilen för att komma till jobbet. Det är så nära så han går. Och jag hatar att köra bil så för mig gör det inget heller men det är ändå drygt, man kan inte åka vart som helst liksom. Men det är inte bara det, Remi betalar 8000 per år i försäkring på bilen, helförsäkring. Ändå får han betala 3000 för själva krocken. Självrisk som man alltid får betala om det händer nåt sånt som är 1500 kr men sen ska han betala 1500 till för att "det var hans fel".

Sen iförrgår fick han hem en faktura på 2000 från polisen. Han ringde och fråga varför och hon sa att det var så. Man måste anpassa sig så att olyckor inte händer, men hur mycket mer ska man anpassa sig än att köra 20km/h på en 50 väg. Och man kan inte göra något åt att bilen glider när man bromsar för att vägen är så hal. Plus att det var hög snö ivägen så man såg inte bilarna som kom från höger. Hon verkade tro att man åkte ut i trafiken och krockade lite för att man tyckte det var roligt. 
Remi ska iallafall överklaga för det sa hon i telefonen att man kunde göra. 2000 är ju ändå mycket pengar. Ja hörrni. Det är dyrt att krocka. Tur att vi hade helfrsäkring i alla fall! 40 000 skulle det annars kostat att laga bilen, men nu betalar försäkringsbolaget det.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0